Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Fakt mi tu vadil svatý Petr. Marně jsem hledal za chováním té postavy nějakou logiku. Přišlo mi, že koná prostě jen tak, aby se děj mohl posouvat jak tvůrci chtějí. Což mi zásadním způsobem kazilo dojem z filmu. Pohádkový žánr dávno ustrnul a moc nového od něj čekat nemůžeme, tak alespoň smysluplně vystavený děj mohl být. Není. Princezně snad muselo být jasné, že rádcové jsou podvodníci, a neudělala nic. Jako chytrá studovaná a emancipovaná žena. Všichni přihlíží jejich řádění, bije do očí, že to není v pořádku, a nikdo nepozná či neudělá nic a málem to skončí tragicky. Řemeslně natočeno slušně a velmi dobře funguje chemie obou párů. Zajímavé je i pojetí pohádky jako týmovky. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Krásny zámok a prostredie, ale rozprávka ma príliš nezaujala. Vodník a svätý Peter sú perfektne obsadení, to chválim, ale princezná a ani Tobiáš sa mi až tak nepáčili, dokonca som miestami bola na vodníkovej strane, hlavne keď mu chudákovi ukradli tú zlatú rybku. Už ma asi nebavia rozprávky, kde sa opakuje stokrát videné, kráľ je len figúrka na šachovnici, všetko rozhodujú radcovia a princezná si ani ženícha nemôže sama vybrať. Aspoň tie úlohy mohla vymyslieť ona. Nepáčilo sa mi aj to vyhrážanie sa peklom a vôbec, čo robil svätý Peter v krčme? Veď mal byť v nebi. 55%. (na hrane medzi 2 a 3*). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O stupeň vyššie než nejaký bača na velocipéde od Solčanskej. Má to aspoň zápletku, nejaké úlohy, trocha detského napätia, viac rozprávkovosti a aj dosť veľa vtipu. Samozrejme, že by z rozvedených tridsiatničiek nemuseli robiť panny princezné, keď na to nemajú výzorom ani atraktivitou, ani z podpriemerných mládencov so skutočnou tvárovou anaómiou zrady robiť pomaly princov. Ale mimo toho sa to veru dalo pozrieť a Novotnému tá postava záporáka výborne sadla. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Asi už taková štědrovečerní klasika, kterou si rodina pustí při rozbalování dárků a absolutně ignoruje, co se děje na obrazovce. V takovým případě se to dá zkousnout, řekl bych, celkem obstojně. Slabej scénář, prkenný herecký výkony za pár peněz, nulová produkce, zkrátka klasika posledních let. Bohužel mám slabost pro Bereniku, a tak jedno srdce <3 spešl pro ni a druhá * pro Příkazkýho, kterej si to tak trochu užil, řekl bych. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch mírně lepších vánočních pohádek. Není to žádné pohádkové terno, ale postavám zde člověk dokáže fandit a i se s nimi sžít. Záporáci jsou zde správně trhlí a zamrzí příliš triviální premisa o hledání kouzelného klíče skrze který se napravují charaktery a hraje o nebe nebo peklo. Scenáristicky slabé, ale zkušená režie to zachraňuje. 65% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Filip Březina (Tobiáš) obvykle role v pohádkách odmítá, ale kvůli svoji babičce tentokráte souhlasil. (heczot)
  • Filip Březina (Tobiáš) ve filmu zpívá píseň o tom, že se nemá lhát a krást. Za jeden natáčecí den ji mezi padesátkou komparzistů musel zpívat stokrát. (heczot)

Reklama

Reklama