Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (25)

plakát

Anděl Exit (2000) 

Kdyby Samotáře natočil Martin Pohl.

plakát

Oldřich a Božena (1984) 

V dávných dobách, kdy mluvit uměli pouze urození a vzdělaní muži, ostatní komunikovali výhradně hlasitým smíchem, kterým tak reagovali na opravdu jakékoli dění, od nálezu oběšené po setkání s cizími vesničany. Úvodní scéna vypadá stejně jako koncert v legendárních Mimikrách majora Zemana, jen kostýmy vyštrachali v nějakém etnoobchodě.

plakát

K2: The Impossible Descent (2020) 

Úžasný výkon Andrzeje Bargiela, úžasné záběry na karákóramské velehory a zbytečně moc mluvících hlav.

plakát

Hra bez pravidel (1967) 

Česká belmondovka, kde ale český Belmondo umírá v 15. minutě.

plakát

Late Night (2019) odpad!

Ke svému drastickému hodnocení jsem sáhl ve chvílích totálního diváckého vyčerpání po celotýdenním festivalovém filmovém maratonu, a sám jsem čekal, že za pár dní se můj postoj k filmu zklidní. Ale není tomu tak, jen vzpomínka na "zážitek" v malém sále bolí. Nevtipná komedie o jakože vtipných komicích, kde většina humoru spočívá v tom, že Katharine je BÍLÁ a STARÁ (něco přes padesát) a že její nová scénáristka je indická žena, což se zopakuje v průběhu snímku 789x, kdyby si divák náhodou nevšiml. Do toho se rozhodl film vytěžit do poslední kapky hlavní podmínky amerického kýče, totiž neustálé omlouvání se, vracení se k sobě a rádobyhlubokomyslné projevy s tklivou kytarou v pozadí. #KVIFF2019

plakát

Mé tiché myšlenky (2019) 

Při mé návštěvě Ukrajiny jsem několikrát spatřil auta na hlavních silnicích couvat. Až díky tomuto filmu chápu proč.

plakát

Příběh Marie (2014) 

95 minut výuky, kterak se francouzsky řekne nůž, je jedno z nejpříjemnějších filmových pohlazení na duši, které dokazuje, že není třeba krkolomných zápletek a zvratů. Klidně plyne se skvělým hereckým obsazením, kamerou a dokonale vybraným hudebním doprovodem.

plakát

Skandinávské mlčení (2019) 

Muž a žena jedou spolu autem. Ona neřekne ani slovo, on mluví o zážitcích z vězení, o tom, jak se změnila, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. On neřekne ani slovo, ona mluví o něm, o tom, jak se změnil, o společných vzpomínkách. Muž a žena jedou spolu autem. Neřeknou ani slovo. 3 scény, které postupně gradují až k nádhernému finále. Film o sourozenecké lásce a o komunikaci beze slov. Černobílé závěje v parnu karlovarského festivalu pochladí duši.

plakát

Šťastný Lazzaro (2018) 

Amici del Vento. Případ pro začínajícího kata. David a Goliáš. Daniel ve lví jámě. Quo Vadis. Malý Princ. Žebrák Lazar. Lazar z Betánie. Renesanční malba ve 125 minutách.

plakát

Rapl - Kebab Aleppo (2019) (epizoda) 

Schéma první člověk v záběru je vrah vychází. Ale dobře Hádkovi tak, ještě by tam šaškoval dál s Holubářem a už bych pojal podezření, že úhoři mají nablito, teda že Česká televize raději sáhla po komedii z kulinářského prostředí Pat a Mat Aleppo.