Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (153)

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

VŘELE DOPORUČUJI !!!! Nádherné sci-fi,sice trvá něco přes dvě hodiny,ale stojí za to vydržet do konce. Má spoustu mučivých dojemných scén a hraje na city ,ale filmové triky a kulisy jsou dokonalá podívaná. V hlavní roli malý Haley Joel Osment ( Šestý smysl ), podal opravdu strhující bezchybný herecký výkon. Klobouk dolů !

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Hltala jsem je jedním dechem. Úžasné hlášky, skvělý britský humor. Postavu Mosse jsem milovala- člověk ,který je přesvědčen ,že se pravidla musí striktně dodržovat,má strach z jakéhokoli přestupku, nedokáže lhát,žije s matkou,která se o něj stará jako o malé dítě což ho činí dost rozpačitým ,nejistým a nešikovným v obyčejných všedních úkonech. Škoda,že to bylo tak krátké.

plakát

Andy na pochodu: Lamí drama (2013) 

Moc hezká animace a nápad. Lama má moc pěknou mimiku a pásovec je třešničkou na dortu.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Postrach českých restaurací, úžasně sympatický chlap s pořádně proříznutou pusou a profesionál,který ví o čem mluví!

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Hru jsem hrála, proto jsem se chtěla podívat co tomu předcházelo. Romano Orzari jako Giovanni je strašně nehezký, ale zase postava slizkého Confidantiera a Borgia je dokonale stejná jako ve hře. Prostředí Benátek, Říma, jejich budovy, uličky a detaily na střechách jsou perfektní. Chvilkami to vypadá stejně jako ve hře. Samozřejmě jako film je to otřesné. Ale dvojku Assassin´s mám ráda , tak proto tři hvězdičky.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Dokoukáno a vůbec nevím co napsat. Stále se snažím děj nějak vstřebat a dát si ho dohromady. Celý tříhodinový film se skládá ze šesti příběhů, osudů různých lidí v různých dobách. Celé je to nasycené citáty , filozofií o lidském bytí a smyslu života. Vše se lehce proplétá. V každém příběhu vlastně doznívá či se prolíná příběh předchozí. Není to nic složitého, člověk si najde své mosty propojení a náznaky podobnosti v každém z nich. Každý z příběhů je pojat jinak... jeden jako thiller, další jako komedie, sci-fi ap. Nic podrobnějšího se nedá napsat, všichni si tento film musí prožít osobně. Ohledně zpracování , musím smeknout před střihem, kostýmy, maskami a prostředím. Dabing lidí v údolí byl poněkud nepodařený, zřejmě i podle nehezké angličtině v původním znění. ,,Zatahujou se voblaka, musíme vodejít......´´ Je to ráj pro analytiky filmů, celé hodiny můžete každý kousek po kousku probírat a prohlížet a stále nacházíte nové spojitosti. Moc se mi to líbilo. Ale vzhledem k tak dlouhému sledování a tolika informacemi.....čekala jsem nádherný, překvapující a velkolepý závěr. Nekonal se. Co víc říct na závěr. Snad jen slova velké Sonmi : ,,Naše životy nepatří nám. Od dělohy k hrobce jsme spojeni s ostatními. S minulostí a přítomností. Každým naším zločinem a každou laskavostí tvoříme svou budoucnost. ´´

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Něco tak hrozného jsem už dlouho neviděla. Zlaté slunce seno! Příšerný pokus o komedii,bez vtipu. Jediná hezká hláška : ,,Hele, měl si tu štěnici velebnosti. Odposlech přerušen´´ Díky Pavlovi Kikinčukovi jsem se dokoukala do konce. Ten zahrál moc hezky. Ale ostatní postavy byly hodně vlezlé. Božena Němcová se svou rýmou mi lezla hodně na nervy a vůbec všechny pištivé hlasy od babek mi ničily ušní bubínky. Zrychlené záběry chodících ženštin a chabý pokus o vtip se sirkou a předčasným koncem filmu, jsem vážně rozdýchávala dlouho. Nádherně to napsal ,,verbal´´ , souhlasím :)

plakát

Bathory (2008) 

Nedávno jsem poprvé zhlédla film Bathory od Juraje Jakubiska a směšnější pokus o historický film jsem ještě neviděla. 440 stránek Čachtické paní od Joža Nižnánského jsem přečetla (zhltla) několikrát, ale toto je hotová fraška. Film je rozdělený do nevysvětlitelných tří kapitol, které se od sebe nijak neliší, takže po chvíli ztratíte orientaci. Herecké obsazení v podání B.Polívky, Z.Podhůrský, V.Upír Krejčí, J.Mádl.........působí velmi směšně a ani historické kostýmy jim nepomohly vážně a důstojně zahrát. Opravdu nechápu dva mnichy, kteří si tam hrají na druhého Da Vinciho a vůbec do děje nepasují. Střih , nenávaznost scén, trhání, usekávání......... snad jen hudba byla dobrá......škoda, očekávání byla veliká...