Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Táhlo mi na dvacet, a věděl jsem, že Dude je můj idol. Zvracel jsem při pokusech o mix Bílýho medvěda, nosil župan a papuče a po zbytek života chtěl chlastat, hulit zelí, hrát bowling .... a případně stavět pódia pro Metallicu. Dobře, až tak extrémně ne ..... ale moc tomu nechybělo. Po těch pár (možná víc než pár) letech už sice hodnotím životní priority poněkud odlišně, leč totální obliba k tomuhle Coenovic majstrštyku zůstala. Bridges, Goodman, Buscemi, Moore, Turturro, Hoffman, Stormare - ať ty role byly větší nebo menší, pro mě jednoznačně životní. K tomu nemůžu zapomenout na původní geniální dabing (tohle je skutečně jeden z filmu, kde nejen že jsem schopne dabing sledovat, ale ten původní dokonce preferuji :)). Pokud bych mohl dát 6, dávám.

Predátor

Predátor (1987)

Co napsat. Viděl jsem Predátora snad 50tkrát, a pokaždé fungoval na 100%. Od famózního hudebního motivu, perfektního složení Arnieho tlupy, Arniho samotnýho, tíživé atmosféry lovené zvěře uprostřed vlhké a dusné džungle, až po geniální masku predátora ... McTiernanův majstrštyk.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Neuvěřitelně emocioálně nabitej film, smutnej a přesto plnej naděje, s úžasným závěrem - nejspíš nejsilnějším, jaký sem kdy ve filmu viděl. Můj nejoblíbenější film vůbec.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

geniální. Ani po X-tém shlédnutí jsem nenašel chybu. Funguje všechno - od režie a scénáře přes herce až po hudbu.