Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (11)

plakát

Nadechni se (2013) 

Rozhodně podhodnocený snímek tady na ČSFD, možná tím, jak je scénář jednoduchý a celé, takové moc předem čitelné, pro samou čitelnost se hlavní téma neodkrylo všem. Známé téma ale bude každému, kdo si uvědomuje tu blízkost nebo až nahodilost vztahů, jen spousta lidí bohužel neumí dohlédnout, tak se alibisticky odvrátí a nechce raději ani hodnotit. Každopádně spíše do psychologických dramat než romantiky... připomíná francouzskou kinematografii..

plakát

Rudá mašina (2014) 

Pro ty, kteří mají rádi dokument, sportovní téma a mají odvahu se podívat pod pokličku, je to zcela unikátní snímek a především životní příběh. Morálka, vůle, těžká dřina, sebeobětování stojí hned vedle zběhnutí, dolarů a svobodného života. Důkaz, že nebýt obětí a jednotlivců, nikdy by se ruský hokej do NHL nedostal. Dýchá z filmu obrovský kus vlastenectví.

plakát

Rivalové (2013) 

..jak to tak napsat, film pro holku i kluka, potěší milovníky sportovního žánru, rychlých kol, ale je v tom o hodně víc, příděl romantiky nechybí, životní moudra v přiměřených dávkách, je tam zkrátka všeho akorát, až nečekaně, nedivím se tomu raketovému startu v žebříčku, i když sám dávám 4*

plakát

Lost Highway (1997) 

..tolik komentářů a nepochopení, ale přesto mrtě hvězd.. Podle čeho to tak hodnotíte, když to nechápete, to je záhada. Je to slátanina. Pokud bych měl hodnotit technické zpracování "nehororu", tak velmi dobré. Ale pokud nejedete na drogách, těžko dáte tento schizofrenní výplod. Příznaky schizofrenie jsou: Bludy, halucinace, dezorganizace myšlení, zvláštní nebo katatonní chování, negativní příznaky, sociální stažení.. To všechno je v Lost Highway, nic víc tam nehledejte.

plakát

Oddělen (2011) 

Někdo v komentáři hledá kameru, někdo řeší kde se co kterému herci nepovedlo. Hodnotím-li pouze celek, dostalo mne to. Výstižné drama o rodičích, kteří konečně tam ani nehrají. Překvapivé svědectví o (americké) společnosti a školství, kterého neduhy se budou prodírat k nám, jako ostatně všechno odtamtud. Leckterý pedagog by možná ani nemluvil o příliš daleké budoucnosti. Dobrá práce, tenhle film.

plakát

Drive (2011) 

Nevím, jestli bych doporučil přátelům, spíš ne. Je vidět spousta "práce", ale to jádro filmařiny se ze snímku někam vytratilo, jestli tam vůbec mělo být přimícháno. Příběh je jakoby jednoduchý a polepený příznaky mafiánských praktik, od počátku hodně průhledný, občas skoro komické dialogy, drobet se vyšponoval děj sečnými zbraněmi, nebo možná rozdupanou lebkou, či snad podle zvuku skořápkou ve výtahu. Asi se v závěru filmu zachraňovalo tempo, tak se dolepilo. No celkově to se mnou nic extra neudělalo. Není mi jasné, kde se vzalo tolik pozitivních komentářů, to mne překvapilo na filmu nejvíc. Stejně podivně nahvězdičkovaný je trapno-snímek My Name Is Khan.

plakát

Policajt ze sámošky (2009) 

i komedie by si zasloužila trochu víc, ale věřím, že pokud si někdo oblíbil americký vtip, užije si to..

plakát

Milk (2008) 

žádný další nebo náhradní život nedostaneme, to je to, o čem je film. Příjemný snímek, kde na můj vkus je až dost bukanýrů, ale přežil jsem i to, ačkoli po shlédnutí prvních pěti minut už ani nevím kolikátého filmu s touto tématikou a divoké líbačce kluků, jsem chtěl odejít na něco míň přešťastného. Nicméně jsem vydržel a udělejte to i vy, není to vážně zlé nakonec, minimálně se začnete víc těšit ze svého úplně bezstarostného hetero-života.

plakát

Paříž, Texas (1984) 

Nelze dostatečně vyjádřit, jak tenhle film diváka vnitřně prostoupí. V příběhu, kde každý dělá chyby a kdy protagonistům přejeme trochu lepší život, se v závěru dostane odpuštění. V mém případě to byl skutečný zásah. Málokdy se takhle dlouhý film dá bez mrknutí zhltnout

plakát

Dál než se zdálo (2010) 

Americkou komedii si pustím, když už vážně nevím co. Tahle mne překvapila poměrně odlišným stylem, jakoby to režie nasměrovala víc k nám, příjemně vyděsí absence amerického tupo-humoru. Scénář je až moc průhledný, ale asi s tím musíte počítat, když si tohle pustíte. Herecky slabší, šťastný výběr Erininy sestry, ostatní slabší, mírně řečeno nepřesvědčivé výkony. Rozhodně se tedy hlavní pár do toho mohl více vložit...