Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (977)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spíš šaškárna jako hrom. Střídání vážných témat a humoru pro malé děti Waititimu možná vyšlo u Jojo Rabbit, i když už to pro mě nebyl moc funkční film, tady je tím svým stylem Taika už jen neskutečně otravný asi jako houbičkami sjetý klaun, kterého jste vyhodili z dětské oslavy a on se vám furt vracel oknem zpět. Ve výsledku pro mě nový Thor nebyl funkční ani humorem, ani dramatickou rovinou, o kterou se tu tvůrci snažili, což je ostatně už opakující se motiv marvelovek posledních let, u nichž stále častěji mohu jako pozitivum říct jen a pouze takové to klišé, že jsou barevné a hejbou se. A to bych ještě měl dát slovo pozitivum do uvozovek. [Filmový víkend ČSFD 2022] ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $343,256,830║ Tržby Celosvetovo $760,928,081▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,185,966║ Tržby za predaj DVD v USA $5,776,612║ Pokus o najhoršiu Marvelovku??!!! No veru razantný, Taika Waititi dostal asi až príliš voľnosti a potom vznikajú takéto miš-maš spletité guláše bez hlavy a päty. V skratke celé zlé, zábavnosť skôr splašková, málo čo tu vychádza berie, okrem príšerne zlých scén, úloh, akcie,... tu je len malé vykúpenie v podobe Christiana Bale, ktorý to ako tak zo svojou temnou postavou ukočíruje. Ináč jeden veľký zlý vtip. Nakoniec som rád že som toto Marvel peklo nepodstúpil v kine lebo by som bol veľmi ale veľmi sklamaný zo série, ktorá ma dosť bavila. /50%/ ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Humor na mňa na rozdiel od Ragnarok veľmi nefungoval, ale Christian Bale je úplne fenomenálny a jeho záporák Gorr je taký parádny, že mu človek fandí. Okrem toho je tu solídna dávka eye candy záberov (najmä v čiernobielom svete), Guns N Roses (i keď mohol Taika prepašovať viac piesní ako najväčšie hity), Dio počas záverečných titulkov, prvotriedny casting (Natalie Portman!) a hlavne záver to u mňa zlomil, a tak dávam s čistým svedomím štyri hviezdy, ale zároveň dodávam, že scenár je pekný bordel plný MacGuffinov a samoúčelných zvratov. James Gunn je, zdá sa, len jeden. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No to mi polib kladivo! Co to do háje bylo? Jak mohl, sakra, Russell tak ztloustnout?? Jako kde se poděl ten naprosto nejsexy gladiátor na světě?? A proč, doprčic, nedali taky celý záběr na Thora  v síni bohů zepředu, když ho Zeus trestal?? Děcka, jako sorry jako, ale z docela fajn filmu se stává čím dál větší šaškárna. Měla jsem ze začátku ráda, když děj protnuly humorné hlášky, ale tady je to jak v televizním kolotoči trapné zábavy moderovaném nejhorším bavičem všech dob Petrem Rychlým od začátku do konce, a to jako fakt ne. Děj pomalu taky o ničem. Opět zde museli nacpat jisté "odhalení" jak to na nás vybalili u posledních zvířat s Brumbálem, aby si náhodou nerozhněvali nějaké duhové organizace ... Už teď se děsím dalšího pokračování viz Korg. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Viděno v kině v IMAXU ve 3D. Tak trojrozměrný prostor tu byl využit minimálně, ale co, aspoň jsem si film užil na velkém plátně. Nyní k dojmům, které jsem si v hlavě střádal několik dní. Ještě ten den jsem ohodnotil slabými 4*, ale pak jsem musel snížit na 3*. Jako nemůžu tu vyloženě psát, že jsem z toho snímku znechucený, naštvaný, ale určité zklamání cítím. Taka Waititi natočil skvělý Thor Ragnarok, takže jsem od tohoto očekával něco podobného, ale bohužel zde režisér nedotáhl většinu aspektů, které měla tato marvelovka mít. Co se týče humoru, tak z tohoto hlediska jsem byl spokojený, dost jsem se zasmál a ani bych neřekl, že se vyloženě režisér utrhl ze řetězu. Mohlo to klidně být ještě šílenější, ale když mi k tomu chyběla lepší a dynamičtější akce s nějakými nápady, větší chemie mezi postavami, lepší scénář, tempo, efekty a hudbu, tak to je už trochu problém. Úvod mě docela zabavil, i když ta akce už byla opravdu méně výrazná a postavy strážců galaxie tu měli v podstatě jen ten úvod (nějakých 15 min?) … Poté se to začne dějově táhnout a sem tam mě zaujme humor, hlášky a hlavní záporák, kterého zde hrál skvělý Christian Bale. Jeho role se dle mě povedla a ve finále tu měla i solidní vykoupení. Hudba nebyla tak výrazná jako třeba v tom Ragnaroku. Postava Thora a Jane byla celkem v pohodě, jen ve finále jsem v jisté scéně očekával víc emocí, třeba v druhém Thorovi byly výraznější. Ostatní role, třeba ani ta Valkýra mi zde nepřišla moc zábavná, ale třeba ten kamenný vtipálek, kterého hrál Waititi mě bavil. Sem tam se objeví malé camea. Po titulkové scénky jsou 2 a takové vcelku zbytečné. Ještě k těm humorným a ujetým scénám – nejvíc mě bavily sekvence s těmi uječenými „kozy jako vozy“ (a ano mám na mysli kozy jako zvířata) – tam jsem se ze srdce vždy nasmál. Nicméně, je to o kousek lepší než nový Doktor Strange, ale stále jsem trochu zklamaný, někdy si to ještě pustím, ale ne hned. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (92)

  • Jedná se o první film z Thorovy kvadrilogie, ve kterém si nezahrál Tom Hiddleston jako Thorův bratr Loki. (kesinaa)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama