Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (6)

Californication

Californication (2007)

Vidět D.Duchovnyho v novém seriálu mě nejprve zarazilo, poté zaujalo a už nepustilo. Hank Moody a Ch. Runkel jsou snad dvě nejlepší seriálové postavy poslední doby. Jejich syrové konverzace můžu poslouchat pořád dokola. Škoda ale 6. řady, která se snažila stále držet tu krásně ironickou a vtipnou atmosféru, ztratila ale příběhovou svižnost. Celá 6. řada by se podle mě dala v porovnání s popisností prvních 5 řad shrnout do 2 dílů. Cítil jsem se velice ošizen. 5 řad jsem si ale koupil a budu doufat, že se 7 řada podaří.

Černé zrcadlo

Černé zrcadlo (2011)

5*/5*/4* zatím jsem měl možnost vidět jenom první 3 díly, ale zrcadlo naší morálně nahnuté společnosti to je tedy echt černé. 1)) Všichni chtějí vidět premiéra splnit požadavky teroristy, ale 90% lidu to nedělá kvůli životu princezny, ale kvůli tomu, aby viděli premiéra dělat to. Premiér a jeho dilema mezi smrtí a ostudou na celý život. Rozvrat rodiny. Díky médiím. 2)) Život na rotopedu, ve světě, který se nedá změnit. Jenom naše morální hodnoty a pohodlí života. Ale je to nakonec pohodlí? Nebylo by lepší zůstat u toho rotopedu? Kolik to bude stát, abyste se prodali a nemuseli dělat otroka pro všechny, ale byli otrokem pro většinu a taky pro svoje svědomí? 3)) Nechejte si implantovat paměťový modul a už nikdy nic nezapomeňte. Vaše paměť je nedokonalá a zapomíná. Nakonec ale buďme rádi, že je nedokonalá a zapomínáme. Jinak věřím, že bychom se všichni něčím donekonečna mučili úplně stejně.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Zpětně hodnotím seriál 3*, protože jsem si už dočetl všechny knihy, které doposud vyšly. Seriál se sice snaží s knihami držet krok, ale oproti detailnímu popisu postav a jejich pozadí v knihách je seriálové znázornění postav herci velice toporné. První série mě bavila a začal jsem kvůli nim knihy číst. Druhou sérii jsem si dokoukal ještě při četbě a po shlédnutí 4 dílů 3. série jsem bohužel naznal, že je seriál nudný a natahovaný. Na druhou stranu ale oceňuji preciznost, se kterou se HBO věnuje výběru lokalit pro natáčení. Závěrem: Pokud vás baví seriál, nečtěte knihy. Pokud chcete ale vědět víc, přečtěte si knihy a na seriál zapomeňte.