Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Musím říct že před tímto seriálem jsem se nějak o politiku nezajímal, dokonce k volba jsem šel jenom když se volil kdysi náš prezident. Ale House of Cards mi otevřel nové dveře, dveře do politicky založených seriálů a filmů, a musím říct že mě to baví. A proč je to vlastně tak skvělé? No jasně, kvůli skvěle napsanému příběhu, kvůli napínavým a někdy i dech beroucím scénám, ale hlavně kvůli Kevinu Spaceymu v roli nelítostného kongresmana Franka Underwooda. Roli antihrdiny který se nebojí jít přes mrtvoly (doslova) aby dosáhl svého zvládá na jedničku s hvězdičkou a třikrát podtrženou. Zaujal mě styl jakým je to točené, něco se děje, něco Frank řeší, s někým mluví a pak se koukne přímo do kamery, přímo na diváky a mluví přímo k nim, vysvětluje co zrovna dělá, co se podle něj bude dít a tak. To se mi na tom seriálu líbí, dokáže zaujmout i člověka jako jsem já, člověka který ví o politice asi tolik jako pes o funkci motoru dopravního letadla. Je to prostě dokonalý seriál. Netflix zase ukázal že ví do jaké projektu strčit své peníze. Mám za sebou první dvě série, a zatím jsem nenašel žádnou věc co by mi tam vadila, žádnou chybu, pro mě je to zatím dokonalý seriál. Takže dávám plných 100%. A musím říct, že bych radši viděl Franka Underwooda na postu prezidenta USA, nežli Donalda Trumpa.

Koruna

Koruna (2016)

Na The Crown jsem se těšil už dlouho. Když jsem pouštěl první díl, tak jsem se bál trochu že to nesplní mé očekávání, ale splnilo. Mám za sebou sice teprve pár dílů, ale líbí se mi to teda neskutečně. Zrovna nedávno jsem dokoukal Narcos a netrpělivě jsem čekal až pustí do světa tohle. Skvělé obsazení Alžběty II. i jejího manžela, plus žeru Jareda Harrise, takže on v roli krále Jiřího VI. byla pro mě boží podívaná. Skvělá hudba, je tam v ní taková epičnost, která se podle mě přesně hodí když se jedná o příběh královské rodiny. No sice jsem to ještě nedokoukal (a mít víc času tak to zhltnu najednou) ale už si teď říkám, co asi bude ve druhé sérii, to vám říkám že jestli nebude druhá série, tak budu celkem naštvaný. Za mě zatím 95%.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Dámy a pánové, tohle je teda pecka. Dal jsem si osmi hodinovou tůru seriálem a ani chvíli jsem se nenudil, ba jsem se po setmění při koukání začínal trochu bát. Skvěle jsem si to užil. Boží příběh, skvěle obsazení hlavních rolí, úžasně natočené a hudba mi tam seděla jako ulitá. Některé scény mi sem tam mrazili krev v žilách a dostával jsem pocit, jako kdybych byl zase malé dítě co se bojí tmy. Nápad celého seriálu se mi líbí moc. Holka se schopnostmi, vládní experimenty, příšera z druhé strany naší reality a banda dětí co se do toho všeho přimotá. Nějakou dobu jsem odmítal na to kouknout, říkal jsem si že to nebude nic co by se mi líbilo. Ale opak je pravdou. 100%. Nemám co tomu vytknout. Teď doufat že bude druhá řada, ještě dost věcí tam není dořešeno.

Narcos

Narcos (2015)

Dlouho jsem odolával tomu šílenství ohledně Narcos. Dlouho jsem na to nechtěl koukat. A udělal jsem dobře. Za tu dobu vyšla druhá série, a já v krizi na co budu koukat, jsem se přemohl a pustil první díl, a pak další, a další, a další atd. Během pár dnů jsem zhltal celé dvě série. Nečekal jsem že to bude tak dobré, dosti mě to překvapilo. Wagner Moura jako Pablo Escobar je boží, jde z něj strach, ze začátku ho máte rádi celkem, pak ho nenávidíte a k jeho konci ho zase dost litujete (a ať mi nikdo neříká že je to spoiler, je jasné že dřív nebo později ho tam museli zabít, jako v reálu). Boyd Holbrook jako agent DEA taky není špatný, ale měl jsem radši jeho parťáka Peňu v podání Pedra Pascala. Je to skvělé, je to drsné, je to prostě o králi kokainu, který se nebál zabít politika i malé dítě pro prosazení svého. Za mě 95. A těším se na třetí sérii, protože i když je Pablo mrtev, obchod s drogami jede dál.

Dallas 63

Dallas 63 (2016)

Skvělý mysteriózní mini seriál. S. King prostě umí. Cestování do 60. let a pokus o zastavení vraždy Kennedyho. James Franco v hlavní roli jako Jake je úžasný. Sarah Gadon jako Sadie do které se Jake zamiluje je kouzelná. Celý seriál jsem jim fandil. Zhlédnuto všech osm epizod. Skvělá atmosféra. Skvělý příběh. Závěrečná epizoda je úžasná, i jednu nebo dvě slzy jsem uronil. Mrzí mě jen to, že seriál má jenom těch osm epizod. Dávejte mi další takovéto skvělé seriály. Za mě 100%

Vikingové

Vikingové (2013)

Vikingy jsem sledoval od samého začátku vysílání. Skvělé historické (i když nepřesné) válečné drama, které mě vždy dokázalo upoutat do křesla. Mělo to slabší díly, ale těch je opravdu pomálu. Po odchodu jistých postav jsem si myslel že už to nebude ono, ale stále mě to bavilo. Bohužel dospěli už do svého konce a poslední díl, ač jsem to nečekal, mě opravdu dostal. Další seriálová éra skončila. Počinu jako celku dávám 95%. Skvělých 8 let s Vikingy.