Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (162)

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

První série je výborná. Originální a napínavá až k nevydržení. I druhá série dokázala udržet laťku poměrně hodně vysoko, ale třetí už je výrazně slabší a scénaristům zřejmě pomalu dochází dech. Hodnotím pouze první sérii a tam je to jednoznačných 5*, jinak druhá série 4* a třetí (zatím) 3*.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Další seriálový klenot z Anglie. Trochu mi to připomíná Boardwalk Empire, jenom mnohem, mnohem lepší.

plakát

Loutka (2013) 

Das Filmfest, Praha 20.10.2013

plakát

Hannah Arendt (2012) 

Očekávání bylo větší než výsledek. Prastarý televizní rozhovor "Zur Person" mezi Arendt a G. Gausem (dostupný např. na youtube) je mnohem zajímavější než tento film.

plakát

Historie.cs (2008) (pořad) 

Jediným kritickým bodem kvůli, kterému nemohu udělit plný počet bodů je podle mého názoru zvláštní výběr témat. Bohužel příliš často jsou to témata, která mi přijdou relativně málo zajímavá na úkor jiných. Ale jinak skvělý pořad.

plakát

Most (2011) (seriál) 

Skvělé! A Sofia Helin hraje naprosto božsky!

plakát

The Bridge (2013) (seriál) 

A máme tu další vykrádačku skvělého severského seriálu. A jak už to tak bývá, ani v tomto případě nesahá originálu ani po kotníky. Oproti ústřední dvojici z Broen působí hlavní představitelé tohoto seriálu jako nepřesvědčivý spolek ochotníků. Možná s odstupem času nebudu tak přísný, ale nyní, kdy mám Broen ještě v živé paměti, mi to vychází horkotěžko na 3*

plakát

Knoflíkáři (1997) 

"Neživíš, tak neřeš." Krásný film s geniální Evou Holubovou.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Velmi dobrá a zdařilá minisérie. Přesto tomu něco chybí, abych tento seriál mohl zařadit do "první ligy". Přeci jen trilogie MIlénium, nebo Forbrydelsen či Broen jsou o stupínek lepší. Krásné scenérie, zvláštní atmosféra Švédska a zajímavé případy. Bohužel jednotlivé díly jsou dost roztahané, zejména když už zpravidla tušíte, kdo je pachatel o 10-20 minut dřív než hlavní vyšetřovatel. A tou největší slabinou jsou herci, kromě výrazného představitele titulní role jsou ostatní de facto jen kompars. Ale celkově velmi sympatický počin. Jo a málem bych zapomněl na vynikající úvodní titulky, ty jsou naprosto perfektní!

plakát

Mentalista (2008) (seriál) 

Další seriál, který se vyplatí přeskočit a ignorovat. Nemohu uvěřit, že představitel hlavní role se může uživit herectvím...