Reklama

Reklama

Million Dollar Baby

  • USA Million Dollar Baby (více)
Trailer 1

Mladá žena Maggie Fitzgeraldová osloví trenéra boxu Frankieho, aby ji trénoval. Když jí odmítne s tím, že holky netrénuje, tak začne chodit do jeho boxovací tělocvičny, o kterou se stará bývalý boxer Eddie. Maggie je velmi chudá a pokorná, každé ráno chodí běhat, celý den pracuje jako servírka a večer chodí boxovat do tělocvičny, kde jí Eddie občas poradí, jak se zlepšit. Frankie je naštvaný, nic se mu nedaří, žije sám, jeho dcera s ním nemluví a tělocvična je prodělečná. Když od něho odejde nadaný boxer, tak se rozhodne dát vytrvalé Maggie pár tréninků. Maggie poslouchá všechny rady a hodně se zlepší. Když je připravená na zápas, tak jí Frankie přehodí manažerovi. Frankie sleduje zápas Maggie se zkušenou boxerkou, a když vidí, že jí manažer neporadí, tak si přetáhne Maggie k sobě a slíbí jí, že už jí neopustí. Frankie je bručoun, ale ve své práci patří k nejlepším a dovede tvrdohlavou Maggie k vítězství. Maggie nepřestává dřít, začnou chodit na zápasy, ve kterých knokautuje všechny soupeřky v prvním kole. Když už nemá s kým soupeřit, tak ji Frankie posune o váhovou třídu výš. V boxu je velmi dobrá, ale neumí si chránit obličej. Frankie má o ni strach, a tak odmítá nabídky na box se silnými soupeřkami, aby nepřišla k úrazu... Frankie se rozhodne vzít Maggie na zápas do Anglie, kde vyhraje. Po zápasech v Paříži, Bruselu aAmsterdamu se vrátí do USA jako slavná boxerka. Maggie dostává další nabídku na zápas o titul, Maggie za vydělané peníze koupí dům své matce, která se o ní nezajímá. Matka je naštvaná, že jí kvůli domu přestane sociálka posílat dávky, a tak jí Maggie bude muset začít posílat víc peněz. Matka ji neocení, stydí se za její práci a Maggie to moc mrzí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 279)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood. Řekněme rovnou, že schopnosti toho chlapa léty rostou jako státní dluh. Protože zpracovat námět tak napěchovaný srdcervoucími klišé, aby si toho divák vůbec nevšiml, případně mu to bylo úplně ukradené, to umí lidé, které spočítáte na prstech jedné ruky. Clinte, pokorně smekám svůj zaprášený širák před tebou, Hilary Swankovou i Morganem Freemanem. A s nemenší pokorou dodávám : Díky, pánové a dámo. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Eastwood se s tím takříkajíc nepáře - své charaktery zdárně profiluje už od první minuty a po takových dvaceti už jste bezpečně zakotveni v osidlech jeho hry. Hry dlouhé, mnohovrstevnaté, ale pečlivě vymyšlené. Dala by se rozdělit do tří silných dějství: Trénink, zápasy a ve sportovním žánru nově i „něco navíc“, které z navenek drsného sportovního matche dělá hutný emocionální klenot. Citlivá režie vede prvoplánově (a zcela bez problémů) ústřední trojici ke zdárnému průniku do divákova srdce a ztotožnit se s jednotlivými postavami tak není nejmenší problém. „Vinu“ na tom mají pochopitelně i sami herci - nejvíce z ústředního tria pravděpodobně září ostřílený rváč a citlivý elegán Eddie v podání Morgana Freemana, který celý film utáhne úplně v pohodě pouze mimickými svaly. Na druhou stranu, i chameleónská Hilary Swank famózně potvrzuje, že se za své herecké schopnosti zřejmě upsala ďáblu. Boxerské zápasy jsou bez nadsázky strhující (už dlouho jsem u filmu tolik nedržel pěsti), prosté jakýchkoliv zásadních klišé (viz. oblíbené „Rockyovské“ krvavé cákance ve zpomaleném záběru) a je do nich i velice jemně zakomponována i humorná složka, která po vypjatých chvílích nervózního okousávání nehtů příjemně osvěží. Podtrženo, sečteno: Kdo si myslel, že Eastwoodovi už pomalu dochází dech, neměl by si Million Dollar Baby rozhodně nechat ujít. Jde o výjimečný počin nejen na poli sportovním a Oscara by si za něj Eastwood zasloužil mnohem více, než eventuelně minulý rok za Tajemnou řeku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

MOKUŠLE! - ,,jinak mi to docela jde šéfe!" ,, nic moc!" ,, no já myslela na to, že jsem holka!" ,,já holky netrénuju!" -. Narovnat zlomenej nos nebo zastavit krvácení, to dokáže FRANKIE nejlíp ze všech. a má kliku, že má po boku stejně stárnoucího kámoše EDDIEHO. teď už chybí pouze mladá MEGGIE a jsme komplet. boxerská atmosféra postavená na dvou starých chlápcích a jedný holce? jak tohle může fungovat?! zřejmě dobrej scénář, režie, herci..... . a kamera? fantasticky zajímavá hra s tmou a stíny. jednoduše řečeno, ten dědek CLINT umí! ,,TAM LETĚT, ZPÁTKY JET!" H.Swank měla štěstí, že si mohla zahrát v tomto hezkém a smutném snímku dívku, která bojovala o své místo na světě, o titul a o smrt. roli zvládla bezchybně a dlouho na ni nezapomenu. stejně jako na tento film. je to prostě moje krev! ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film, ktorého hodnotenie zráža neduh filmov Clinta Eastwooda - prílišná dĺžka. Príbeh tridsiatničky Maggie, ktorá sama seba považuje za thrash, ale chce ísť za svojím snom za každú cenu a starnúceho trénera boxu, ktorý ju spočiatku trénovať nechce, aby si k nej postupne vypestoval otcovský vzťah je určite o niekoľko tried lepší ako posledný Eastwoodov počin Mystic river. Film sa rozbieha veľmi pomaly, ale mysím že to je zámerne, aby divák prenikol postavám pod kožu a dokonale sa s nimi zžil, to všetko s cieľom umožniť mu úžasnú katarziu na konci príbehu. Druhá polovica filmu je práve to mäso, ktorému by som bol ochotný dať i šesť hviezdičiek, ale bohužiaľ nemôžem. Po technickej stránke je film precíznym remeslom a môžem povedať, že Clintova réžia je naozaj dobrá . Celkové hodnotenie je teda 9/10 ale prikloním sa skôr k štyrom hviezdičkám. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Srdceryvné, působivé, lidské, i přes vzdálenost tématu blízké a emocionálně dokonalé, jak jen melodrama může být. Charaktery jsou vynikající, sympatické a vykresleny během chvilky, ostřílený Clint je zatrpklý ale správný starý muž, božská Hilary zpola naivní děvče plné naděje a zpola dospělá žena na poslední chvíli se řítící za svým životnmí snem a charismatický Freeman perfektní vypravěč. MDB není o boxu, ale o lidech jako komorní drama, je velkolepé ve své skromnosti, nutí nás jej prožívat až do té míry, že některá možná klišé i teoretické emocionální tlaky vyzní naprosto přirozeně a krásně-smutně. Tenhle film má duši i inteligentní konec s rozumným vzkazem pro společnost. 10/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (51)

  • „Mo chuisle“ doslova znamená „môj pulz“, ale tiež môže znamenať „moja láska“ alebo „môj miláčik“. Je to výraz náklonnosti prevzatý z pôvodnej frázy „A chuisle mo chroí“ alebo „Pulse of my heart“. (Pat.Ko)
  • Film bol natočený za tridsaťsedem dní, no pôvodne sa predpokladalo, že natáčanie bude trvať tridsaťdeväť dní. (Pat.Ko)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Smysl života v dopisech

Smysl života v dopisech

26.05.2006

Dvojnásobná držitelka Oscara za herecký výkon ve filmech Kluci nepláčou a Million Dollar Baby, Hillary Swank, opět spojí své síly s režisérem Richardem LaGravenesem v snímku P.S. I LOVE YOU. Adaptace… (více)

Eastwood dobyje japonský ostrov

Eastwood dobyje japonský ostrov

07.07.2005

Po komornej, Oscarmi ovešanej boxérskej dráme Million Dollar Baby sa Clint Eastwood vrhne na nakrúcanie snímky FLAGS OF OUR FATHERS. Pôjde o vojnovú drámu podľa knihy Jamesa Bradleyho, ktorú pre… (více)

Reklama

Reklama