Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Akční

Recenze (67)

plakát

S Jakubem v přírodě (2015) (pořad) 

Bezvadny porad. U nas se k nemu posadi se zajmem deti s pradedeckem a inspiruje je i k dalsim tematum o prirode k diskusi.

plakát

Píseň moře (2014) 

"Come away, O human child! To the waters and the wild. With a faery, hand in hand. For the world's more full of weeping than you can understand."...

plakát

Ledové království II (2019) 

Za mne vyborny. Obcas to melo mouchy, jednu masarku, ale zazitek mi to nezkazilo. Krasna podivana. A dejove bezvadne dotahnuty prvni dil, ktery zanechal nekolik otazniku. Pisne v cestine byly taky nadherne. Povedlo se, dekuji :*

plakát

Kubo a kouzelný meč (2016) 

Z této pohádky mám opravdu radost. Skoro jsem učůrávala blahem. Nádherná animace, hudba, jednoduchý poutavý příběh. Prostě skvost! Proč ale ten chybný, zavádějící český název?? Ty dvě struny jsou podstatou této pohádky, ne meč.

plakát

La La Land (2016) 

Na poprvé mě to nezaujalo. Líbila se mi akorát píseň o tetičce, co skočila do Seiny. A dál nic. Konec mě dostal. Nevěděla jsem, zda to dopadlo dobře či špatně. Nenadchne...neurazí...Překvapivě ale, jsem si broukala melodie z filmu několik týdnů. Po asi dvou měsících jsem se k filmu vrátila. Spíš náhodou. A moc jsem si ho užila. Asi, že už jsem čekala náladu a tempo, užívala jsem si kameru a střih, a u hudby jsem se už totálně rozplývala. Na počest všech bývalých lásek, které z nějakého důvodu odešli a na co by kdyby..

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

I přes to, že mi moc nepasuje Emile Hirch do této role, je příběh Christophera úžasný. A Eddie Vedder je třešnička na dortu. Silný film.

plakát

Pleasantville: Městečko zázraků (1998) 

Velmi povedené dílko opět na téma "omezení lidé". Zprvu mi trochu vadil ten směšný transport do černobílého seriálu, ale jak jinak rozlišit něco, co na pouhý pohled není vidět? Černobíle a barevně-výborný nápad.

plakát

Naušika z Větrného údolí (1984) 

Úžasný! Strhující film ve kterém jsem shlédla vlastně reálnou situaci Země. Obklopují nás všemožné hrozby, ale omezení lidé bojují mezi sebou. Ty pocity beznaděje a zklamání.. i přes to, že je to jen animovaný film. Škoda, že nemáme nějakou takovou hrdinku, která by i nás zachránila :D

plakát

Marley (2012) 

Film plný zajímavých faktů, rozhovorů se zajímavými lidmi, vynikající hudby s vyjímečnými texty a nádhernými záběry do krajiny Jamajky. Sama jsem byla zvědavá, jak tento film dají tvůrci dohromady a opravdu se jim to povedlo. Ikdyž je film hodně dlouhý, udržel mou pozornost celou dobu. Nejednou mi tento snímek vykouzlil úsměv na tváři a nejednou jsem měla nakrajíčku a rozhodně donutil můj mozek zase uvažovat o věcech z trochu jiného úhlu. Bob byl bezesporu velmi zajímavý člověk a stojí za povšimnutí. A s kamarádkou, která se o rastafariánství ani tolik nazajímá, jsme se shodli, že to byl nejlepší film, co jsme viděly, minimálně za poslední rok.

plakát

Útěk ze Sibiře (2010) 

Život je cesta a končí smrtí. Pro všechny. Pro každého má ale cesta jinou váhu..zvláště pro tuto výpravu. Touha žít déle než jak jim bylo určeno režimem byla z každého cítit a každý měl svůj vlastní důvod proč překonat sám sebe, ikdyž zemřít by bylo leckdy snažší. Film zvolna vypráví příběh hrstky lidí na této cestě a opravdu oceňuji, že se to obešlo bez srdceryvných a jakýchsi akčních scén. I tak zanechá příběh hlubokou stopu. Též se mi líbili výborně propracované postavy a úžasná panoramata.