Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Malý Velký Bojovník

Malý Velký Bojovník (2010)

Jackiemu Chanovi již věkem dochází síly, proto musí ve svých filmech sázet i na herecký talent a ne jen na kung-fu umění a jednoduchý humor, což se mu podařilo bravurně. Ve filmu hraje staršího muže jehož jediným cílem je spokojeně si žít na ranči. O proti jiným čínským bojovým filmům, tento sice obsahuje velké množtví bojů muž proti muži či případně muž proti bandě mužů, avšak režisér Sheng Ding vsadil spíše na složitější srdceryvný příběh okořeněný jen špetkou komedie, který celému fimu dominuje daleko více. Z filmu jsem měla smíšené pocity, převážně kvůli jeho silnému zvratu na konci, což bych ale rozhodně nehodnotila záporně. Za poslední dobu nejlepší film, který jsem měla možnost vidět. Jen škoda, že ho současná konzumní společnost nedokáže tolik docenit.

Naruto Shippuden: Dreamers Fight

Naruto Shippuden: Dreamers Fight (2011)

Tak z tohle mě hodně vzalo. Na to kolik těm klukům je, a to když to točili jim bylo vážně 17 let (i když jsou tak namakaní), tak to vymysleli super. Jasně nejsou to takoví ti drobní Japonci, ale tohle už jsou dospělí vyvinutí chlapi se svalstvem. Takhle bych si představovala, kdyby někdo zpracoval hraného Naruta, což je seriál, kterým žiju více, než je zdrávo :-). Otevření Bran, Rasengan, Klony, Taijutsu i Opilá pěst na jedničku. Práce s kamerou a střih hodnotím velmi pozitivně. Ať si někdo říká, co chce, tak na koleni natočit film je sakra těžké a dodat do něj tolik efektů, které jsou zde, není vůbec jednoduché. Také proto to tak vysoko hodnotím. Sama občas natočím nějkou drobnost a plácala bych se po rameni, kdybych to zvláda tak, jak tady. Dále si cením toho, že kluci nemají kostýmy koupené na internetu, ale někde na míru ušité. Naruto nic moc, ale Rock Lee celý tento minifilm táhne jak svým bojovým uměním, tak i samotnou psychologií postav. Myslím, že když to někdo srovná s jinými kung-fu záležitostmi, trapně se vydávajícími za film (jako Tenkrát na východě a podobný kekel) nebo jiným zpracováním anime jako chudáci zprzněné Dragonbally, tak si kluci z Kalifornie ještě mohou gratulovat :-) Taky když to srovnám s autentičností jiných krátkometrážních filmů natočených podle něčeho jiného jako L4D the movie nebo Black Mesa, tak je to velmi pěkně udělané.

Hanebný pancharti

Hanebný pancharti (2009)

Podle mě jeden z nejlepších filmů vůbec. Tarentina mám ráda a jeho styl mi dost vyhovuje, avšak tady nám ukázal úplně nový pohled na natáčení svých filmů i filmů vůbec. Samozřejmě jeho ruka tam jde poznat, ale velmi se to liší od původního Pulp fiction nebo Jackie Brownové. Film pojednává o židovské francouzké dívce Shoshaně (Mélanie Laurent), které se povede si obstarat nové doklady a nějakým záhadným způsobem přijde ke kinu, o které se stará. Když zjistí, že se u ní má konat premiéra nového nacistického filmu Pýcha národa, které se má účastnit i Hitler, rozhodne se vypálit kino do základů. Stejný plán má v hlavě ale i americká židovská partizánksá skupina vysazená ve Francii pod vedením Aldo Raina (Brad Pitt). Ocenila bych precizní výkony hlavních herců. Brada Pitta moc nemusím, ale tady zahrál na výbornou. Jeho italština s americkým přízvukem je naprosto kouzelná a jeho ledabylost kapitána partizánů podivuhodná. Christoph Waltz (hraje Hanze Landu) hraje sice poměrně vedlejší postavu a velice zápornou, člověk se ale skoro musí stydět, jak mu na konci fandí. Rozhodně ale pustit v originále a nejinak neboť přijdete o skvělé přízvuky Hanze Landy, Diane Kruger ale i toho Brada Pitta...Kdo by ale bazíroval na historické přesnosti, měl by se připravit, že mu budou skřípat zuby :-D

Panenská královna

Panenská královna (2005)

Čekala jsem zase to jedno pseudo "historické drama" nezakládající se na pravdě naprosto ničím, jako když mě lidi tlačili do Královy přízně. Ale to se u tohoto zpracování všemi omýlané slavné královny Alžběty nekonalo. Je myslím zcela jasné, že tohle je životní role Anne-Marie Duff. Tato herečka nejenom jakoby samotné Alžbětě z oka vypadla, očima, postavou, tvarem hlavy, ale její staro-mladý zjev, který v jiných filmech může působit na překážku, zde se hodil snad až více, než by kdokoliv očekával, právě protože děj tohoto filmu jede přes tři generace. Z historické stránky to hodnotím velmi pozitivně. Tudorovskou linii znám docela ve velkém a nejsem z těch, kteří by se přikláněli k šíleným teoriím, proč se nevdala (jako, že měla vážnou genetickou chorobu a měla i varlata nebo že byla dokonce muž) a tady je ta otázka zpracována dle mého snad nejskutečněji. Dále příjemná hudba, nádherné kostýmy a doufám, že masker dostal taky nějakou cenu, protože by člověk koukal, jak sedmdesátiletě vypadá Anne-Marie Duff na konci filmu. Každopádně rovněž doporučuji i skvělou miniserii z téhož roku od Hoopera. Taky mimořádný počin.

Jackie Brown

Jackie Brown (1997)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Ději vévodí zamotaný podfuk letušky Jackie Brown, která se snaží oblafnnout jak policiji, tak svého šefa, obchodníka se zbraněmi. Robert de Niro zahrál skvěle neprofesionálního zloděje-troubu, tak že je ho divákovi až skoro líto, Samuel L. Jackson si zase jako obvykle střihl roli černého mafiána, což k němu sedí perfektně. Jemné dvoření Pam Grier coby samotné Jackie a Roberta Forstera jako ručitele kaucí Maxe působí sice romantickým dojmem, ale rozhodně to nedělá z filmu "slaďárnu". Tarentino tento film natočil na výbornou a marně hledám něco, co bych mohla vytknout.

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Už plakát vám říká základní informaci, že se snaží tenhle film být originální. Když ho srovnáte s hollywoodským stylem alá na plakát nepatří nic jiného než ksichty hlavních představitelů, je vám jasné, že tady dostanete něco výjimečného. Zde se hrdě hlasí ke knižní předloze, na hollywoodský plakát autora radši ani nedali, což vám jasně vypoví informaci, že ten paskvil moc nemá s knihou společného. Za poslední dobu točení vydělečných hoven jsem už skoro nedoufala, že uvidím něco, co přestože bylo natočeno nedávno, tak to není jen továrna na peníze. Ve srovnání s knihou je tato verze mnohem přesnější a náladově výraznější. Oproti Hollywoodu, tohle na vás tlačí atmosféru hustou jako tér, že máte za chvíli pocit, že se v tom utopíte a nic s tím nenaděláte. Více k tomu nemá smysl říkat, prostě je to dobrý film, který musíte posoudit sami.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Měla jsem strach, že z Jany Eyrové udělají hlavně slaďárnu, ale zpracovali to kvalitně. Jak její jakoby vizuální nezajímavost tak i její feministickou stránku...jen Michael Fassbender, přestože je to skvělý herec, je na tu roli až moc pěkný...ale zase, kdyby vypadal tak ošklivě jako v knize, asi by se na film nikdo nedíval. Byla jsem hodně příjemně překvapena a dávám tomu za výbornou. Rozhodně je to podle mě zatím nejvěrnější zpracování Jany Eyrové vůbec.

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Už když jsem na začátku filmu viděla měsíček znázorňující studio DreamWorks, skepticky jsem předpokládala, že to bude podobná střelenost jako Madagaskar, Příběh žraloka nebo všemi milující značně ohraný Shreck. I když děj byl malinko předvídatelný, už první bojová scéna mě vtáhla, že jsem nemohla odlepit oči. Možná za to mohl taky extremně nadmíru nepopochopitelně nadprůměrně skvělý dabing (už jsem měla plné zuby těch Janů Maxiánů, Lucek Vondráčkových a Filipů Švarců a ono světe div se, ani jeden z nich tu není, taková lahoda pro uši, všichni tři jsou skvělí, ale je jich nějak moc a jsou všude). Jako milovnice zvířat všeho druhu jsem se zastaveným srdcem sledovala, jak se Škyták snaží s už odprvní chvíle roztomilým dráčkem skamarádit a se svým mužem jsme si připadali jako párek idiotů, když jsme po skončení filmu oba dvojhlasně pronesli, že chceme domů k andulkám ještě dráčka. Navíc je zde opravdu povedená hudba a film je velmi vtipný.

The Greater Good

The Greater Good (2013)

Jsem fanda HP světa, knih a občas i filmů, když je někdo nezprasí. Z tohodle jsem byla nadšená. Efekty super, herci parádní a já nemám co vytknout.