Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (6)

plakát

Diktátor (2012) 

Dle mého názoru potřebuje člověk opravdu talent, aby mohl takovou blbost vytvořit. Je pravda, že některé scény byly docela humorné, ale jinak na mě tento film působil, jako urážka zdravé inteligence. Dále se k tomuto filmu ani už nehodí vyjadřovat.

plakát

O dívce, která proskočila časem (2006) 

Zajímavý film, který ukazuje, jak bysme se asi všichni chovali, když bysme uměli cestovat časem. Zábavně postavený příběh, kde je z prvu lavní hrdinka ne-přímo bezohledná, ale postupem času začne myslet i na city druhých. Názorně ukáže, jak lehkomyslně může člověk jednat a později litovat, svých činů. Film mě zaujal až od druhé poloviny, ale i tak jsem rád, že jsem ho viděl.

plakát

Clannad - After Story (2008) (série) 

Anime, které umí chytit za srdce a určitě by dokázalo zahrát i ledovou královnu. Nejvíce mě fascinovalo, jak Okazaki opouští školní prostředí a snaží se čelit nástrahám života. Aby si ovšem člověk užil tuto druhou řadu, musí nejdříve vidět tu první, aby se zamiloval do hlavních postav. Může to být divné, ale některé části jsem si pouštěl stále dokola a proléval u nich slzy nejméně hodinu. Konec byl úžasný, ikdyž tam zůstala nezodpovězená otázka, která mnoha lidem může vadit. Doporučuji všem, co mají rádi romantické filmy, které umí chytit za srdce, ale pouze seriál. Silně nedoporučuji shlédnout filmovou verzi. Jen vás naštve a pustíte si celé anime ( seriál ) od začátku a pokusíte se na film zapomenout.

plakát

Guilty Crown (2011) (seriál) 

Z počátku se asi člověk pozastaví nad touto anime a bude kroutit hlavou, ovšem jestli se "překouše" přes první díly, možná změní názor a poté shlédne anime až do konce. Nejvíce obdivuji u této anime, že během příběhové linie změníte názory na hlavní hrdiny. Musím však podotknout, že je zde velmi realisticky vyobrazena situace, kdy se z dobrého člověka postupně začne stávat "monstrum". Konec se mi vůbec nelíbil a myslím si, že byl lehce nedomyšlený ( sám bych to asi neudělal lépe, ale alespoň bych se snažil ). Shlédnout film bych doporučoval spíše zarytým fanouškům anime.

plakát

Princezna Mononoke (1997) 

Úžasný film z japonské, animované kinematogragie, kde se příběh odehrává v krásném prostředí, které jde do kontrastu s lidkskou nenasytností. Zároveň však ukazuje, že i když může být člověk nenasytný, stále může mít v sobě odhodlání pomoci druhým. Film jsem viděl, jak v originálním jazyce, tak i s dabingem a musím říci, že český dabing je dle mého názoru lepší než originál ( a to se nestává moc často ).

plakát

Constantine (2005) 

Jedná se o jeden z velice mála filmů, který mě oslovil. Nejvíce obdivuji, jak se řeší otázka sebevraždy a její následky, které z ní plnou. Poprvé jsem tento film viděl, jako "malý" chlapec a tehdy jsem si říkal, že nemá význam se smažit v pekle kvůli takové pitomosti. Ve chvíli, co se objevil na scéně sám vládne pekel, jsem se složil smíchy, protože tak úžasná postava se nevidí a přiznám se, že se mi líbil více než Constantine. Osobně vřele doporučuji se podívat na tento film lidem, co si chystají vzít život.