Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (290)

plakát

Na hraně zítřka (2014) odpad!

Na Hromnice o den více v militantním duchu. Nepřineslo nic nového, "chobotnice" vizuálně už také podobné desítkám jiným sci-fi příšerkám... Přemýšlela jsem, jestli alespoň pro děti, ale já bych to svým (pro všechny ty výkřiky "zabíjet zabíjet" a vůbec celé té militantní atmosféře) nedoporučila. Navíc preferuji ušlechtilejší obličeje než právě těchto dvou mladých hrdinů. Ale podle mě je urážlivé postavit takový mega film na nápadu, který už byl před dvaceti lety použitý (a lépe) v jiném!

plakát

Pacho, hybský zbojník (1975) 

Svérázný slovenský humor, který nemusí být pro všechny (a zvlášť pro Čechy) přijatelný. Radek99 to vystihl dobře, k tomu už není co více dodat.

plakát

Umírající zvíře (2008) 

Přišla mi nakonec škoda nevyužitého potenciálu, přestože se film snažil být ze života, naturální a upřímný, bylo to velmi uhlazené a pěkné. Skutečnost by byla mnohem víc nepříjemná a bolestivá pro všechny strany. Ta vyžehlenost jako z telenovely mi vadila, stejně tak jako to, že se Penélope Cruz musela ukazovat nahá, jako kdyby nestačilo, že je mladá/krásná, mrzelo mě to, narozdíl od zdejších uživatelů... Přemýšlela jsem o tom filmu několik dní, abych mohla napsat střízlivý komentář a nakonec mi ani Kingsleyho postava nebyla sympatická, pro jeho ignorantský přístup k synovi a manželce. Mnohem blíž by mi bylo a i by dávalo smysl, kdyby byl víceméně všemi opuštěný a ona se do něj zamilovala ... ne do člověka, který si nikdy nepřizná chybu a je na tom tak super, že může mít koho chce. Dvě hvězdičky tedy jen za charisma a jiskrné oči Bena Kingsleyho.

plakát

Vůně cibule (1975) 

Milé! Z dob, kdy ještě filmy byly vážně filmy... hmmm, ráda na to mládí vzpomínám! Tehdy měli lidé trošku jiné tváře, takovou jiskru a taky tam bylo spoustu nápadů a drobných geniálních detailů. Stárneme, no.

plakát

Skryté hlasy (2002) (TV film) 

Mně se víc líbil film z pohledu jiného než toho detektivního a nebo - můžu-li nazvat "duchařského", spíš se mi líbil z té psychologické stránky. Scény které byly o jeho vlastních pocitech ohledně "daru", který měl, byly podle mě ty nejpůsobivější.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Na to, jak "legendární" a "kultovní" film je, je dost nezajímavý. Pořád dokola. Chyběla ta správná atmosféra, chybělo gradování, nakonec...chybělo i nějaké smysluplné odhalení důvodu, proč právě tenhle chudák, který neprovedl nic kromě toho, že zneužíval nějakého blbečka, aby pro něj pracoval zadarmo a hodně namyšleně si vykračoval po New Yorku, by měl být další obětí, po pedofilech a jiných. Nápad na krátkou detektivku.

plakát

Kouzelná chůva a Velký třesk (2010) 

Pro mě trošku klišé téma, už ohrané téma a stále stejné postavy dokola. Ale mělo to jisté kouzlo a myslím si, že na děti to musí působit. Velmi, velmi anglické.

plakát

Kouzelná chůva Nanny McPhee (2005) 

Ne můj styl humoru, ale pro děti určitě super, protože je tam všechno, co by tam mělo být a je to svižně a zábavně natočené. Navíc herci jsou úžasní - oči Emmy Thompson jsou nepřekonatelné.

plakát

Kurz negativního myšlení (2006) 

Za mě byla první polovina na pět hvězd a absolutně korespondovala s mou momentální náladou, strašně mě ale zklamal konec, kdy se Geirrova manželka skutečně musela vyspat s tím, kterého se celý čas snažila zbavit a který jí byl nesympatický... V té chvíli to ztratilo smysl a už to nebylo o jednom zvláštním páru a partě "pozitivních", ale ona se degradovala na lhářku, a všechna slova o tom, že je jí jedno, že je invalidní a chce jen jeho atd... vlastně neměla žádnou váhu. Škoda. Jinak on (Geirr) byl perfektní, člověk s ním prostě musel souhlasit. Film měl zajímavou atmosféru. Škoda dobrého nápadu.

plakát

Hogo Fogo (2000) (pořad) 

Nenávisti vůči televizi Nova vůbec nerozumím a všímám si, že úplně maximální. Je pravda, že měla skutečně hodně, hodně peněz, takže nenávist asi pramení odtamtud... Margita/Zagorová jsou velmi, velmi zvláštní dvojice, ale já jim to přeji:-)))