Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (235)

plakát

Problém tří těles (2024) (seriál) 

Bavilo mě to, zajímavá témata chytře podaná. Jenom některé věci jsou asi až moc úsměvné a vytrhuje to z uvěřitelnosti. Motiv tajemného pána v pozadí britské administrativy, který je vlastně nejmocnější člověk na světě (to už jsme viděli v Dr. Who nebo Sherlockovi), parta přátel, kolem kterých se točí celý svět, nepřátelští mimozemšťani, kteří umí skoro všechno, ale nedělají nakonec skoro nic... Kdyby tam byli lepší herci a nemusel se mi chvílema stydět mozek (což vadí v seriálu, který ho má ambici stimulovat), tak bych dal 4*.

plakát

Barbie (2023) 

Podobné geniální, originální a drzé jako Verhoevenova Hvězdná pěchota

plakát

Bod obnovy (2023) 

Příběh mi sednul, detaily bravurní, kamera pěkná. Kdyby to někdo předaboval a výrazně vylepšil dialogy, tak je to velmi podařený díl Black Mirror a dám za 5.

plakát

FUBAR (2023) (seriál) 

První dík mi připadal super a připomenul mi Pravdivé lži. Pak už to šlo z kopce. Nic konkrétního mi na tom seriálu asi nevadilo, ale bylo to prostě poprůměrné.

plakát

Chudáčci (2023) 

Vwlmi, velmi podobný dojem jako Písně z druhého patra. Přesně mě do vkusu, miluju každou scénu. Takhle si představuju film jako umělecké dílo a zároveň zábavu.

plakát

Napoleon (2023) 

Nuda, ale jak znám Scotta, tak režisérská verze může být úplně jiný film klidně na 5 hvězd.

plakát

Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023) 

Vůbec jsem dopředu nevěděl, že to má jen 40 minut. Uteklo mi to tak, že bych tipnul ještě míň. Pěkný jednoduchý příběh a zpracování mi tady sedlo (což u mě u Andersena není pravidlo)

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Všechny recenze tak kritizovaly příběh a postavy, že jsem byl nakonec příběhem a postavami spíš příjemně překvapený. Vizuálně nádherné a nové.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Je škoda, že v rozpočtu nezbyly peníze na kulisy. Díváme se tak na film, který se skoro celý odehrává v lese, kde vesničani snad žijí v díře v zemi, ale jde jim vlastně i věřit, že úspěšně vzdorují armádám dvou králů, kteří soupeří o císařský trůn. Ti totiž bydlí doslova v ruinách. Asi i chápu, co chtěl režisér filmem sdělit. Kdyby mě neustále nevytrhávaly ze zážitku tyhle nedostatky na výpravě, třeba bych mu to i věřil a přimhouřil bych oko nad tím, že příběh je překombinovaný a dost dobře nevím, komu a proč bych měl vlastně fandit. Herci dobří, bitvy taky. V těch několika scénách, které se odehrávají na světle, bych radši vynechal temný filtr. Vypadá to jako film natočený schopným kaskadérem a producentem.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Jako adaptace to není úplně mino, ale ani to není moc dobré. Všechno zajímavé se stane v první hodině a pak už se motivy jen opakují. Převedení příběhu postav se moc nepovedlo. Zařazení politické linky je banální, zjednodušené jako pro děti nebo úplné retardy a nepovedlo se imho vůbec. Naopak skvěle se podařilo zobrazit paniku, děs a chaos na bojišti, zejména ve scéně s tanky.