Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (17)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Přiznám se, že jsem asi nepochopil úplně celé "poselství". Škoda je, že po tom ani moc netoužím, prostě mě to nevtáhlo. Cloud Atlas na mě působí jako lehce sofistikovaná anti-NWO agitka, s poměrně hezkým zpracováním distopické budoucnosti a pár komickými momenty. Komická část mě bavila asi nejvíc (např. část s literárním kritikem), ale kvůli tomu jsem na film nešel.

plakát

Počátek (2010) 

Takovýto příbeh by si zasloužil daleko lepší zpracování. Sofistikovaně znějící pravidla superfuturistického lucidního snění mě bohužel neoblbly. A já jsem si tak přál být oblbnut! Přitom sny jsou tak skvělé téma, u kterého pro totální brainfuck není potřeba ani armáda na lyžích, ani rotující dodávka, a ani pád výtahu ze 150. patra. Na sny je tu Lynch, Nolan nikoliv. Ještě, že to zachraňuje ta Edith Piaf.

plakát

Kdo chce zabít Nancy? (2008) 

Trik s modrou a oranžovou prostě ruší, když ho znáte. Ani nebyl potřeba.

plakát

Biutiful (2010) 

Poslední příběh člověka s velkým srdcem.

plakát

Helen (2009) 

Mimořádně surový a přesný pohled na bytost, která je ke světu až příliš ohleduplná na to, aby měla stejně příjemný osud. Audiovizuální efekty a jiné laciné triky se nekonají. Film vás totiž nenutí prožít si to samé, co Helen, film vás nutí uvěřit. A daří se mu to, mj. díky nenápadným detailům a díky skvělému výkonu Ashley Judd. V neposlední řadě si film trochu vypomáhá i stopáží, která nenápadně naznačuje, že Helenin problém není jen o pár bolestivějších měsících. Zajímavost: k natočení filmu vedla režisérku sebevražda její kamarádky, Katinky, které je film také věnován.

plakát

Doba měděná (2010) (studentský film) 

Prostě to není perfektní, proto 3. Ale jinak velmi pěkně pojaté, odvážné, realistické, místy vtipné. Žádné bubnování na city ála Kony 2012 se nekoná, prima. A to, že na konci rozebírají čmáranici na podlaze mi ani nevadilo, spíš mě to pobavilo. Mluvčího se nejspíš už neměli na co zeptat, tak si alespoň zaimprovizovali a trochu ho vyvedli z míry - proč ne? Ostatně celý dokument byl trochu svérázný a chaotický, ale pro mě je to prostě jen charakter, ne vada. Tipnul bych, že cílem dokumentu bylo spíše něco zažít než natočit megaskvost; já to rád zažil s nimi.

plakát

Indie Game: The Movie (2012) 

Nádherné, a na dokument také velmi napínavé (hlavně Phil Fish). Jednotliví developeři jsou dost různorodí, a je zajímavé vidět, jak jejich osobnost ovlivní jejich dílko. Doporučuji nejen těm, které toto téma zajímá, ale i ostatním - těm dokument nabídne unikátní pohled někam, kam běžně nevidí. A je toho dost!

plakát

Politická střelnice (2009) (pořad) odpad!

Dobré tak akorát někde do putiky pro tlupu primitivních štamgastů, kteří po pár pivech dokážou spasit svět, aneb - jo, za socíků, to jsme se měli, co?