Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (102)

plakát

Goebbelsův pokus (2005) 

Průměrný dokument, kterému na kvalitě dodává ten absolutní a neotřesitelný fanatismus, který Goebbels v deníku předvádí, to ale není zásluha filmu, takže 3 hvězdy jsou odpovídající hodnocení.

plakát

Zatím spolu, zatím živi (2010) 

Ničím speciální, ničím nové, ale i tak mě to vlastně bavilo. Jako oddechovka dobrý a když k tomu připočtu Cameron, která je prostě "klasa", tak s klidným svědomím 4*.

plakát

Babovřesky (2013) 

Na film jsem šel vlastně z trucu, že se nenechám ovlivňovat recenzema a udělám si názor sám. Nic jsem od filmu nečekal, takže jsem mohl být překvapen jenom příjemně a to se i stalo, protože Lucce Vondráčkovic to tam fakt sluší :-). Takže za to 1 hvězda. Jinak je to takové další Slunce seno, akorát horší.

plakát

Trhák (1980) 

To je prostě tak blbý, až je to skvělý. Jiné hodnocení než plný počet nepřichází v úvahu. Prostě a jednoduše, kde je duo S a S, tak je vždycky na co koukat.

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Poměrně zdařilé popsání fanatismu, který Hitler zvládl v lidech (i sobě) vyvolat. Bohužel dějově film příliš neoplývá. Nápad a motiv tu tedy je, zpracování bohužel pokulhává a konec filmu to už úplně "zabil". Jak se zabije Hitler a tím z obrazovky zmizí Bruno Ganz, tak film ztrácí minimálně polovinu své kvality. Škoda, škoda

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Myslím, že je dobře, že se takovéto filmy točí. Lidé hrozně rychle zapomínají a díky filmu se mohou alespoň trochu vrátit do minulé zkur***é doby. Když se totiž podívám kolem sebe, tak opravdu málokdo si uvědomuje, že se máme neporovnatelně lépe, než jsme se měli za minulého režimu a to je neuvěřitelná chyba. Věřme tedy, že alespoň třeba filmy přispějí k tomu, aby se nezapomínalo tak rychle. Hodnotím pouze podle prvního dílu a i když musím uznat, že melodramatičnosti je někdy nadbytek, tak film hodnotím plným počtem hvězd. Je tam napětí, je to dojemné a nepůsobí to na mě jako klišé a splácaná blbost a toho si cením.

plakát

Intim Night (2012) (pořad) odpad!

Vůbec nevím, proč jsem si to vlastně pustil? Tomu teď opravdu nerozumím, ale koukat na rozcapenou Heidi na kanapi opravdu nemá smysl, nemluvě o tom, že nemá smysl takovýhle pořad vůbec vytvářet. Kvalitu pořadu nezachrání ani zešedlý Hůlka, mile se rozplývající nad tím, jak měl za mlada sex v ředitelně (O Bohušovi Matušovi radši nemluvit). Odpad je jasná volba.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Tak to opravdu nebyl šálek mé kávy, 2 hodiny, které trvaly (alespoň subjektivně) dvakrát tak dlouho. Propojení divadla s filmem může někdy fungovat, ale tady mě to vyloženě rušilo. Herci byli také stylizováni do divadelního herectví, ale to bohužel působilo dost nepřirozeně kýčovitě. Zejména výkon Keiry, která smutek i radost vyjadřuje vlastně stejným výrazem, filmu jednoznačně na kvalitě nepřidal. Ono to vlastně celé dost stojí na prožitcích a mimice a když hlavní hrdinka je věrna cimrmanovské zásadě pro začínající herce (smích i pláč vyjadřuj zády k hledišti cukavým pohybem ramen), tak z toho opravdu kasaštyk nebude. Žel bůh 2*, na 3 mě to nepřesvědčilo.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Film je to dobrý, o tom žádná. Jestli si zaslouží plný počet hvězd, to bude asi záležet na dalším zhlédnutí. Je sice pravda, že to není film přecpaný obrovským dějem, ale to mi nějak nevadilo a téměř 3 hodiny poměrně svižně utekly. Na celkové vnímání má určitě vliv propojení s Pánem prstenů, zejména hudební podkres u scén s prstenem atd je výborný. Jestli to je ale film roku? No nevím.

plakát

Buřtcajk (2012) (pořad) 

Když jsem viděl bilboardy, tak jsem se na to docela těšil, protože Izera mám rád. Jaké však bylo mé zklamání, když jsem to viděl. Děs běs, který se ale svou úrovní přesně hodí na Pětku.