Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Dobrodružný

Recenze (51)

plakát

Jezdec a smrt (1965) 

Skvělá, skoro neznámá kniha: https://www.databazeknih.cz/knihy/jezdec-a-smrt-183130

plakát

Robinzoni z Kronborgu (1978) (seriál) 

Tento Běhounkův román mám od dětství rád. Inscenace, na kterou jsem se těšil, mne velmi zklamala. Pusté studio prostě není pustý ostrov.

plakát

V peřině (2011) 

Největší plus tohoto filmu je překrásný Písek.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Příběhy o malém Mikulášovi jsem miloval jako kluk a moc rád si je přečtu i dneska. Film je kouzelný a já si uvědomuji, že jsem některé příběhy ještě neznal.

plakát

Strašidlo cantervilleské (1996) (TV film) 

Film není špatný, ale podle mého má dost daleko k literární předloze. Zvlášť dvojčata jsou úplně mimo.

plakát

Pouští a pralesem (1973) (seriál) 

Jako dítě jsem seriál měl moc rád. Před vysíláním 3. dílu se nám rozbila televize, a tak než byla opravena, jsem stačil za tři dny přečíst celou knihu.

plakát

Únosy bez výkupného (1983) (TV film) 

Knihu jsem četl dříve, než jsem viděl inscenaci. Na tu jsem se těšil a byl jsem dost zklamán.I v televizním studiu se daly dělat dobré scény, ale zde se to nepovedlo. A změny děje, podle mého, také nijak nepomohly.

plakát

Sázka na třináctku (1977) 

Film nic moc, ale Klatovy jsou moc hezké město. Ale ten příjezd na náměstí nejprve od jihu, pak od východu a nakonec ze severu je kuriózní.

plakát

Poika ja ruusuköynnös (1982) (TV film) 

Tento film běžel kdysi v České televizi. Je to příběh dvanáctiletého chlapce na počátku 20. století v Tampere ve Finsku. Byl to jeden z modelů fresky Huga Simberga v katedrále v Tampere, který zobrazoval dvanáct mladých chlapců, kteří nosili růžový věnec.

plakát

Večerníček (1965) (pořad) 

Jednotlivé večerníčky mají samozřejmě velmi rozdílnou úroveň, ale jedinečná je myšlenka pravidelného pořadu. A úžasné je její trvání.