Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (8)

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

Malý otravný Naruto dospěl a stal se z něj velký otravný Naruto :-D Což nic nemění na tom, že se v Shuppudenu dostáváme více do hloubky osobností jednotlivých zlých i dobráckých postav. Detailně se můžeme věnovat Narutovu i Sasukemu dětství a protože hrdinové jsou už zkušenější a umí více jitsu, tak i boje jsou zajímavější a propracovanější. Nesmím opomenout skvělou hudbu Takanashi Yasuhary a úžasnou japonštinu :-) Naruto se mi hrozně líbil, ale Shippuden je ještě mnohem lepší!

Naruto

Naruto (2002)

Můj přítel mi pustil jeden díl Naruta. Nechtěla jsem se na to koukat, protože jsem si pamatovala infantilitu Pokemonů a Digimonů a Dragon ballů, kteří byli sice lepší, ale stějně mě nebavily a byly hodně dětinské. Ale první díl mě přes počáteční asympatii nadchnul. Každopádně mi bylo řečeno, že ten seriál má přes 200 dílů, což mě odradilo. I kdyby se mi měl líbit, nehodlám zkysnout u nějaké kreslené blbosti. Kažodopádně ten můj to sledoval u jídla a mě to nedalo a koukala jsem se taky. A toť příběh, jak jsem se zamilovala do druhého nejlepšího seriálu na světě :-) Klasiké animečko a docela solidním a značně zamotaným dějěm, který je prokládaný mnoha vedlejšími příběhy, které já ovšem nepovažuji za škodu. Celkem uvědomněle jsou i vymyšleny psychologie postav, nikdo není jen černý nebo bílý a pokud ano, je vždy ukázáno proč se vůbec z něj stal záporák. Perfektní boje, ale i těžké nebo veselé chvíle dokresluje parádní soundtrack a pro mě neuvěřitelně libozvučná japonština.

4400

4400 (2004)

Tenhle seriál má jeden velký klad oproti všem těm Dexterům a Housům - má konec. Což je něco, co neskutečně ocenuji. Je fajn vidět, že i v dnešní době pěněz se objeví inteligentní producent, který řekne: "Ne, už nebudeme vařit z vody a vydělávat prachy na přesluhujícím seriálu. Ukončíme ho důstojně a v plné parádě." Z konce je přesně patrné, co se bude dít dál, není to jako když filmaři vymýšlejí další a další neschopné fillery, jen aby vydělávali. Vymyslet super zápletku umí každý, ale vymyslet její konec, aby měl hlavu a patu, už je práce opravdového frajera. Když člověk přežije první řadu slabších dílů, čeká ho už mnohem lepší pokračování. Jasně, jako v každém seriálu, i zde můžeme nalézt přehnaná gesta a občas nějakou nesmyslnou vsuvku, ale to prostě k podobným seriálům patří, i k těm kvalitním.

Vlak dětství a naděje

Vlak dětství a naděje (1985)

Skvělý seriál, krutá válka očima dítěte. Dojemný příběh o ženě, která si sama zvolila, že bude milovat cizí dítě. Růžičková jako Anna Urbanová doopravdy exceluje. Podle mě je to její životní role. I Stanislav Zindulka hraje úžasně. Kdyby těch hvězd šlo dát víc, udělám to, protože 5 nestačí.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Tak jo, člověk od toho prostě NEMŮŽE skvělé herecké výkony, silný příběh, pravdivou zápletku nebo prostě kvalitu, ale pro pobavení to je více než využitelné. Až na některé slabší díly - prakticky celá 3. řada, je seriál jedním slovem fajn. Zvlašť když ten chlap mět ty srupy na rukou a strupy na nohou a strupy na zádech a strupy na boku... :-D

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Nechápu, jak to můžou srovnávat s primitivními a úchylnými Přáteli. Na tomle se mi líbí to, že snad kromě Teda, hlavní postavy, se zde všichni vyvíjí a hlavně je seriál vtipný. Ale způsobem, který s dabingem není možný. Neuvěřitelně velké množství anglických přesmyček a vtipů které jsou prostě nepřeložitelné, jako když ted Ted říká: "Robin with "I"." a Barney na to: "Apparently you´re forgetting how Robin looks like. Robin has two eyes!" nebo rozhovor na téma "close Clause in you class" je v češtině pouze "blízký Klaus ve tvé třídě", což ztrácí smysl i veškerý vtip. Dabovat jisté věci by prostě mělo být trestné. Lidi to pak vidí jen zprzněně a já se nedivím, že se jim to potom nelíbí.

Hrabě Monte Cristo

Hrabě Monte Cristo (1998)

Dle mého je tohle nejlepší zpracování Monte Christa, které je natočené. I můj barbarsky založený muž, s minimálním citem pro literaturu a historické filmy, je do tohohle zblázdnil stejně jako já. Jasně v některých detailech se to odlišuje od knižní předlohy, postava milenky je tam úplně přidaná, ale nepůsobí vůbec rušivě, právě naopak :-) Jediné, co mi tam trochu vadí je unylé a nudné zpracování Mercedes. Přitom Ornella Muti je skvělá herečka, tak mi to moc nejde do hlavy, ale to je jediná vada na kráce tohoto 8 dílného seriálu. Líbí se mi, že tento Monte Christo je skutečně obsáhlý a to ve všech detailech, přesně jako kniha. Naprosto mě vytáčí ty 100 minutové filmy, kde hlavní zápletka je, že se Monte Christo vrátí, dá se dohromady s Mercedes a zabije Montega. Krása v jeho pomstě je právě ta, že on nechce nikoho zabít, protože ví, že smrt není trest, ale vysvobození. A toho se drží celý tento seriál. Je to skvělé ve všech detailech, i v drobnostech jako je Monte Christovo oblečení. Chodí na tu dobu oblečený velmi extravagantně, což z něj pro tehdejší společnost dělá ještě zajímavějšího člověka. Prostě bomba.

Dexter

Dexter (2006)

Asi bych zhodnotila každou řadu zvlášť dlé mého vkusu, protože každá řada je specifická se svým vlastním příběhem. Takže 1. řada - 100% černý humor společně s nahlednutím do duše geniálního, avšak trochu přitroublého masového vraha je relativně originální pojetí kriminálky z druhé strany. 2. řada je téměř stejně skvělá jako první, ale role sociopatické žhářky, labilní feťačky Lily rozvracující rodiny je iritující a na konci série už značně lezla na nervy mi i Dexterovi 90%. Jak už to bývá u všech kvalitních serálů, s třetí řadou kvalita slábne, avšak se stále držíme na slibných 80% díky charzmatickému tajemnému Jimmy Smitsovi v roli Miguela Pradovy, jakožto nově objevenému Dexterovému příteli. 4. řada dělá s Dextera starostlivého avšak zase přitroublého taťku se sklonem k prokrastinaci rodiny na úkor požitku za zabíjení, jako vždy na tuto vášeň dojede a právě tento závěr vrací tuto sérii opět na 90% :-) 5. řádu pokládám společně s 1. za nejlepší, hraje tam má oblíbená Julia Stiles společně Marii Doyle Kennedyovou jakožto milou maminkovskou chůvou Dexterova syna. Takže opět házím na 100% (možná o facku víc :-)). 6. série už tak nějak mírně ujíždí od všeho, z přihlouplého geniálního Dextera dělá nesympatického suveréna, pro něhož je důležitější vlastní prožitek ze zabíjení vrahů než životy nevinných lidí a zarputile odmítá pomoc své sestře, která už téměř ničím nepřipomíná Debru z první a druhé řady, s pátráním po dalším sériovém vrahovi. Nebýt poslední scény 12. dílu, asi bych dále nesledovala 7. řadu. Nicméně 7. i 8. řada shlédnuta čistě jen ze zvědavosti a není o co stát. Vaření z vody je čím dál tím častější a otevřený konec přímo vyzývá k pokračování. Jen doufám, že se toho nějaký pošuk nechytne.