Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (24)

plakát

Infiltrátoři (2012) 

Nejhorší film, který jsem na letošním Jednom světě viděla. Kdo o tématu nic neví, se ani nic nedozví, kdo o něm něco ví, ten nejdéle po deseti minutách pochopí, že se nedozví nic nového, a už se jen těší, až bude konec.... A přitom by stačilo poměrně málo, aby z toho byl rozumný koukatelný film...

plakát

Inch'Allah (2012) 

Další pokus dodat blízkovýchodnímu konfliktu lidský rozměr. Tváří se spíš jako dokument než jako filmová fikce, většinu času je točený pohyblivou roztřesenou kamerou, která mě osobně od začátku hrozně rozčilovala, aby se pak ukázalo, že to byl zřejmě účel. Doporučuju jako studijní materiál všem, kteří mají o situaci v Izraeli/ Palestině úplně (černobílé a proizraelské) jasno.

plakát

Osudový dotek (2004) 

V první půlce to bylo fakt napínavé, jenže potom se z toho stalo spíš scénáristické cvičení, a takových už tu pár pár bylo. Navíc některé detaily mi přišly nedotažené nebo nevysvětlené, což trochu zkazilo výsledný dojem.

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Knížky Harryho Pottera mám vážně ráda, celou sérii jsem přečetla několikrát, ale ty filmy jsou vážně zoufalství. Obě hvězdičky jsou za Severuse Snapea, akorát škoda, že ho ve filmu nebylo víc.

plakát

Šéfové na zabití (2011) 

Buď nemám vůbec žádný smysl pro humor, anebo to vůbec nebylo vtipný. Nevím, co z toho si vybrat, ale z egoistických důvodů preferuju to druhé vysvětlení.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Bourne ode mě dostal druhou šanci, ale byla to ztráta času. Mám trochu alergii na filmy o nezničitelných superhrdinech v kulisách, které si hrají na realitu. Kdyby v tom byla alespoň trocha nadsázky, možná bych to dokoukala až do konce.

plakát

Můj vysvlečenej deník (2012) 

Tenhle film naprosto není můj žánr a dívala jsem se na něj čistě proto, že hlavní hrdinka má údajně narozeniny stejně jako já. Jako prokrastinace ujde a astrologii zjevně není co věřit. Až tohle dopíšu, můžu jít nahodit motor své mateřské lodi a odletět domů, mission accomplished, jako typizovaný vzorek pozemské populace je to plně dostačující. Mimochodem, co je to za blbost, že stop musí skončit sexem? A lověk nemusí být ani cholerik, aby svou úplně blbou sedmnáctiletou těhotnou dceru roztrhl vejpůl.

plakát

Jappeloup (2013) 

Tohle je ten druh filmu, který vytváří dobrou náladu. Možná je to dané koňmi, možná vinicemi v okolí Bordeaux (k obojímu mám poněkud nostalgický vztah), možná tím, že Olympiáda je vždycky trochu povznášející. Zpětně se nějaká ale najdou, třeba francouzského patriotismu bylo na můj vkus ke konci trochu mnoho... Velice sympatický film, i když víc než o koni, jak by naznačoval název, je o lidech okolo.

plakát

Ohněm a mečem (1999) 

Historický film tentokrát z jiné oblasti, než na co jsme zvyklí (a proto zajímavý), s trochu přehnaným patriotismem, s trochou docela vtipných stereotypů (zvlášť co se Tatarů týče) s naprosto geniálním soundrackem. A jeden bod navíc za to, že Turci vážně mluví turecky, i když jen o počasí.

plakát

Mumie se vrací (2001) 

Tenhle film jsem kdysi viděla v tureckém dabingu kdesi cestou z Vanu do Ankary. Turecky jsem tou dobou uměla asi dvanáct slov (přičemž dvě z toho byly ano-ne a zbytek čísla od jedné do deseti), což v případě tohoto filmu nebylo nijak zvlášť na překážku. Možná právě naopak. Zkuste si schválně představit, jak Rachel ječí "HAAAAAYIIIIIIIIIIIIIIR!!!!!!!" Moje motivace podívat se znovu v nějaké srozumitelné verzi je každopádně zcela nulová.