Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller
  • Komedie

Recenze (50)

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Méně je někdy více. Scénarista to nějak prekombinoval a kostýmní výtvarník asi postrádal zrovna inspiraci. Absolutní chaos.

plakát

Il Boemo (2022) 

Těšila jsem se na film 2 roky. Nezklamal mě. Jedinou spojistost, kterou vidím s "Amadeem" je fakt, že Mysliveček a Mozart byli přátelé a v žádném případě nesrovnávám s Formanovým filmem. Dykova italština, rakouský přízvuk Philipa Hahna (geniální kluk z Duesseldorfu, který ten přízvuk dokonale natrénoval), neapolská italština, které snad nemůže nikdo rozumět.-), nádherné kostýmy a oceňuji i to, že herečky byly nalíčené tak jemně, že skutečně bylo uvěřitelné, že jsou z 18. století a ne, že si tam skočily z naší doby (například permanentni makeup, viditelné úpravy atd.). Rozhodně doporučuji nejít na dabovanou verzi, podle mě to by byla velká škoda.

plakát

Císařovna (2022) (seriál) 

O císařovně Elisabeth jsem toho přečetla hodně a těším se na každý filmový počin o ní, nicméně tohle je flop. Ani mi by nevadil výběr hlavní hrdinky, ale ty příšerné s dobou nekorespondující kostýmy a ty účesy, to je katastrofa. Helene má mikádo, asi největší šleha:-) Tvůrci snad měli záměr natočit moderní verzi, jelikož Elisabeth byla moderní ženou. To ovšem stačilo držet se toho, co je o císařovně je známo.

plakát

Tři srdce (2014) 

Někdo na takové osudové setkání čeká celý život a nedočká se ho. Jednoduše někoho potkáte a víte, že v přítomnosti toho druhého máte vše. Ta neuvěřitelná harmonie.  Jenže když takove setkání přijde ve špatný okamžik, potom jste v tom až po uši. Cokoliv uděláte, víte, že někomu ublížíte. Kdo zažil, chápe a film ocení.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Scénář upraven dle požadavků dnešní doby a zastánci politické korektnosti mohou být spokojeni.

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Původně jsem se dívat nechtěla, jelikož jsem slysela jeden anglicky podcast, kde tvůrci o filmu mluvili a v tom podcastu nezaznělo nic o Československu. Když jsem se na film dívala a Chamberlain mluvil o tom, jak chce zachovat mír pro svoji zemi, ale nezajimají ho spory v nějaké daleké zemičce, jejíž obyvatele ani nezná, cítíla jsem skutečně jen odpor. Tvůrci chtěli Chamberlaina vykreslit jako diplomata, který chtěl zachovat mír, který veděl, že Hitler slovo nedodržím, ale chtěl získat čas. Hmm. Tvůrci o objektivitu zájem neměli. Kdyby ano, vznikl by film nebo možna minisérie, v které by byl zprostředkován a vysvětlen komplexní náhled na celou věc. Tak vznikl film, "o nás, bez nás". Západ jednoduše nám dal znovu najevo, že my je nezajímáme a nikdy se to nezmění.

plakát

Stíny v mlze - Prank (2022) (epizoda) odpad!

Tak ono je to takova telenovela, kdy je asi úplně jedno, jestli si na 10 minut odběhnete někam jinam. A to přitom chtěli tvůrci asi vytvořit "cool" krimosku:-)).

plakát

Stíny v mlze - Hlasy (2022) (epizoda) odpad!

Dala jsem tomu ještě jednu šanci, ale ani druhy díl "nezklamal". Zaorálek opravdu "cool" nebude a Špačková ať zůstane u svých rolí. Tohle je mimo její dosah. Ke konci jsem si vážně říkala, co to je a musela jsem se smát. To se tedy tvůrcům mega vymklo z rukou.

plakát

Stíny v mlze - Klec (2022) (epizoda) odpad!

hm.tak uz trailer k prvnimu dilu predikoval flop. spalkova se do role totalne nehodi.vyoralek chce byt cool a je to smesne…a ty polovinu deje zabiraji osobni problemy a haluzove dialogy.dalsi zbytecny serial a vyhozene penize danovych poplatniku

plakát

Marie Terezie - Série 3 (2021) (série) 

Povedlo se. Posledni díl byl nejlepší. Osobně si myslim, že typově Marii Terezii nejvíce odpovídala Stefanie Reinsperger. Nicméně Ursula Strauss je uznávanou rakouskou herečkou a své kvality potvrdila i zde. Česká televize by mohla s koprodukčními parnery pouvažovat, zda by nestálo za to, natočit nějaký díl, který by se věnoval Josefu II., protože tahle série je jedním z mála projektů, které se naší veřejnoprávní televizi podarily.