Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (4)

plakát

Pokání (2007) 

Kdosi v komentáři psal, že se Joe Wright zbavil jediného nedostatku a to zmatku ve svých postavách. Za to může ovšem poděkovat panu spisovateli Ianu McEwanovi, který ve své knize jedinečné osobnosti stvořil. Nic to nemění na faktu, že režisérská práce u tohoto filmu musí potěšit každého diváka. Výborné výkony (i mé neoblíbené Keiry) toto podtrhují. Jediné minusy, které musím shledat, byl mírný odklon od knižní předlohy (to ale chápu, protože některé věci se nedají jednoduše zfilmovat) a také ne vždy zcela jasné emocionální motivy činů jednotlivých postav. Každopádně se jedná o velmi nadprůměrnou adaptaci dokonalého literárního díla.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Vidět během 24 hodin 8 dílů je v mém případě extra nálož. Připočteme-li k tomu originální a dost komplikovanou a nečitelnou zápletku, která nutí mysl do přemýšlení neustále do té doby, než člověk vidí další díl, máme jasných 5* a seriál sezóny. P.S. Damian Lewis se tímto a Band of Brothers nezapomenutelně zapsal do mé osobní seriálové síně slávy.

plakát

Tenkrát v Americe (1984) 

Nepřekonatelný filmový epos. Znamenité výkony představitelů hlavních postav příběhu a úchvatná hudba. Pomalý (pro někoho zdlouhavý) tok příběhu vštěpuje divákovi pocit reálného času, který se ve filmu odvíjí. Kéž bych mohl někdy shlédnout desetihodinovou verzi!

plakát

Single Man (2009) 

Vynikající ztvárnění zničující samoty ve světě, kde vám většina lidí nerozumí. Ani nemohou a nechtějí. A milovaný člověk vás opustil. Posledních pár minut bylo strhujících. Avšak ne po stránce akční, nýbrž po stránce emocionální. Před Colinem Firthem smekám a nějaký další film Toma Forda rád shlédnu, protože ačkoliv je mu vytýkána přílišná stylizace a důraz na vizuální stránku, mně osobně toto v žádném momentu filmu nenapadlo.