Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 2
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série byla opravdu drsná. Už jen první díl ukázal, co nás bude čekat. Spousta sexu, násilí a různých zvráceností. Přesně to se mi dost líbilo. Téma hotelu nabízí tolik možností, že se zde tvůrci opravdu vyřádili. Téma napovídá, že se tu nepotkáme s uzavřeným kruhem postav. Jenže chvílemi už jich tam bylo opravdu dost. I tak jsem si našla několik nejoblíbenějších. Evan Peters s jeho skvělým přízvukem, Liz Taylor, jejíž herce nehorázně obdivuju a ze všech sérií, kde hrál, zde zazářil nejvíc. A nakonec nesmíme zapomenout na Lady Gaga. Zezačátku jsem celkem měla dost obavy, co předvede. Ale páni! Ta ženská to tak neuvěřitelně okořenila, že to není možný! Role komplikované psycho hraběnky jí naprosto sedla a jsem ráda, že tam byla. Dokonce mi ani, jako jiným, nechyběla Jessica Lange. Vážně, ani jednou jsem po ní za všechny díly nevzdychla. Tolik propletených osudů, tolik příběhů.. Například linka s Johnem Lowem se mi dost líbila. Jeho herec byl skvělý. Vlastně taková spousta herců byla ohromná! Opravdu byla radost se na tuto sérii dívat a je to jedna z těch nejlepších. Byla bych jí dala pět hvězd, ale bohužel mi hrozně zklamal poslední díl. Úplně poslední scénu zcela nechápu, jedno z tajemství co mi zajímalo nejvíc (mučící příšerka) se vůbec nevyřešilo. Co naplat. Odkazy a propojení s předešlými sériemi udělalo radost nejednomu fanouškovi. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lady Gaga dycky vypadala trochu jak Marylin Manson, ale spolu s plešatou Liz (Denis O'Hare) jsou to vzhledově nejujetější postavy. Hraje si to na strašnou nahotu, ale nikdy tam nic není vidět - třeba Lady Gaga nikdy neukáže ani bradavky (má je vůbec?), i když po tom zas nějak netoužím. Jinak si s náma ale scénáristi zase třou prdel a až si ji vytřou, budeme uplně vytření, dosucha jak vybělenej anál. Nedomyšlené koncepty, nedomyšlené závěry, nedomyšlené zápletky, nedomyšlené. Prostě to má stejně blby nápady, je to překombinovany, je tam moc dějovejch linek, takže se to stává nepřehledné a hlavně: nesmyslné!!! A to tomu nemůžu odpustit. Je dobry, že tam je hodně krve, ale ani krev a vraždy nejsou zajímavé, když je nudnej děj. Připadlo mi to, že už se tam ty mrtvoly hromaděj jenom tak, aby se neřeklo, že v nějakém díle žádná nebyla. A nemůže se to rozhodnout, jestli to má být víc o upírech nebo o tajuplném vyvražďovacím hotelu s hmotejma duchama. Jinak opět je to plné herců z předchozích sérií a opět to nevnímám u víc než dobré poloviny z nich jako dobrej nápad. Navíc oni použili herce na dvě různé postavy i jen v této sérii (feťačka/médium Sarah Paulson, model/herec Finn Wittrock). Celkově Hotel zapadá do průměru americkejch hororovejch storí, ale samotná americká hororová storíe je podprůměrná, takže tohle si u mě moc dobře nevede. PS: žádnou hororovou atmosféru to nemá, jenom vyvražďovací. Nůdá. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejhorší série ze všech. Marně tápám kam se podělo to kouzlo ostatních sérií, které měli vážnost a mystérii. Tahle série není o ničem jiném než o sexu, krvi, nechutnostech a vše se tam opakuje. Nejzajímavější dílem pro mě byl rozhodně Devil's Night, i když se tam Lily Rabe objevila jen na chvíli, tak byla prostě úžasná. A kdy tohle považuji za zatím nejhorší sérii z AHS, tak musím říct, že Denis O'Hare si zahrál svou nejlepší roli vůbec. I když jsem si Lady Gagu díky tomuto seriálu hodně oblíbila, tak Golden Globe, jak nominaci, tak cenu by si zasloužil právě Denis O'Hare. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím mám z celého AHS velmi rozporuplné pocity. Druhá řada byla divočina, ale líbila se mi. První polovina řady desáté je otřesná. A pátá řada, vcelku solidně hodnocená...Brazilská telenovela křížená s hororothrillerem v duchu Seven, ale napsaným studentem druhého ročníku FAMU. Název American horror story přesně odpovídá mé představě toho, čím Hollywood škodí. Perverzními úchylárnami, kde se to hemží zbytečným násilím a sexem, kteréžto nemají pro děj žádné zvláštní opodstatnění. Umím si představit, jaké lákadlo je to pro (nejen) latentní psychopaty a psychotiky. Nicméně dala by se z toho udělat slušná šestihodinová série, pokud by se tvůrci drželi žánru a udělali buď thriller, nebo horror a nesnažili se namontovat do toho rodinné drama. Herecké výkony oscilují od vynikajících, po strašidelně béčkové...lady Gaga je pak mimo tyto kategorie. Do desáté epizody jsem byl na vážkách, jestli je to za tři, nebo za lepší tři hvězdy, ale závěrečná epizoda byla otřesná, takže spíš jsou to slabé tři. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kdyby se po odchodu Jessicy Lange z pozice každoroční nejhlavnější postavy hledala nová tvář. Ne snad tvář herecká (tu Murphy našel na první dobrou díky fenomenální Lady Gaga), ale tvář celé show, protože letošek si bere všechno možné z let předchozích. Nejvíc se blíží Murder House, ze kterého si půjčuje charaktery a náladu, z Asylum pak všudypřítomnou atmosféru husí kůže a z Freak Show zase tempo vyprávění s nepřeberným množstvím vedlejších postav a odboček. Právě nad posledním zmíněným má ale Hotel zásadně navrch, protože zůstává sevřený, věnuje se na začátku i na konci těm samým linkám a více než kdy dříve mu nahrává lahůdkový soundtrack. Ani tentokrát se scénář nedokáže vyhnout některých chybám a třeba civilní pojetí příběhu Johna a jeho rodiny působí jako naroubované na poslední chvíli, stejně jako pointy jeho detektivní práce. Kontrast dusivé i svěží nálady, úchvatné výkony Denise O'Hareho a jako vždy brilantní chameleonky Sarah Paulson jsou ale natolik svůdnými lákadly, že se z pobytu v hotelu Cortez stala druhá nejlepší sezóna. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Činy sériového vraha, ktorý vraždí podľa kresťanského Desatora, sú inšpirované filmom Sedem (1995), v ktorom vrah vraždil podľa siedmych smrteľných hriechov. (BlackTom)
  • Devátá epizoda "She wants revenge" má stejný název jako kapela She want revenge, kterou v seriálu několikrát uslyšíme. (LilyDeLarge)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama