Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (330)

plakát

Million Dollar Baby (2004) 

Ať tady napíši cokoliv nikdy to nevyjádří to, co jsem při tomto filmu zažil. Skutečně hodně citlivý film o tom, že stojí za to jít za svým snem. Život se musí prožívat a ne přežívat (Poselství, které mě hodně nastartovalo). V boxu bývá vše obráceně! ale láska, odhodlání a uznání je motor, který jede stejně na obě strany. Vskutku povedené dílo, které má duši - tím se může opravdu pochlubit jen pár snímků.

plakát

Letec (2004) 

Velké zklamání od Scorsese. Životopisné filmy mám rád, ale tento na mě nijak nezapůsobil. Některé detaily jsou povedené (havarie letadla a pak část, kde vystupuje Cate coby Katharine Hepburne). V celkovém obrazu jen průměrný film, kterých jsem viděl hromady. Ještě jednou se vracím ke Cate - naprosto přesvědčivý výkon, který mi vyrazil dech. Jedna z mých oblíbených hereček, které moc přeji, že za tento výkon dostala Oscara. Kdyby se Martin spíš zaměřil na životopis Katharine než Howarda mohlo to dopadnout lépe. ........... Po přečtení životopisu Howarda musím změnit hodnocení ze 3* na 4* (předtím se opravdu moc nevěděl o koho se jedná). Některé detaily jsou vskutku povedené (návštěva senátora a doslova přetrpení obědu). Di Caprio opravdu roli prožil a za to má můj dík. Není na to se na film podívat vícekrát s určitým časovým odstupem (a větší informovaností). P.S. To hodnocení Cate se nemění je zde opravdu skvělá :-)

plakát

Pianista (2002) 

Skvělý film o hrůze a absurditě 2. světové války. Ale v mém srdci stále zůstává na 1. místě Schindlerův seznam, který na mě zapůsobil o trochu více. - Jen hodně takových filmů ať lidé nezapomenou, co dokáže demagogie a podcenění hrozby.

plakát

Dva mrazíci (1954) 

Trnka byl umělec nad umělce. Poctu mu vyjádřili i dva naši nejlepší komici Burian s Werichem, kteří dodali smích a duši. Humorné i poučné zároveň - nudit se určitě nebudete.

plakát

Blade Runner (1982) 

Skvělé temné sci-fi, kterému bych byl ochoten dát i 5*, kdyby se film více držel předlohy. Ale na obranu musím uznat - atmosféra , která se dá krájet se nezažíva každý den a filmy s ní zrovna také nehýří. Tento je však světlou (hodilo by se více říci temnou hodně temnou) vyjímkou. Chce to dobrou aparaturu a zamračený podzimní den. To je to správné pozadí, které se hodí při projekci - nechte se unášet ve víru úmělé duše.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Johnny Depp můj oblíbený herec, Winona Ryder má oblíbená herečka a Tim Burton můj oblíbený režisér - moderní variace na klasický příběh "Panna a netvor". Stylizace Burtona je úžasná (ostatně jak je u něj běžné). Nudit se nebudete a třeba Vás to i dojme.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Komedie u které občas mrazí v zádech. Měl by člověk zapřemýšlet, co ho vlastně s tím druhým spojuje?

plakát

Requiem za sen (2000) 

Prožívám přesně ty pocity, jako když jsem dočetl knihu "My děti ze stanice zoo". Beznaděj, strach, vysílení. Kam až to člověk může nechat dojít? A vždy to začíná tak nevině. Na začátku smích, na konci bolest a nenávist. P.S. abych nezapoměl. Je to taky skvěle (originálně - hlavně kamera a střih) natočený film - to mi příjde teď jako vedlejší.

plakát

Duna (1984) 

I sám Lynche řekl, že se mu Duna nepovedla. A právě proto mi nepříjde zase tak hrozná. Dvakrát se na ní nepodívate, ale za jedno schlédnutí určitě stojí. Ne moc povedená adaptace, ale určitě lepší než "Duna" rok výroby 2000.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Tak a zase je mnoho důvodů k hádkám, jak to vlastně bylo? Není potřeba Lynche chápat, ale nechat působit. Jeden z nejlepších filmů od Lynche, který je evokuován skvělým výkonem Naomi Watts.