Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 1900. Básník Christian (Ewan McGregor) vzpomíná, jak se stal členem divadelní společnosti, která právě zkouší novou hru. Jenže aby ji mohli v Moulin Rouge uvádět, potřebují přesvědčit majitele podniku (Jim Broadbent), na kterého platí jediná věc – krásná kurtizána Satine (Nicole Kidmanová). Rozhodnou se proto, že Christiana představí Satine. Ten večer se má ale Satine sejít s bohatým vévodou (Richard Roxburgh). Dojde k záměně a Satine vyzná lásku Christianovi v domnění, že je vévoda. Christian jí poví pravdu a vzápětí se objeví pravý vévoda. Satine situaci vyřeší po svém. Nabídne vévodovi samu sebe výměnou za to, že bude investorem nově vznikající hry. Vévoda souhlasí. Dojde láska Satine a Christiana naplnění? A co žárlivý vévoda? (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 142)

Shit 

všechny recenze uživatele

Muzikály já obecně moc nemusim, protože mi přijde, že zpěv je upřednostňovanej před dějem a v záplavě všech těch písní nakonec nevim o co v tom filmu šlo. To je tak trošku případ Moulin Rouge, ale tady je naštěstí ten děj tak jednoduchej, že tady nebyl žádnej větší problém se v tom zorientovat. Na druhou stranu jsou ale v muzikálech většinou fakt krásný písně, který do děje pěkně pasujou. tady je to ale taková dost vykrádačka všech možných písní, škoda, že nebyly napsaný nějaký přímo do tohohle filmu, ale i tak se to pěkně poslouchá a koukat na zpívajícího McGregora je fakt zážitek, docea by mě zajímalo, jestli to fakt zpíval on. Stejnětak je zážitek koukat na Nicol Kidman. Baz Luhrmann se toho zhostil fakt pěkně, ale někdy mi přišlo, že z toho dělal až trošku moc velkej vizuální cirkus ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Srdíčko. ♥ Jako temný gotický teenager jsem tímto muzikálem opovrhovala, protože byl o lásce, kdežto v současné době, kdy jsem intelektuálně přebuřelý dvacátník, tento muzikál miluji, protože je o lásce! Kromě toho jsem čím dál tím víc posedlejší postmoderním skládáním všeho možného do jednoho zběsilého karnevalu. (2013) Zároveň je ale zajímavé vidět, že i takové bezhlavé látání se musí látat s hlavou, už jen sám Baz Luhrmann, který si z toho udělal soukromou obchodní značku, je dobrým důkazem. Z jeho tří srovnatelných filmů tohoto "post-žánru" z mého úhlu pohledu Romeo a Julie fungují trošku, Velký Gatsby vůbec a jedině Moulin Rouge to dělá dokonale. Hranice je velmi tenká a nejspíš neviditelná. Nezávidím žádnému režisérovi, který se musí během produkce modlit, aby ji nepřekročil. (2018) ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Po skončení jsem si připadal, jako by mě někdo ulepil obřím, sladkým lízátkem, ale je to na škodu? Vůbec ne! Jeden z nejzábavnějších, nejromantičtějších, nejnápaditějších a nejúžasnějších filmů, který jsem kdy viděl! Většinu času jsem měl chuť vyskočit a na 80% songů se kroutit jako retard (tančit). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Moderní muzikál s romantickou zápletkou a výbornou (avšak z velké části převzatou) hudbou. Zpočátku dost nuda divadelního pojetí filmu, ale poté jsem se naladil na muzikálovou vlnu a bavil se. Moulin Rouge je především velkolepá podívaná, stejně jako hra ve filmu tvořená - "Spektakulární spektákl". Autoři filmu dokázali dobře spojit atmosféru počátku 20. století s moderní taneční hudbou. Vše je tady velmi barevné, vše je velmi dynamické, v pozadí se neustále točí červené lopatky mlýnu Moulin Rouge. Jen ten děj se příliš neděje. Trailer: http://www.csfd.cz/film/6175-moulin-rouge-moulin-rouge/videa/# ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät som si pozrel tento genialny muzikal s perfektne namixovanou hudbou od Nirvany, Madonny, Queenu alebo Whitney Houston a dalsich a opät to bol pre mna obrovsky zazitok, pricom zacinam stracat pochyby, ze by sa mi mohol nejaky iny muzikal pacit viac ako tento. Nicole Kidman spieva uchvatne, melodie boli taktiez vybrane a zmixovane nadherne a ani Ewan McGregor nespieva az tak zle, ako napriklad Pierce Brosnan v muzikali MAMMA MIA! (2008). Proste nadherny, ale aj smutny pribeh. Je tam mozno par scen, ktore mi trosku vadili, napriklad na zaciatku s tymi klaunami s chaotickou kamerou, ale to sa da odpustit, pretoze zase v zaberoch, kedy spolu spievaju Kidman s McGregorom je naopak kamera nadherna s uzasne farebnym rozpravkovym vizualom. ________ Nicole Kidman - (Satine) +++ Ewan McGregor - (Christian) +++ John Leguizamo - (Toulouse-Lautrec) +++ Jim Broadbent - (Harold Zidler) +++ Richard Roxburgh - (Duke) +++ Kylie Minogue - (The Green Fairy) +++ Produkcia: Baz Luhrmann ()

Galerie (36)

Zajímavosti (55)

  • Skladba "Come What May" byla původně napsaná pro film Romeo a Julie, ale nepoužila se. Přepsala se tedy pro Moulin Rouge! a jde o jedinou původní skladbu pro film. (don corleone)
  • První klapka padla v listopadu 1999. (M.B)

Související novinky

Další muzikál pro Nicole

Další muzikál pro Nicole

09.04.2008

V Moulin Rouge byla neodolatelná a ukázala kromě podvazků a hereckého talentu i to, že je docela nadanou zpěvačkou, takže režisér Rob Marshall neváhal ani chvilku a obsadil Nicole Kidman do jedné z… (více)

Scarlett krade nejen srdce

Scarlett krade nejen srdce

07.09.2007

Každý ví, že nejlepšími přáteli krásných blondýnek jsou diamanty. Zpívala o tom kdysi Marylin Monroe a nedávno na houpačce vysoko nad parketem Moulin Rouge i Nicole Kidman. Teď si něco podobného bude… (více)

Na návštěvě u protinožců

Na návštěvě u protinožců

14.12.2006

Baz Luhrmann, režisér rozpačitě přijaté adaptace světoznámé Shakesperovy hry Moulin Rouge, se připravuje na svůj další projekt, ve kterém se nezahraje nikdo jiný, než dvě herecká esa největší… (více)

Reklama

Reklama