Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (52)

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Bomba! Od začátku vtáhne do děje a nepustí. Chtěla jsem, aby ta pohádka nikdy neskončila. Jenže, všechno jednou končí. A já si to tak užívala! Příběh trochu zvláštní, ale pochopitelný. Prostě fantazie, a proč se na pár hodin do ní neponořit? :) Tohle dílko mi ještě dlouho zůstane v hlavě a určitě se k němu vrátím..:) Mijazaki je jednička! Plných 5 :)

plakát

Hotarubi no mori e (2011) 

Úžasný animovaný příběh o hlubokém přátelství, které přerostlo v lásku. Úchvatná animace a prostředí. A příjemná, pomalá hudba. Sedlo mi to, prostě čistých 5 :-)

plakát

5 centimetrů za sekundu (2007) 

Prostě nádhera. Tak krásná animace, až se mi tajil dech. A ten příběh.. chjo..! Trochu nostalgické, ale krásné, a smutné.. Příběh o nešťastné lásce která nebyla naplněna. A jako třešnička na dortu - úžasná písnička na konci..

plakát

Kimssi pyoryugi (2009) 

Podle posterů jsem tento unikátní (nyní po shlédnutí) film dlouho odkládala. Jaká to chyba! Rozhodně podle posterů to neposuzujte. Je to opravdu velmi zajímavý, svým způsobem originálně romantický film. Chápu, že některým se nemusí líbit. Ono je to hodně o pochopení různých věcí a tady divák musí u tohoto filmu zapřemýšlet.. Pro mě naprostý skvost.

plakát

Xun yi cao (2000) 

Film má kouzelné momenty, krásnou hudbu přesně spadající do děje, lehký humor a pohledné herce (Kaneshiro tam jako Anděl fakt vypadal). Je to prostě krásný, čistý romantický film s kapkou fantasy, po jehož shlédnutí se budete cítit dobře :-) Naprostá spokojenost..:-)

plakát

Gugaui seo (2013) (seriál) 

No, tohle je opravdu bomba..Docela by mě zajímalo, jak tohle natočili. Ani jeden díl mě nenudil, první dva díly jsou jak krásné a hodně mystické, tak jsou i smutné. Ty další díly taky, jen té mystiky je tam méně, na scénu přichází Choi Kang Chi a Dam Yeo Wol, dvojice, která nenudí, a nenudí ani další postavy které tam účinkují. Obvykle v polovině seriálu Korejcům dochází dech, ale tady tomu tak není. Najde se tu dost charismatických herců, což jsem ještě v žádném seriálu neviděla. Skvělá hudba, která padne do děje, kamery, efekty, kostýmy a prostředí v němž natáčeli. Muselo to natáčení být sakra náročné, a ikdyž se to snaží zamaskovat, přesto je na nich ta únava vidět. Klobouk dolů jak hercům, tak členům štábu. A k tomu konci..no, je poněkud zvláštní, ale tady se mi ten konec líbil a nevadil mi. Takže doporučuju, všemi deseti..:-)

plakát

Seupayi Myeong Wol (2011) (seriál) 

Naprosto skvělá podívaná!! Páni, jihokorejci jsou vážně šikovní.. První polovina seriálu je vtipná, druhá je vážnější..Hlavní herci byli moc sympatičtí, ty se k sobě tak hodili..Radost se na ně dívat..:-) Ikdyž je seriál poněkud nereálný, jak oddychovka poslouží náramně..Jen do toho, doporučuji ke shlédnutí..:-)

plakát

Neukdae sonyeon (2012) 

Je to výborný film po všech stránkách, to bez debat. Proto čistých 5 :)

plakát

Dogani (2011) 

Tak tohle drama je teda síla. Je to drsné, a když ještě zjistíte, že to bylo podle skutečné události tak o to je to drsnější. Zobrazeno je to tu dost otevřeně, až kolikrát jsem musela odvrátit hlavu co za nedchutnosti těm dětem prováděli a u některých scén se mi vehnaly slzy do očí. Něco takového dělat malým nevinným dětem...Strašné. Ty lidi jsou zrůdy, nic víc. Doufala jsem v dobrý konec, hlavně v to, že je zavřou na doživotí. No, nebudu tu vyprávět jak to skončilo, obrázek si uděláte sami, pokud se do tohoto filmu pustíte, ale byla jsem totálně zklamaná a totálně naštvaná. Nicméně co se týče filmu samotného a hereckých výkonů, je výborný.

plakát

Komapseumnida (2007) (seriál) 

Byla mi čest dívat se na toto dorama, až je mi líto, že to skončilo.. Neskutečné.. nemám slov, pro mě je tohle dorama srdeční záležitost.. Lidské, milé, smutné, kouzelné. Nejvíce mi přirostla k srdci Lee Bom, tu si podle mě zamiluje každý, kdo ji v tomto dorama uvidí..Herci by si zasloužili ocenění hlavně dědeček, Lee Bom, anděl ahjussi a Young Shina..:-) Nemám co vytknout, prostě moc pěkné :-)