Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (4)

Zloděj a boxer

Zloděj a boxer (1995)

Patrick (Jean Reno) je sukničkář a odepsaný boxer, který občas zalituje nad ztrátou běžného života. Nataniel (Christian Charmetant) je kleptoman a podvodník, kterého se prý lidé štítí. Po krušném dni, z kterého si každý odnesl modřiny, se střetnou v zapadlé hospůdce a vyráží spolu na cestu za Patrickovým bratrancem, na čas převzít jeho pojízdnou pizzerii. Jako v každé správné road movie je čeká řada problémů i pár milých překvapení. Francouzský snímek se pohybuje na tenké hranici situačního humoru a dramatu, což z něj činí netradiční tragikomedii s nádechem romantiky v závěru.

Hitman

Hitman (1988)

Na začátku je osamělý dům a v něm tříčlenná rodinka a dvojice agentů, kteří je mají chránit. Rodiče spolu s agenty jsou však záhy brutálně zavražděni dvěmi nájemnými zabijáky a jediného zbývajícího přeživšího, devítiletého chlapce Travise, mají za úkol bezpečně dopravit do Houstonu, kde s ním „chtějí mluvit“. Cesta do Houstonu se ukáže problémovou, když vypluje na povrch rozdílnost zabijáků i jejich metod (Cohen je klidný profesionál, Tate rozený násilník vyžívající se v různých způsobech smrti) a koneckonců, ani chlapec a policie jim situaci nijak neusnadňují. Situace se oběma vrahům postupně vymyká z rukou…

There's Nothing Out There

There's Nothing Out There (1991)

Začínají prázdniny a sedmičlenná parta teenagerů vyráží na pařbu do osamělá chatky. Je mezi nimi i hororový nadšenec Mike, který např. ví, že není dobrý nápad chodit na noční procházky pouze s baterkou nebo přebývat na místě, kde někdo zemřel za záhadných okolností. A v okolí opravdu něco je a evidentně to nehodlá nechat nikoho naživu, s čímž se musí Mike (a ostatní) díky svým znalostem hororového žánru náležitě vypořádat.

Hyena

Hyena (2006)

Debutový film polského režiséra Grzegorz Lewandowskiho vypráví o malém chlapci, žijícím na všedním předměstí. Když při tragické nehodě přijde o otce, na kterého byl zvlášť upnutý, zůstane pouze s matkou. Aby utekl od kruté reality, vymýšlí si s kamarády děsivé historky, např. tu o muži jménem Bryndza, který měl syna a dceru a kdysi tu bydlel v maringotce, než od něj syn utekl a maringotka za záhadných okolností vyhořela. Další takovou historkou je současná báchorka o hyeně, která utekla ze zoo a teď si hledá v místním lese potravu. Legrace však přestává, když ústřední hrdina potkává "Hyenu", muže, jenž by mohl být Bryndzovým synem. Záhy se v okolí začnou nacházet těla lidí, o kterých chlapec vyprávěl "Hyeně", že je nemá rád. Chlapec si neuvědomuje důsledky svých činů a vše směřuje k nevyhnutelné tragédii, když si "Hyena" vybere za další oběť chlapcovu nemocnou kamarádku.

Reklama