Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Batman

Batman (2022)

Ač miluji Michaela Keatona či Christiana Bale (ne, Clooney nebo Kilmer nejsou hodni k pamatování, Affleck možná jenom pro pár scén) tak Robert Pattinson je prostě TEN Batman kterého jsem vždycky chtěl vidět na plátně. Inspirace Dlouhým Halloweenem je všudypřítomná a atmosféra mi připomínala Batman Zatracení nebo předešlý DC masterpiece Joker. Je to temné, brutální, vůbec nijak happy a to je moc dobře! Oproti poslednímu Batmanovi je hodně realistický, jako např. Nolanuv Dark Knight a asi nejbrutálnější Batman na plátně. Paul Dano jako Hádankář byl naprosto skvělý a místy z něj šel i strach. Colin Farrell jako Tučňák byl k nepoznání též skvělý. Zoë Kravitz jako Catwoman a Jeffreyho Wrighta jako Gordona jsem se bál, ale nakonec jim role neskutečně padli. No prostě jsem byl odpálený až na měsíc. Skvělý film a 3 hodiny délka mi sedla též (možná bych zvládl i delší). Teď jen doufám že druhý díl bude co nevidět. Za mě 100%.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Queeny a Freddieho jsem miloval už od mala. Neměl jsem ale potuchy o jejich příběhu (ve filmu je pár věcí jinak než ve skutečnosti). Od začátku do konce jsem se bavil. Pasáž kdy nahrávají Bohemian Rhapsody je naprosto skvělá, ale nejvíc jsem si užil závěrečný koncert Live Aid. Celé vystoupení jsem měl husí kůži a zpíval s nimi. Naprosto skvělý zážitek. Rami Malek má zasloužený Zlatý glóbus a doufám že to dotáhne na Oscara, jelikož za mě je Bohemian Rhapsody nejlepší film roku 2018.

Tiché místo

Tiché místo (2018)

Krasinski je bůh. Dělat scénář, režírovat film a ještě vystřihnout naprosto skvělé a emotivní scény co jsou ve filmu, za mě veliká úcta. Emily též excelovala ve své roli. Při scénách kdy je dítě už na cestě na svět jsem skoro nedýchal. Jejich mladší kolegové jsou ve svých rolích též skvělý. Naprosto skvělá atmosféra, skvělý příběh a pro mě skvělé tempo filmu. Od začátku do konce jsem byl napnutý co se stane. Husí kůži jsem měl snad celou dobu. !SPOILER! scéna kdy Lee znakuje Regan že jí má rád a vždy měl a pak se obětuje aby zachránil ji a jejího bratra... naprosto skvělé a uronil jsem i slzu. !KONEC SPOILERU! Moc doporučuji si na to zajít do kina, protože celý sál v tichosti a v napětí u filmu kdy téměř nic není slyšet a pak bum, něco se stane, naprosto skvělý zážitek. Za mě 95%.

Logan: Wolverine

Logan: Wolverine (2017)

Brutální, drsný, sprostý, krvavý, smutný, ale hlavně epický, fantastický, nezapomenutelný zakončení Wolverinova dobrodružství. Hugh i Patrick ze sebe vydali všechno. Konečně Wolverine kde lítají kusy těl, stříká krev, nehledí se na slušnou mluvu a nešetří se emocemi. Logan je ten X-Men film na který jsme čekali celých 17 let. Celý film prožíváte spolu Loganem i Xavierem, ale hned jsem si oblíbil i Lauru AKA X-23 a těším se na další podívanou s touto malou smrtící holčičkou. Akce, emotivní scény i humorné scény fungují na jedničku. Pro mě aspirant na film roku. Děkujeme za skvělých 17 let s Wolverinem, Hugh. Za mě zasloužených 100%.

Star Wars: Síla se probouzí

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

Co na to říct, je to prostě Star Wars. Trochu jsem se bál, jak to dopadne v rukou J.J. Abramse, ale když jsem si vzpomněl na Star Trek, tak mé obavy zmizely. Nakonec jsem se na to těšil, a to hodně. Hlavně po posledním traileru. Předčilo to mé finální očekávání. Super film, super obsazení nových postav, nostalgie při pohledu na staré charaktery a na film jako takový. Star Wars is back and fully loaded. Za mě 100%.

Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: Star Wars Story (2016)

No, čekal jsem že to nedopadne dobře, že budu odcházet zklamaný, ale opak je pravdou. Rogue One se liší od ostatních SW filmů hlavně tím, že to není příběh o sithech a jedi (lightsaber se mihne jen v jedné scéně) neboť jde o skupinu rebelů kteří získali plány k první Death Star a liší se i v tom, že na začátku nejsou klasické Star Wars titulky (to mě dost naštvalo, ale pak jsem si uvědomil že to není hlavní epizoda série, takže okey). Rogue One je sakra skvělý sci-fi vesmírný válečný film. Je skvěle herecky obsazen (Felicity Jones mi sedla hned od začátku) a najdou se tam i staré známé tváře, například Peter Cushing (zemřel 1994) jako Grand Moff Tarkin který je tam vymodelován počítačovými efekty, také se mihne Darth Vader (brutal scéna kdy jsem koukal s otevřenou pusou dokořán). Musím pochválit výběr prostředí finálního boje, nádherné pláže atd. opravdu se mi to líbilo. Hromada easter eggu, fanoušek pochytí všechny a zahřeje ho to na srdci (mě teda ano). Nemám co filmu vytknout, dokonalé, ani chvíli jsem se nenudil. Za mě 100%.

Interstellar

Interstellar (2014)

Přípravte si čisté prádlo, hromadu kapesníků a prázdnou hlavu, neboď Nolan zase dokázal že je špica ve svém řemeslu. No mnohem víc. Překonal snad všechny své dosavadní filmy. Znovu započal debatu o tom, co se vlastně skrývá v dalekém vesmíru. Žádné laserové přestřelky ala Star Wars, žádné hororové lekačky ve stylu Pandorum. Ale čistě vědecká otázka pro lidstvo "co kdyby". Co kdyby jsme byli na pokraji vyhynutí a musel jsme hledat útočiště někde ve vesmíru? Co kdyby jsme mohli cestovat červí dírou do jiné galaxie. A co kdyby jsme našli vyhovující planetu pro nový začátek? Matthew McConaughey a Anne Hathaway jsou naše jediná naděje na záchranu. I když toho musejí obětovat až příliš mnoho. Při sledování jsem se cítil jako malý kluk co se chce stát kosmonautem. Celé 3 hodiny jsem čučel na plátno v kině s otevřenou pusou a s myšlenkama "to je boží" nebo "to chci zažít". Vyšel jsem z kina a bohužel jsem narazil na krutou realitu "byl to jenom film". Neuvěřitelně natočené. Skvělý příběh. Úžasné obsazení. A ta hudba? Hans Zimmer předvedl že i on je mistrem ve své práci. Rozhodně moc doporučují. Interstellar se mi líbil tak moc, že zítra si to jdu zopakovat. Za mě plný počet bodů, 100% a za tím si stojím :)

REVENANT Zmrtvýchvstání

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)

Tak na tento kousek jsem se těšil dlouho. Hardy a DiCaprio pod vedením Alejandra, to se musí vidět. Úžasně natočené, miluji ty jeho dlouhé záběry bez střihu. Nádherné prostředí ve kterém se odehrává tento brutální příběh o přežití a pomstě. Hardy jako totální učebnicový šmejd a DiCaprio jako zrazený a ublížený otec, co chce přežít a pomstít se. A když říkám ublížený, tak nemyslím jenom na duši, ale i na těle, a to jako hodně, scéna s medvědem stojí za to. To co jsem četl, co herci a štáb musel během natáčení vytrpět, to teda klobouk dolů. Třeba DiCaprio a jedení skutečného syrového masa. Ale hlavně jeho herecký výkon byl boží, za tohle si toho Oscara zasloužil, Sice ho měl podle mě dostat už dávno, ale tohle prostě bylo mistrovské. Za mě 100%.