Reklama

Reklama

Vládci bohů Odinovi trvalo dlouhou dobu, než ve své říši nastolil mír. Když probíhá korunovace jeho syna Thora, je přerušena vpádem ledových obrů, kteří se pokusí získat skříňku, s jejíž pomocí by mohli dobýt devět světů. To se jim nepodaří a za trest jsou pohřbeni zaživa. Thor prahne po odplatě a Odin krotí jeho zápal a útok odmítá. Horkokrevný nástupce trůnu neuposlechne otcův příkaz a nechá se vyprovokovat k trestné výpravě, jež znovu rozpoutá válku. Odin však nehodlá dál jeho zpupnost tolerovat. Odebere mu veškeré božské schopnosti a za trest ho svrhne mezi pozemšťany, kde má dojít nápravy. Zavržený Thor lidmi zpočátku opovrhuje, postupně se mu ale začnou dostávat pod kůži, zejména sličná vědkyně Jane Fosterová. Thorovi ale není dopřáno užívat si pozemského klidu. Nově nastalé situace se rozhodne využít jeho mladší bratr Loki, který začne připravovat zradu. Nikdy neměl lepší možnost ke zničení Thora než teď, a rozhodne se proto rozpoutat za pomoci svých věrných ničivou zkázu na Asgardu i na Zemi. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 948)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mix fantasy a sci-fi s komiksovým základem, dobrým obsazením (Natalie Portman, Anthony Hopkins, Idris Elba a další..) a výtečnou režií K. Brannagha - líbí se mi to, ale Thor zkrátka není Iron Man natož Tony Stark a já se tu tentokrát neměl moc čeho chytat. Ve finále se přikláním ke 3* a na druhý pokus to snad s režisérem Game of Thrones u kormidla výjde lépe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $181,030,624Tržby Celosvetovo $449,326,618Tržby za predaj Blu-ray v USA $58,977,498Tržby za predaj DVD v USA $40,516,100║ Dá sa povedať už ničím prekvapivý šablónový film, bez väčších prekvapení, robení doslova na istotu ale za to miestami to je celkom svižné, zábavné a akčné, aj keď opäť neprehľadné scény a rýchli strih to kazia, plus niekedy dosť počítačová animácia boje do očí, réžia v podaní Kennetha Branagh bola dobrá voľba ale hlavný triumf bolo obsadenie neokukaného herca Chrisa Hemswortha ten nemusí ani nejak extra sa snažiť a všetko mu žeriete ako na krásnom striebornom podnose, ako bonus tu je celá plejáda známych tvári, takže celkovo spokojnosť. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Epická rozprávka s extrémne dobrým grafickým spracovaním. Okrem vizuálnych orgií a heroickej atmosféry som si vychutnal aj sympatické obsadenie, hudbu a striedanie dvoch hlavných dejových línií, vďaka ktorému sa tam stále niečo dialo, takže som sa ani na sekundu nenudil... ja som si rozhodne prišiel na svoje ;) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ashley Miller, Zack Stentz, Don Payne .. Pěkných, zábavných, bezproblémových a vtipně comicsových 75% - s tím, že nejhorší momenty z celé kinoprojekce obstaralo zjištění (a slyšení) dabingu k mého nejočekávanějšího snímku roku; SUPER 8. ___ Mål, mål - men finländarna... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pro lidi s fantazií a schopností interpretovat svou fantazii do obrazové podoby mám velkou slabost. Tenhle film by měl být kámoš s každým, s klukama, s holkama, ale i s dětma, protože je tam všechno, dobrodružství, napětí, souboje, humor, láska, pohádkovost. Ne vážně v kolika filmech máte takovýhle mix ? Počet vzpomínaných filmů klesá, co ? A to není všechno v kolika filmech máte takovýhle mix vydařený ? Hmm, aha a najednou se zjišťuje, že z těch hald filmů co existujou tohle všechno splňuje jen zoufale málo snímků. Herci to je další hitparáda, Natálka, Anthony, Stellan a jasně že Chris i když mě teda ta jeho vymakaná postava dost šokla, ten je snad ještě dokonalejší než já. Všichni herci mě přišli neskutečně přirozený, jako kdyby v tom filmu od narození žili. Film má v sobě pohodu, pozitivní energií a úžasnou lehkost bytí. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (173)

  • U Hlidskjalfu, Odinova (Anthony Hopkins) trůnu, si můžeme všimnout kamenných soch Hrimfaxe a Skinfaxe. Hrimfaxi je kůň noci, táhnoucí černý vůz bohyně Nótt, a Skinfaxi kůň dne, táhnoucí zlatý vůz boha Dagra. (Kubaaa97)
  • Designéři strávili spoustu času nad tím, aby byl Mjolnir co nejlépe vyobrazen. Proto bylo nakresleno téměř 200 různých ilustrací Thorova (Chris Hemsworth) kladiva. (Kubaaa97)
  • Předmět, který Jötnarové na začátku filmu používají, je Rakev prastaré zimy, nádoby k přivolání Fimbulvetru, zimy bezprostředně předcházející Ragnaröku. (Kubaaa97)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Captain Marvel 2 našla režisérku

Captain Marvel 2 našla režisérku

06.08.2020

Pokračování komiksové Captain Marvel nakonec natočí režisérka Nia DaCosta, jež má za sebou například čerstvě remake Candymana nebo snímek indie drama Little Woods. Střídá tak předchozí dvojici Annu… (více)

Reklama

Reklama