Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (71)

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Když Piráti z Karibiku začínali, viděla jsem to tak na jeden díl a konec. První díl super, ostatní díly se mi až tak moc nelíbili, neměla jsem ani potřebu vidět je znovu. Ale potom přišel čtvrtý díl, který sliboval "nový začátek" bez otravných herců jako byl např. Orlando Bloom, který mi do své role příliš neseděl. Na vlnách podivna je opravdu úplně jiný film, více dobrodružný a více napínavý. Poměrně jsem se bála, jestli bude stát za to jít na další "piráty" ve 3D, ale můžu říct, že efekty byly ohromující a dodnes na to v dobrém vzpomínám.

plakát

Thor (2011) 

Thor je nepopsatelný. Je to dokonalé ztvárnění fantazie. Takto graficky vytvořit Asgard... Obdivuhodné. Zdálo se mi, že v některých chvílích příběh trochu pokulhává (obzvláště v "našem" světe) a jsou zde místa, u kterých by se nezasvěcený divák mohl nudit. Na druhou stranu, zasvěcený divák bude nadšený.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Tintinova dobrodružství bych označila jako jeden z nejlepších filmů tohoto roku. Samozřejmě, je tu hodně poznat rukopis Spielberga, ale já bych to spíše označila za výhodu. Film nabitý dobrodružstvím a překrásnými efekty si zkrátka zaslouží plný počet hvězdiček! Určitě doporučuji ve 3D , jsou zde vidět překrásné detaily jako např. žilky v očích, a další scény jako praskání skla či efekt lupy také vypadaly skvěle (nemluvě o akčních scénách) - takže na Tintina jedině ve 3D!

plakát

Transformers 3 (2011) 

Třetí díl je dobrý, ale ne dost dobrý v porovnání s předešlými díly. Velmi se mi líbila originální zápletka, hudba a samozřejmě efekty. Vytkla bych nepřítomnost Megan Fox (čímž se trochu i narušil příběh) a zároveň zde něco chybělo, něco nezspecifikovatelného. Nadšence to opět nadchne, obyčejného diváka by to mohlo zklamat. Přesto si nedokážu představit, jak přežijeme další díly, ale nechme se překvapit.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Každý člověk je jiný, to respektuji, ale jak tomuhle filmu může dát někdo označení "odpad"? Musí se jednat o člověka, vedle kterého v kině seděl nějaký neomalenec, který neustále řval po kině a nechával vyhrávat telefon nebo se jedná o člověka, který nemá srdce. Je asi logické, že Steven Spielberg nemohl natočit tento film takovým stylem, aby všude létaly vnitřnosti a krev. Pro tohoto člověka, který se domnívá, že je Válečný kůň jen ohraný slaďák, doporučuji přečíst knížku, která byla předlohou. A jestli ani potom nepochopí, o čem příběh je (a teď nemyslím děj), tak už mu není pomoci. Zkráceně řečeno, Válečný kůň patří mezi nejlepší filmy posledních let, mezi špičku; o tom samozřejmě nelze pochybovat, už jen kvůli nominacím na Oscary. Jedná se o dílo, které je založeno spíše na citovou stránku, proto ne všem toto dílo "sedne". Nelze nezmínit ani kouzelné záběry s hudbou Johna Williamse - nepopsatelné. ,,To se ti zase jednou povedlo, Spielbergu!"

plakát

Všemocný (2011) 

Tak tohle je opravdu filmový bonbónek. Film jsem viděla bez jakékoli předchozí informace o ději a byla jsem velmi mile překvapena. Opravdu nabušených a zábavných 105 minut + zajímavý závěr.

plakát

Zkažená úča (2011) 

Další komedie pro nadržené puberťáky. Určitě se zasmějete, ale nečekejte nějaký filmový zážitek - herci se moc nepředřeli a celkový dojem z filmu .... 2 hvědičky.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Ach jo... A tak jsem se na tento film těšila - Tim Burton je "známá firma", příběh Alenky je plný fantazie a i herecké obsazení slibovalo pěknou podívanou. Ovšem tohle byla spíš šílená podívaná. Celý film jsem čekala, kdy přijde nějaký mezník, od kterého mě film začne bavit - marně. Všichni vypadali jako zfetovaní nějakou tvrdou drogou, vše bylo velmi chaotické a nejlepší ze všeho byla Helena Bonham Carter a dráček, který stejně ke konci zemřel rukou brutální Alenky. S těžkým srdcem dávám jednu jedinou hvězdičku, ale dalo mi to hodně práce najít důvod, proč bych jí vlastně tomuto filmu měla dát. Takže jediné plus tohoto filmu je grafika a herecké obsazení. Škoda, Burton by to zaručeně dokázal natočit lépe.

plakát

Benga v záloze (2010) odpad!

Film o ničem. A začínalo to tak zajímavě, ale po smrti The Rocka a Samuela, která by si zasloužila Darwinovu cenu, se na to dál ani dívat nedá....

plakát

Hlava-ruce-srdce (2010) odpad!

Tak jsme se zasmáli ... Vážně výborný film, jehož sledováním prohmrháte drahocenné 2 hodiny vašeho života. Shrnuto, podrtženo (bez vulgarismů, kterých je v tomto případě těžké se vyvarovat) - naprosto nepochopitelné, zbytečné a nudné.