Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Boj (2015) 

Boj není moc akční válečný film. Žánrově zde přesahuje drama a to hned ve třech liníích. V první vidíme Vojenského důstojníka Clause a jeho boj ve válce,; ve druhé vidíme jeho ženu, jak bojuje s každodenními starostmi a ve třetí vidíme boj na poli soudní, kde se Claus a jeho rodina musí vypořádat se svoji minulostí. Boj je velice dobře esteticky natočen se skvělými dialogy a nemá žádné zbytečné záběry. To vše v podání dánského režiséra a scénáristy Tobiase Lindholma, který se například scénaristicky podílel na vynikajícím Honu s Madsem Mikkelsenem. A celkově jsou si tyto dva filmy hodně stylisticky podobné.

plakát

BoJack Horseman (2014) (seriál) 

Chápu, že většina (včetně mě) si od tohoto koňáka podle anotací slibují humor aka Family Guy nebo Morty and Rick. I když se občas objeví, tak zjišťujeme, že to není tento typ seriálu, ale ani žádného podobného. Ze začátku jsou nám informace nejasné a v seriálu se ztrácíme. Postupem času však zjistíme jakou bohatou komplexnost nám nabízí. Ne nadarmo má první série na Metacritic hodnocení 59 a druhá 90. A na tomto portálu si i zaslouženě získal sedmou příčku za nejlepší seriál za rok 2015.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

,,I think people who read are kind of secretive. They hide who really are."

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Nebylo to tak špatne, jak jsem cekal. Ale v kinematografii musíte počítat s určitým poctem aspektu, které jsou zásadním pravidlem. U tohoto filmu napriklad - jednička je horší než dvojka. A ze když hrál v předchozích dílech Will Smith (a přežil) nemělo by se bez něj dělat pokračování... 5,5/10

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Začátek nebyl nejhorší, ALE i tak to má napínavý impulz spíše pro děti. A když se jde do toho kina na akční film, tak tam člověk čeká nějakou dobrou akci. Zvlášť když jde o akční blockbuster. Bohužel některé akční scény jsou jak z béčkových filmů. Čekal jsem zklamání, ale ne takovéto.

plakát

Frank (2014) 

Tento film mě naprosto překvapil svoji humorností, skvělou experiimentální hudbou a určitou originalitou: Pro mě ne moc sympatický Michael Fassbender mě nepřestává překvapovat. Podobně jako Fish Tank (kde MF také hrál) není žádný mega populární film jako X-men.. A myslím si, že Fassbender by si mohl nahrabat spoustu peněz - o práci určitě nemá nouzi. Ale je vidět, že herectví dělá s láskou a dělá jen to co ho zajímá. Respekt.

plakát

Goldfinger (1964) 

Zatím nejlepší Bondovka se Seanem Connerym. Děj je rozmanitější než v předchozích dílech a 007 má stále větší eleganci. Akorát škoda konce, kde podle mého názoru byla úplně nesmyslná scéna, ale nebudu spoilerovat. Už se těším na další díly....

plakát

Happy End (2017) 

,,Já vím, že nikoho nemáš rád."

plakát

Hmyz (2018) 

,,Já vám to říkal."