Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (3)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tenhle film je moje srdeční záležitost. Vzdycky když potřebuju pohladit na duši, dávám si ho jako dárek a i když vím, že je vyrobený proto, aby lidi dojímal, steně mě pokaždé doopravdy dojme a na konci rozbrečí. Dokonale natočený, dokonale zahraný, vyvažuje sentiment humorem, prostě krása. A samozřejmě úžasná hudba.

Indiana Jones a Poslední křížová výprava

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989)

Jenoznačně nejlepší ze všech dílů série. S Seanem Connery vedle Harrisona Forda to ani jinak dopadnout nemůže. Scény, ve kterých nás hlavní představitelé s kamennou tváří donutí brečet smíchy, jsou prostě dokonalé a vynáší film do další dimenze. Myslím, že si tohle natáčení všichni doopravdy užívali a to je na filmu vždycky vidět. Neopakovatelné hlášky, chytré a vtipné zároveň, ta správná dávka dobrodružství a neuvěřitelnosti, prostě tenhle film, ačkoliv třetí v pořadí, patří mezi mé jedničky, které mi vždycky dokonale vyčistí hlavu.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Muzikál Moulin Rouge rozděluje diváky na dva protilehlé tábory. První ho bezmezně milujou, a druzí nevědí, proč se někdo obtěžoval natočit takový laciný kýč s ukradenými písničkami a bez pořádného děje. Já patřím jednoznačně do tábora prvního. Tenhle film je jako doušek čistého absintu. Musíte ho polknout a pak už se nechat unášet jak na horské dráze tou nejtragičtější tragédií a nejromantičtější romantikou hýřící barvami, úžasným vtipem a skvěle rozbalenou muzikou. Pokud si chce člověk po dlouhém dni odpočinout a vyplavit ze sebe starosti, neznám nic lepšího. Ewan McGregor zpívá jako o život, Nicole Kidman se umí usmát tak, že zahřeje každou duši, a RIchard Roxburgh a Jim Broadbent to v písničce Like a Virgin rozbalí tak, že vám tečou slzy smíchy. V tomhle filmu padouši MAJÍ být padouši, láska JE nejúžasnější věc na světě a křehké krásky prostě MUSÍ skončit tragicky. A i když si s poslední kapkou zdravého rozumu říkáte, to teda je ale kýč, dostane Vás nakonec to křehké, co se tam nějakým zázračným způsobem povedlo propašovat, a vy brečíte a smějete se a věříte na lásku a fandíte hrdinům a nenávidíte padouchy a vůbec nechápete, jak Vás to mohlo takhle dostat. Pro mě jeden z nejoblíbenějších filmů.