Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný

Oblíbené filmy (5)

Krtek chemikem

Krtek chemikem (1974)

Nejkouzelnější hodina chemie, kterou jsem kdy viděla. Od mala byl tohle můj nejoblíbenější díl Krtečka a dodnes bych dala nevímco za Krtkovu krabici chemických pomůcek. :D

Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi

Putování s dinosaury - Balada o Alosaurovi (2000)

Chcete rozplakat dinosaura? Pusťte mu film o tom, jak jiný dinosaurus žil a umíral (půl roku až rok, hlady a žízní... ). Spolu s dokumentem o rekonstrukci Alova příběhu je pro mne tohle jeden z emočně nejtíživějších filmů. Ano, všichni jednou umřou- od reálných tvorů po (zpravidla mé oblíbené) fiktivní postavy- ale velká roztomilá masožravá zviřátka, která by si ze mne nejspíš udělala jednohubku? To je tááák nespravedlivé!!! :'-(

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Klasika, kterou jsem dokázala ocenit až "jako velká". Efekty lepší než u spousty dnešních (méně kvalitních) veleděl, kouzlo samotné cesty proti proudu času a v neposlední řadě i ten parádní bradavičnatý Stegosaurus, co se nám "válí" ve škole na chodbě.

Alenka v říši divů

Alenka v říši divů (2010)

Co se mi vybaví při pojmu "Burtonova Alenka v říši divů" v devíti bodech: · Láska na první shlédnutí a prozatím jediný film, na který jsem do kina šla dvakrát. · Bláznivě barevná a zároveň burtonovsky šílená Říše divů plná kontrastů. · Dobrodružka Alenka vs. upjatá viktoriánská Anglie. · Šílenství šíleného Kloboučníka a jeho neskutečná živost. · Božský přízvuk zajíce Březňáka a jeho neodolatelná ztřeštěnost ("Spooooon!"). · Srdcová královna, "Srazte mu hlavu!", žabí kaviár, "Srazte mu hlavu!", "Srazte mu hlavu!", "Srazte mu hlavu!"... · Bílá královna na houbičkách. · Závěr zanechávající naději, že svět není jen pustá suchá "realita". · Jeden ze tří důvodů, proč ode mě knižní Alenka nedostala "brak!".

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Kdybych si nikdy nepřála draka, po HtTYD bych ho NUTNĚ POTŘEBOVALA. Takhle jsem se spokojila s touhou vyzkoušet si alespoň jediný let v kůži Nočního běsa. A možná by mi u toho ani nemusel vyhrávat Powell. Tedy mimo mou hlavu.