Reklama

Reklama

V západním Manhattanu na 53. ulici stojí snad poslední uzavřená telefonní budka v New Yorku. Právě z ní den co den ve stejnou dobu telefonuje arogantní mediální manažer Stuart Shepard začínající herečce Pam. Poslední den před tím, než mají budku zbourat, se však stanou dvě zdánlivě nevinné věci, které samolibému muži převrátí život vzhůru nohama. Nejprve na dvířka telefonní budky zaklepe doručovatel s pizzou, kterou si Stu neobjednal, a vzápětí zazvoní telefon. Shephard udělá tu chybu, že automaticky zvedne sluchátko a tím zpečetí svůj osud. Kdosi neznámý, který však o něm ví překvapivě mnoho, mu začne vyhrožovat. Přesvědčí Sheparda, že pokud nebude poslouchat jeho příkazy, odstřelí ho snajpr, jenž ho má na mušce a hraje si s ním jako kočka s myší. Komorní thriller režíroval Joel Schumacher, v hlavní roli exceluje Colin Farrell. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 235)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jo, až zase zazvoní telefon v budce kousek ode mne, ani mě nenapadne jít to zvednout... nebo snad ano? Snímek Joela Schumachera splňuje všechna kritéria "inteligentního" thrilleru. Minimalistická výprava, skvělé herecké výkony (zejména přerod narcise Farella je delikateska!), zajímavá práce s obrazem (vrtsvení záběrů zvyšuje napětí i spád), slušná hudba a hlavně solidně napsaný scénář, který minimem prostředků graduje absurditu a hrůznost situace, v níž se nedobrovolné rukojmí hlasu na telefonu ocitá. Snad jen trochu pouťový a teatrální závěr bych si odpustil. Suma sumárum, není to film, ze kterého bych lezl po stropě nadšením, ale tip na plodný filmový večer dozajista... ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu bych uvítal remake. Vyústění zápletky se mi zdá značně slabé a záporák se objeví příliš krátce. Může se přeci skrytý objevovat i průběžně, ne? Taky chybí pořádná honička, když už to všechno praskne, vč. pořádného 'attacku' policejního komanda. Pokud jde o výkon herce Colina Ferrella, tak ten ač se sice snažil, v určitých záběrech do toho mohl rozhodně dát emočně ještě víc. Nějaký 'vzrůšo' v podobě psycho-afektu s mlácením telefonního sluchátka, by neuškodilo. Závěrem musím také podotknout, že v originále padá příliš jedno (143krát) ohrané sprosté slovo. Takže summa summarum, tenhle film je tak akorát dobrý, pouze na jedno shlédnutí a to já vysoko nikdy nehodnotím. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kolik toho každý z nás skrývá? Jak moc se před svým okolím přetvařuje a co udělá, až bude odhalen? Co když jeho výhružky vlastně nejsou plané a nezůstane jen u prozrazeného tajemství? Jak rychle jsme potom schopni přehodnotit své nejvyšší priority, když jde o život - a to nejen nám, ale i lidem nám nejbližším? Jestli já si tu pizzu radši přece jen neměl vzít... Dokonalý výkon Colina Farrella a bravurní hlasová kreace mistra odstřelovače ve filmu, který ve své době neměl absolutně žádnou konkurenci. Ani mnoho dalších projekcí nemění nic na faktu, že Schumacher s Cohenem tehdy navždy překonali sami sebe. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hustej film! az jsem koukal kolik se da vytezit z tak genialne jednoducheho a pritom originalniho nametu hlavni (anti) hrdina kterej se mi na zacatku filmu nepozdaval ani nahodou dostane radne na vyucenou a na tenhle telefonni hovor nezapomene do konce zivota je to pouceni i pro mne odted si budu davat venku na ulici sakra pozor co rikam do mobilu a pokud pujdu okolo telefonni budky ktera zacne zvonit proste pujdu dal doufaje ze v okne neni odstrelovac kterej to do mne nasije kazdopadne vybornej neotrelej thriller kterej muzu urcite doporucit az na ten trochu utnutej konec velka spokojenost ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na dveře telefonní budky ve filmu sice neustále někdo klepe, ovšem paní nuda nezabuší ani jednou. Joel Schumacher udržuje diváka po celou dobu přiměřené stopáže v napětí, díky kterému si divák nemá čas ani náladu byť jen na pár vteřin odskočit pro něco na zub. Snímek jsem si pustil po cca deseti letech, tentokrát v originálním znění a musím uznat, že především díky Kieferu Sutherlandovi je prožitek mnohem lepší. Jeho charismatický hlas i dikce, jsou téměř přesnou kopií Douglase Raina (HAL 9000) z Kubrickova 2001: Vesmírná odysea. Plus vynikající Colin Farrell (to už zde zaznělo mockrát) a skvělý závěr. Přidávám zaslouženou pátou hvězdičku. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 143krát. (novoten)
  • Na stene neďaleko telefónnej búdky možno vidieť nasprejované dielo pouličného umelca Sheparda Faireyho, celosvetovo známe ako "Obey Giant". (GTS_PUNK)

Související novinky

Režisér Batmana chystá nový horor

Režisér Batmana chystá nový horor

07.12.2020

Matt Reeves má momentálně plné ruce práce s jeho Batmanem, který nakonec do kin (a zjevně i na streamovací službu HBO Max) dorazí až v roce 2022. Nicméně mezitím se tvůrce hodlá věnovat také produkci… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Reklama

Reklama