Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Naprostá pecka! Devadesátky jak nikdy! Zabavnej film, utíká, sympatický postavy, hezky odvypravenej, akce i když digitální tak za mě super a Liman má cit. Film má očekávaně trošku klišé příběh, občas temnější ale zároveň si zachovává příjemnou nadsázku. Conor McGregor naprosto brilantní a Liman ho vede přesně k výkonu, který béčko jako je Roadhouse potřebuje, lepší vedlejší záporak být nemohl. Malinko mi chybělo víc využít vedlejší postavy, hodně linek začne a pak tak nějak utichne. I tak, rád bych víc podobných filmů, bavil jsem se super! (Nadhodnotim protože aktuálních 67% si myslím je nesmyslně nízko, tenhle film za mě patří do červených)

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

Snad nejlepší dav v historii, ta energie je elektrizující! Zvuk i obraz špička, perfektní režie. Malinko lepší koncerty se možná udály za jejich mladších let, ale tady se to sešlo vsechno. Pro mě jako fanouška "akadaka" jsou to 2 hodiny v ráji a jeden z nejlepších live koncertů všech dob.

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Trošku nadhotim ale kdyby podobný originální filmy vycházeli častěji, byl bych moc rád!

plakát

Krkonošské pohádky (1974) (seriál) 

Bez nostalgie by to bylo asi horší. Ale když si vzpomenu na ty krásné momenty s rodinou, tak jedině 5*!

plakát

Naše planeta (2019) (seriál) 

Asi to nejkrasnejsi, co jsem kdy v zivote videl. Neuveritelna dokumentarni serie, ktera je nejenom nadherna, emocionalni, ale hlavne inspirujici. Uzasny rezisersky cit pro vypraveni krasne vtahne divaka do serialu a hned po druhe epizode jsem skoncil v slzach. Neuveritelne inspirativni a celkove uzasny projekt. Our Planet a WWF prinasi inspiraci pro nas a zaroven nadeji pro nadchazejici generace. Naprosto dokonale! Dekuji <3

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Přál bych si jenom, aby tento film nikdy neměl důvod vzniknout.

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Hodně silné čtyři. Možná i zvednu na pět. Film, který skutečně bolí sledovat a pokaždé, když vidím ty nechutný povýšený ksichty těch klan-clenů, tak mi vře krev. Moment, kdy Gene Hackman chytne Michaela Rookera za koule je potom vyloženě jeden z nejuspokojivejsich momentu filmu. Neuvěřitelný herecky výkony ze všech stran, ale top je skutečně Gene Hackman, pro kterýho tohle považuji za jeho nejlepší roli vůbec. Představoval bych si ideálně, kdyby zakončení bylo trošičku drsnější a záporná strana by dostala trošičku víc přes držku ve stylu Tarantina, ale i bez toho se jedná o brutálně emocionální snímek.

plakát

Spojenec (2006) 

Parádní heist movie ve které excelují Spike Lee a Matthew Libatique s jejich úžasným citem pro blokování scén, dlouhé kamerové točky a průlety. Herecky je to na absolutním vrcholu a pro fanoušky heist movies jednoznačně povinnost. Luxus!

plakát

Portrét dívky v plamenech (2019) 

Moje maminka byla absolutně nadšená. Nevím, jestli může film dostat lepší hodnocení. Za mě je to absolutní špička romantického dramatu natočená neuvěřitelně emocionální avšak sebevědomou rukou. Snímek s dokonalým scénářem a ještě dokonalejšími hereckými výkony. Foreshadowing vs payoff naprosto skvělý. Závěr maximálně zdrcující s každou emocí na tom pravém místě. Céline Sciamma je skutečně paní tvůrkyně. Brilantní!

plakát

V kapradí: Film (2019) 

Nadhodnocený, ale nemůžu jinak, protože tam je v každé sekundě vidět, že se všichni perfektně baví a každej si užívá svojí karikaturu na maximum! Bavil jsem se!