Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Piri 

všechny recenze uživatele

Povinná scifi jazda. Svojho času zaujímavý a inovatívny seriál. Paradoxne seriál Taken, ktorý sa stal ideou pre tento seriál, tak ten som videl omnoho neskoršie. Je to napínavé a obstojne natočené. Banalitám sa tiež nevyhol. Ako keď pri skončení série sa dej posunul dopredu a neboli oznámené zmeny. Ako rozchod Marca s Dianou. Samo osebe aj postava Diany bola dosť rozpačitá, ani doľava ani doprava. Romantika s Benom bola taká uveriteľná ako to, že Zem je plochá. To isté ako zrýchlený zvláštny záver, mohli kľudne natočiť ešte jednu sériu. Vidieť tu množstvo známych tvárí, ktorí si zahrali aj v takej Stargate SG-1. Hlavný hrdina Tom (Joel Gretsch) si to vlastne zopakoval, keďže aj v Taken hral podobnú rolu. Tam však naháňal ufónov. Na Slovensku toto vysielala iba JOJka s veľmi dobrým slovenským dabingom, ale ak ma pamäť neklame, odvysielali iba prvé dve série. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

4400 je ten typ seriálu, na které se kvůli upoutávkám velice těšíte, stejně tak se podíváte na pilot a řeknete si, super, na to budu koukat. A skutečně, prvních pár dílů vás ještě upoutá, ale postupem času zjiťujete, že kouzlo výrazně upadá a spíše si všímáte toho, jestli máte v obýváku uklizeno, co si dáte ještě k jídlu nebo k pití. Prostě tohle je 4400. ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

S rozjezdovymi dily se z originalniho sci-fi pribehu o zmizelych lidech, kteri se necekane po hromade vrati na jedno misto a absolutne netusi, co s nimi v dobe mimo nasi realitu delo, stava nedomyslena serie vykounstruovanych pribehu bez predem naplanovaneho prubehu ztracejich jakykoliv smrnc z dobre rozjeteho zacatku. Prvni sezona: 55% ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Námět za milión. Bohužel jako většina dnešních seriálá nevyužit a protahován až do nudy. Proč to ti producenti nechápou, že chceme radši kvalitu než nekonečnou řadu. První sézóna, všechno vyřešeno a konec. Ne, že se to bude až tak natahovat, kdy v každém dílu se seznámíme s novým hrdinou, obdařeným neuvěřitelnou schopností. No a když v průběhu 2.řad se nic nového neobjeví a ani nevyřeší a jen nakonec ta malá protivná holka s výrazem ve tváři, do kterého bych mlátil, oznámí, že se všechno změní, že všechno bude jinak, mě ovládlo několik emocí - smích (jak je to všechno trapné a blbé), nenávist (za to co to ti scénáristi vymysleli), zloba (že jsem strávil zbytečný čas nad tímhle seriálem). ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- The 4400 byl první z vlny seriálů zabývajících se lidmi se speciální schopnosti. Ze seriálu jsem sem ve své době byl opravdu nadšený a pěl chválu na všechny strany. Na druhou stranou po těch letech už to tak horké není. Možná to je i proto, že první série je viditelně rozjezdová a za pomocí mnoha vztahovek si pomalu buduje půdu pro hodně zajímavý příběh. Úvodní a zejména závěrečná epizoda ukazují bohaté možnosti mytologie, na kterou se já rozhodně těším, byť vím, že The 4400, podobně jako stovky dalších seriálů, nebyl nikdy dotažen do konce. Hodnocení série: 3,5/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- V druhé sérii se příběh navrátilců konečně trochu pohne kupředu a zatímco první epizody jdou v duchu první řady, v druhé polovině série začne pořádně přituhovat. Zejména epizoda "Life Interrupted" společně se závěrečnou dvojicí epizod patří mezi to nejlepší, co mohla celá série nabídnout. Chtělo by to však více zvratů, seriál si plyne až moc poklidně. Hodnocení série: 4/5 --- TŘETÍ SÉRIE --- Třetí série si jede v nastoleném tempu sérií druhou, leč tu protentokrát máme více hravých epizod. Rovněž si více a více začínám všímat hudby nápadně se podobajícím té z X-Files. Rovněž je spíše na pozadí, ale tvoří skvělou mysteriózní atmosféru. Scény jsou občas říznuté klasickými pop songy a zpomalovačkami, což mi sice moc do tohoto typu seriálu nesedí, ale ve výsledku je to dost fajn. A zatímco hlavní dějová linka si opět jen tak volně plyne, začíná být cítit jistá osudovost. "And what about you? It's fifty-fifty. You want the shot?" Hodnocení série: 4/5 --- ČTVRTÁ SÉRIE --- Ve čtvrté a bohužel i poslední várce epizod se dozvídáme mnoho nových informací ohledně těch, kteří 4400 unesli. Máme to novou dějovou linku ohledně Zaslíbeného města, která mě osobně přišla dost působivá, mnoho věcí se tím mění a seriál dostává mnohem větší spád než kdy předtím. Pozitivně hodnotím i konec, který částečně uzavřel všechny rozjeté nitky, avšak zanechal otevřená vrátka pro případné pokračování, kterého se už ale nejspíš nikdy nedočkáme. Na druhou stranu je to možná i dobře. 4400 skončili v plném nasazení a my si aspoň můžeme mnohé věci domýšlet, což může být ve výsledku mnohem zajímavější, než to, co by si pro nás byli přichystali scénáristé. Hodnocení série: 4/5 ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci kvůli propagaci seriálu zakoupili od různých agentur sady fotek, na nichž byli lidé všech kultur a věkových kategorií. Ty potom ukazovali jako další ze 4400 zmizelých. Tento postup použili proto, aby nemuseli platit tolika hercům za jajich fotky k reklamním účelům. (HappySmile)
  • Úvodní scéna na začátku každého dílu, která rekapituluje předešlé události, trvá 44 vteřin. (HappySmile)
  • V epizodě S03E08 má jedna ze zbraní zaslepenou hlaveň. (misa1989)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama