Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (84)

ORIN 

všechny recenze uživatele

I po letech, kdy Pumping Iron změnil způsob nahlížení na kulturistiku jako na odchylku od normy, se při pohledu na profi kulturistiku nic zásadního nezměnilo. Hlavní protagonisté působí jako přerostlé obludy na steroidech, které neřeší nic jiného, než kolik kalorií už mají za sebou a kolik ještě před sebou, kolik sérií toho či onoho, a jestli ten či onen sval vypadá dobře. Často jde o samotáře žijící na okraji zájmu, kteří se dlouhé měsíce připravují na jeden až dva večery, kdy se napatlají, někdo je ohodnotí a dostanou cenu. Nejde jim snad ani o peníze, ale o ten pocit, že jsou Mr. Olympia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov tohto športu rozhodne fajn zážitok nazrieť bližšie na (svoju obľúbenú) aktuálnu špičku Bodybuilderov. Slušne zrežírované, fajn atmosféra, dobrý soundtrack. Škoda len, že väčšina čo sa venuje tomuto športu a čo ho sledujú už vie ako sa to skončí. O trochu slabšie ako Pumping Iron a to s jedeného prostého dôvodu - Arnold :-) 90% - 5* ()

Reklama

Everyone 

všechny recenze uživatele

Až na "Predátora" Kaie to byli všechno lidé bez charismatu. ___ Ve filmu bylo vidět, že cesta k vrcholu je u každého trochu jiná (viz životní osudy jednotlivců, kterým byl věnován největší prostor)...každý využívá trochu jiné způsoby (více vědy, méně vědy, popř. více/méně zakázané podpory...o které samozřejmě nepadlo ani slovo konkrétního...v podstatě je to taková tabuizovaná nezbytnost)...ale stále je to o tomtéž - dřít až do úmoru (formování svalstva, 2-3 fázové tréningy, 1 den v týdnu na regeneraci...je to o schopnosti vypnout mozek...překonávat bolest...o pokoře před ní...v podstatě to je ta nejsilnější droga na cvičení, kvůli vylučování hormonů do těla), stravovat se jak zvířata do výkrmu (živení kolosu), potravinové a jiné suplementy (tuny bílkovin a aminokyselin + mnoho těch ze seznamu zakázaných či ze zakázaného modifikovaných), mít dobrou genetiku (nejlépe genetickou odchylku s nadprodukcí testosteronu), před závodem nepít (vysušit....vyrýsovat se), umět hrát psychologicky (hra těla při pózování nebo slovní přestřelky před soutěží, chovat se jak vítěz), být showman (vítěz pak lépe reprezentuje/prodá titul), mít permanentní motivaci (procvičit se na vrchol za 15-20 let), spát (regenerace)....a toto platí (s drobnými modifikacemi) pro každý vrcholový sport...kde je potlačena štěstěna (jako atletika, cyklistika...na druhé straně stojí (nejsou tak náchylné k masivnímu zneužívání dopingu...s náhodou ve sportovní disciplíně klesají výhody spojené s užíváním dopingu) např. míčové, často kolektivní, sporty; střelba....nebo kde se kombinuje oboje...biatlon). ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý (dle hodnocení asi nejen pro příznivce posilování nebo kulturistiky), ale o profesionální kulturistice není, ukazuje jen přípravu na soutěž, a to především v posilovně a lehce škrtne o stravu. O tom dalším-steroidech, které jsou součástí i té "amatérské" kulturistiky, ani slovo, což je jako natočit dokument o Tomáši Rosickém a nezmínit ve dvou hodinách jediné jeho zranění. Kulturistika není sport, jako není sportem modeling. Sportovní aktivita, v tomto případě posilování, je prostředkem, samotné soutěžení sportem není. Dalšími prostředky k dosažení cíle-ideální postavy, jsou již zmíněné steroidy (užívané v mnohem větší míře než u jiných sportů) a přežírání se, které dává zabrat orgánům natolik, že o zdravém životním stylu nelze hovořit. Suma sumárum dokument ukazuje hlavně to hezké a ušlechtilé ze světa kulturistiky a někdo by mohl nabýt dojmu, že je to aktivita sice šílená, ale svým způsobem neškodná, což není pravda a dokument jako takový v tomto ohledu selhává. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Nejsem nadšený a ani nejsem neštastný , zkrátka to nesplnilo moje očekávání . Myslel jsem že se tento dokument podívá i do soukromého života kulturistů , sice se tam podíval , jenže jenom tak zlehka . Ale i tak to má co nabídnout , třeba zpracování kterým se jen tak každý dokument pyšnit nemůže . ( 20.5.14/MAC ) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Na konci závěrečných titulků k filmu Generation Iron se objeví postarší muž, Mike Katz, jež rovněž účinkoval ve filmu Železný Schwarzenegger (1977), kde mu coby mladému kulturistovi ukradnou červené tričko, které v této scéně stále hledá. (Platom)

Reklama

Reklama