Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (7)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Nemám moc důvod hodnotit každý film zvlášť, protože trilogii vnímám jako jedno dílo, proto přidám hodnocení pouze k závěrečné části - Zhmotnění snu několika generací, vytvořené s obrovskou láskou, pozorností k detailu a vášní, která je cítit v každé sekundě tohoto největšího kinematografického opusu. Vítězství, nikoliv čehosi nad něčím jiným, pouze vítězství. Jak říkal pan režisér - největší home video v dějinách, které se stalo úhelným kamenem dalších aktivit a posunulo hranice kinematografie, hranice Nového Zélandu, hranice možností a poznání. Herci, hudba, kamera, střih, efekty, výtbvarné zpracování, masky, rekvizity ... poselství ...... (I když Randal za pultem má jiný názor)

Obchodník se smrtí

Obchodník se smrtí (2005)

Chladný a přitom vtipný, elegantní jako černá mamba a strhující. Pánové hrají skvěle, Sir Holm je kapitola sama pro sebe a celá cesta hlavního hrdiny na dno,které je současně i vrcholem a pracovním stolem každodennosti je mrazivá. Skvělý film s rozuzlením, které pohladí jako něžná ocelová pěst.

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Pro mě nejlepší film o válce i válečný film. Zvláštní pomalost děje, která ale mě připadá jako brilantní timing pro to, aby každá myšlenka, pohnutka i čin hrdinů měly možnost zapadnout do divákovy mysli a zapůsobit do hloubky, geniální soundtrack, jehož některé skladby poslouchám pro nabití chodíce po ulicích ve chvílích dna sinusoid.... Film nekalkuluje, netlačí, nevydírá, přináší. A má co. Viděl jsem je tehdy v kině s Ryanem v jednom týdnu a ten dopad byl nesrovnatelný, a je pořád. Díky za film, který mě donutí přemýšlet a necpe mi polopatické mainstreamové odpovědi ani rozřešení .

Mary a Max

Mary a Max (2009)

Hluboce lidská a jímavá cesta do hlubin a ven z osamění, k porozumění a smíření. Cesta plná humoru a přesných postřehů a typizací. Na konci se usmívám přes slzy a dívám se na svět a své problémy jinak, pozitivněji. Pro mě jeden z nejkrásnějších skrytých klenotů posledních let.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film, kterému nic nechybí. Má obsah, oblouk, úžasné herectví a snad nejsilněji ze všech filmů mě naplňuje nadějí a touhou se nikdy nevzdávat. Jeden z těch filmů, které učinily ze světa o důležitý kus lepší místo.

Kmotr

Kmotr (1972)

Co předvádí oba představitelé kmotrů, odcházející Marlon Brando i nastupující Al Pacino, i zvláštně neosobní a mrazivý způsob vyprávění filmu (viz. hloubka a dopad posledního polibku nebo moment Michaelova rozhodnutí jít na jistou schůzku) mě hluboce zasáhl a udělalo z tohoto filmu opravdový zážitek, srovnatelný snad jen s druhým dílem, v němž se Marlon Brando zvláštně podobá Robertu de Nirovi.