Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Rodinný
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Bakaláři - Husa (1981) (epizoda) 

Vydržať!! Nádherná bakalářská povídka. Řadím si ji do TOP 3 hned za Kbelík a Zuby. Jak píše Danulinda, Dáša zde ukázala, že není jen komediantkou, ale i vážnou herečkou. Formát jaký se vidí málokdy. Takovou pacientu mít na pokoji v nemocnici... :)

plakát

Bakaláři - Kbelík (1981) (epizoda) 

Pro mne je to jeden z nejlepších bakalářských příběhů :)

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Já prostě nemůžu dát 4*. Už dlouho jsem neviděl film, u kterého byl zůstal od začátku do konce a s napětím sledoval děj! Smekám klobou pane Herz!

plakát

Uličnice (1936) 

V tomhle filmu mám "Ferbasku" nejraději. Měla v něm skvělou roli. A film jako takový mám taky moc rád.

plakát

Jak se budí princezny (1977) 

Jedna z našich nejkrásnějších pohádek! Je jen škoda, že Marku Míkovou namluvila Naďa Konvalinková. Princezna by tak měla jiný hlas a ne hlas Naďi, která v té době byla na vrcholu své slávy... Škoda, ale jinak je to nádherná pohádka. Nejvíc mám rád Libuši Švormovou jako Melánii.

plakát

Pelíšky (1999) 

Poslední velká filmová příležitost pro Jirku Kodeta, kterou zvládl báječně! Neznám člověka, který by neměl rád Pelíšky. Podle počtu hodnotitelů je opravdu vidět, že Hřebejk vytvořil neuvěřitelné dílo, které má předem zaručenou sledovanost. Celkové obsazení je fantastické - Simona Stašová, Stella Zázvorková, Mirek Donutil, Bolek Polívka, Evča Holubová.. Zkrátka spousta vážených českých umělců!

plakát

Panna a netvor (1978) 

Filmy od Juraje Herze mám nesmírně rád. Jako jeden z mála režisérů dokáže vytvořit neuvěřitelnou atmosféru, jakou film má mít. Třeba ta úžasná scéna jak zámek hoří. Tu scénu točili na Barrandově, takže úcta veliká! A hlavní hrdinové tohoto filmu jsou úžasní. Především tedy Zdena Studenková. A celý film dokresluje hudba od Petra Hapky, která filmu dodává místy dramatičnost. Pět hvězd!

plakát

Revizor (1971) (divadelní záznam) 

Pro mne začal existovat Revizor až tímto představením. Nikdy předtím jsem ho nečetl ani jsem nesháněl jiný divadelní záznam. Jan Kačer coby režisér tohoto představení byla určitě skvělá volba. Naprosto nejlepší role tam mají Helena Růžičková, Jiří Kodet a mladičká stálice "činoherňáku" Jana Břežková. Je jen škoda, že je nám, mladé generaci znám pouze tento záznam. Z dostupných informací je známo, že hra měla několik alternací, kdy s H. Růžičkovou alternovala M. Myslíková, J. Abrhám alternoval s P. Čepkem, J. Břežková s Olgou Jirouškovou, J. Hrzán s V. Kotvou a J. Lírem nebo Jiří Kodet s V. Pucholtem a Olegem Tabakovem, vynikající ruským divadelníkem. Každopádně tohle představení spolu s divadelní adaptací Pensionu pro svobodné pány jsou pro mne jedny z nejlepších představení Činoherního klubu. Pět hvězd!

plakát

Školní výlet (2012) 

Víte na Magnuskovi se mi líbí, že dokáže spolupracovat s tzv. hereckou gardou. Díky němu se spousta herců "oživila". Někteří diváci si můžou dávno myslet, že jsou po smrti. Pamětnice a volné pokračování Školní výlet byl určitě dobrý nápad. Ať si o mě myslí každý co chce, mě se film líbí! :)