Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (4)

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

K filmu je asi další komentář zbytečný, film je prostě skvělý po všech stránkách a není mu téměř co vytknout. Já si teprve nedávno dočetl novelu od Kinga, protože jsem si říkal, jaká asi bude kniha, když už jen samotný film je taková bomba. A kniha mě ničím nepřekvapila. Film je naprosto přesně natočen dle knihy, stránka po stránce a já při čtení novely si jen přehrával všechen děj z filmu. Novela je sice napsána klasicky čtivě (přeci jen je to od Kinga, takže to má kvalitu) ale filmový kousek je asi nejlépe zachycený a zfilmovaný příběh na motiv knihy. Neuvěřitelně zpracováno, věřím, že číst si jen tu novelu a nevidět film, nebyl bych z toho tak unesen, jako nyní.

plakát

Generation Iron (2013) 

Dokument mě (jako fanouška tohoto životního stylu a kulturistu) velmi zklamal. Čekal jsem od toho mnohem více, film se zaměřil na zbytečně mnoho kulturistů, a tak z toho vzešel vcelku guláš. Někteří pronesli pár vět, někteří dokonce, kteří ani neumí anglicky a herectví je jim na hony vzdáleno. Měli se dle mého názoru chytnou spíše osudů třeba Wolfa, Kaie a Heatha na cestě za vrcholem a tyto 3 osoby pořádně rozebrat a věnovat se jim, stejně jak byl dříve fenomenální Pumpig Iron, který se točil hlavně okolo Arnold vs Lou. Ale byly tam ústřední postavy, tady člověk je dost zmatený, nakousne se jeden příběh a následně se skočí k dalšímu kulturistovi bez jakéhokoliv smyslu. Režisér chtěl zachytit dle mého názoru vše, ale díky tomu toho zachytil tak málo a celé to vzal jen povrchově. Opravdu jsem čekal o dost více, už jen kvůli silným ohlasům a propagaci z Ameriky. Velká škoda. Ale pro vyznavače posilování je to povinnost. A ostatním bych to také doporučil, ať alespoň vidí, že kulturisti nejsou jen chodící hory svalů, nepatřící do společnosti a s jednoduchým IQ...

plakát

Koleje osudu (2013) 

Myslím, že z toho šlo určitě vymáčknout víc, ale i tak velmi povedený snímek. Možná mě jen trochu mrzelo po dodívání, že jsem si ještě nestihl přečíst knihu od Lomaxe, která musela člověka určitě ještě silněji vtáhnout do děje a přiblížit mu tu tvrdou dobu a zvěrstva, o kterých se zase tolik nemluví. Nicole Kidman a hlavně Colin Firth zahráli ale bezvadně, snímek díky tomu dostal opravdu páru. Rozhodně doporučuji!

plakát

Modrá laguna: Procitnutí (2012) (TV film) 

No..Jediné, co mě na tom filmu drželo nad vodou a proč jsem dal 2*, byla krásná, mladá Indiana Evans v hlavní roli. Sice moc hrát neuměla, ale oproti zbytku hereckého obsazení pořád vynikala. Jelikož jsem dříve u filmů z modré laguny vyrůstal a opravdu se mi to líbilo, čekal jsem tady alespoň trochu vzpomínek či nostalgie. Bohužel, nemělo to s tím vůbec nic společného, maximálně společný obsah o ztroskotání, který byl ovšem zpracován dosti bídným způsobem. Stačilo vidět jednou, víckrát už bych to nepustil, a pokud by to šlo v TV, rychle bych přepínal.