Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (31)

plakát

The Doors (1991) 

Brutál! A přesto si myslím, že to mohlo být ve skutečnosti ještě šílenější, i když to někteří popírají a považují film za nafouknutou skutečnost. A že byla třetina podle některých vybájená...tak to se ještě se dvěma třetinami celkem trefili. A taky jsem poznal svou platonickou lásku Meg Ryan z úplně jiné strany...i když bylo vidět, že se mnohdy držela zpátky, jak je potvrzeno i v zajímavostech. Prostě je to masakrální film o masakrální době. Někoho může pobuřovat, někoho okouzlovat, někoho zhnusit...ale sotva může někoho prostě jen tak nechat chladným.

plakát

Píseň moře (2014) 

Film je často srovnáván s filmem Brendan a tajemství Kellsu od téhož autora. Z mého pohledu je Píseň moře jednoznačným vítězem ve všech ohledech. Filmu jsem dal pět hvězd, ale klidně bych dal i šest, nebo sedm z pěti...námět, grafika, atmosféra, hudba i texty písní, zápletka i velkolepé finále působí tak úžasně, mile a přitom nostalgicky, velkolepe, ale nikoli nabubřele. Skvělé a zase po dlouhé době nominace do oblíbených.

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Film je často srovnáván s filmem Píseň moře...pro mně je to jednoznačné a Píseň moře vyhrála na celé čáře ve všech mnou hodnocených ohledech. Přesto hodnotím vysoko, protože mi film přišel výjimečný v porovnání s podobnými díly. Z pohledu mých dětí poněkud strašidelný a v závěru brutální. Snažil jsem se jim vysvětlit, že každá správná pohádka musí mít zlo, které je poraženo, jinak to není pořádná pohádka, ale dovedu si představit, že útok vikingů na Kells byl i tak pro ně poněkud příliš.

Poslední hodnocení (465)

Thor: Láska jako hrom (2022)

20.07.2023

Zaklínač (2019) (seriál)

14.01.2020

Solo: Star Wars Story (2018)

25.11.2019

Aquaman (2018)

03.02.2019

Všechno nebo nic (2017)

14.11.2018

Podfukáři 2 (2016)

06.11.2018

Bathory (2008)

06.11.2018

Nickyho rodina (2011)

06.11.2018

Bohemian Rhapsody (2018)

06.11.2018

Reklama

Poslední deníček (8)

John Carter: Mezi dvěma světy

Na tento film má silný vliv jeho klasická předloha z první poloviny dvacátého století. Náměty a myšlenky té doby z filmu přímo čiší, ovšem jejich novodobé zpracování je docela přijatelné. Úvod...a vůbec celý průběh mi silně připomíná sérii knih, kterou jsem kdysi četl...o planetě Gór, která obíhá na stejné úrovni jako Země, jen je skytá přesně za Sluncem, takže o ni nikdo neví.

Život na Marsu probíhá svým vlastním způsobem...lidská populace přežívá rozdělená do dvou společenství...do dvou měst. Zároveň s nimi...ale jaksi bokem existuje na Marsu druhá civilizace kmenově uspořádaných čtyřrukých, dvounohých bytostí s kly.

Na hlavního hrdinu působí na Marsu menší gravitace, čímž se z něj stává skákající...polo-létající superhrdina. Na všechno přijde, všechno vyřeší, všechny porazí, což se ovšem božským bytostem ovládajícím život na Marsu (ale existují i na Zemi) vůbec nelíbí a tak Johna pošlou zase pěkné zpátky na Zem...to se ale zase nelíbí jemu, takže věnuje vše své úsilí, aby se vrátil nazpátek.

Film mě zaujal svým provedením a s drobnými nedostatky jsem se smířil s úctou k předloze. Na filmy s novodobou předlohou však nemá, proto to nižší hodnocení třemi hvězdami.