Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (6)

Sedm

Sedm (1995)

Masterpiece mezi psychologickými thrillery. Každá scéna propracovaná do největších detailů. Tajemné prostředí a herecký strop, včetně Kevina Spaceyho. Není divu, že tento film je mým nejoblíbenějším a dovolím si tvrdit, že se to nikdy nezmění. Jinak díky bohu za člověka jménem David Fincher.

Červený drak

Červený drak (2002)

Se srovnání s knihou se z toho dalo vytěžit víc, to určitě ano. I tak je to pro mě jeden z nejzásadnějších krimi thrillerů, které jsem kdy viděl. Dialogy mezi Antohnym a Edwardem pro mě byly fantastické a strhující. Vše podtrhl skvělý výkon Ralpha " Červeného draka". Viděl jsem už mnoho filmů tohoto žánru, rozhodně není nejlepší, ale žádný z nich mi však nezůstal v paměti, jako tento.

Pokání

Pokání (2007)

Po emoční stránce doslova unikátní. Tolik lásky a smutku zároveň v žádném jiném filmu nenajdete.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Doslova MAAAAAAAAADNESS! Málo kterej film vám dá co tento. Atmosféra, provedení, herci, hlášky, kamera a o soundtracku se ani nemusíme bavit. Propracované do každičkého detailu, ať už jde o vývoj postav a nebo bláznivou cestu do Valhally. Pořád jsem z toho mimo. Pro mě je to jakýsi převrat ve filmové tvorbě, protože zatím nikdo nic tak ujetýho nepředvedl. Nemám k tomu dostatek slov, prostě je to šílený. Zamiloval jsem se do toho filmu už při prvním zhlédnutí v kině. I live, I die, I live again!

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

You're goddamn right. Klasická Tarantinovka plná krve, skvělých herců (Tady musím hlavně vyzdvihnout výkon Waltona Gogginse. Samuela asi ani nemusím zmiňovat.), hlášek, časově propleteného děje a zvráceného konce. Hudba očekávaně ironická vzhledem k probíhajícím scénám. Bohužel to asi zřejmě nebude film pro každého. První polovina může díváka nudit a film nemusí zachránit ani epická druhá polovina. Člověk se musí soustředit hodně na detaily, ať už jde o předměty nebo velkolepé dialogy. Pro mě je koncept lidí, co o sobě neví absolutně nic a jsou zavřeni v jedné místnosti geniální. Nikdo nevěří nikomu a nikdo neví o co vlastně jde. Tři hodiny utekly jako voda a bavil jsem se od začátku až do samotného konce. Trošku jsem měl obavu, když jsem se dozvěděl, že jednu z rolí má ztvárnit Channing, naštěstí to zvládl. Bez výčitek a velkého přemýšlení je to pro mě nejlepší snímek Quentina od Pulp Fiction a to je co říct. První Tarantinovka si u mě našla své místo. Dlouho jsem přemýšlel proč. Asi to bude tím, že Osm hrozných se nestane takovou klasikou jako předchozí díla a právě proto je tak unikátní. "Daisy, musíme si domluvit signály, jak spolu komunikovat. Když tě narvu loktem do ksichtu, tak to znamená zavři hubu. Chápeš ?"