Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Mysteriózní

Recenze (300)

plakát

Ada (2021) 

Film, a ano - mysteriózní - kde převládají dlouhé hluboké záběry a podmanivá hudba k tomu, joo, to je na severských filmech super, byť ovce nevěstily nic dobrého:-). Téma bych přirovnala k našemu českému "Otesánkovi", závěr mě tedy trochu překvapil, ale i tento otazník se k tomuto specifickému artovému žánru hodí. V celém sále kina nás bylo 5, takže žádná mačkanda tělo na tělo se tam nekonala...což mi ostatně dost vyhovuje:-)).

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Chvilku mi trvalo, než jsem se do postav a měnícího se schématu (z pohledu ona, on, ona, on :-))) vžila, začalo mě to bavit v podstatě až někdy po 3. dílu 1 série, kdy už jsem to chtěla i zabalit...No a pak už jsem nedočkavě jela šlusem vpřed:-)). Chvilkami se mi zdál Noah a Alison trapně protivní a patetičtí, zato Helen mi byla čím dál víc sympatičtější, žádná fňukna, ale vtipná chytrá baba:-)). Víc ze seriálu neprozradím, podívejte se sami:-))

plakát

All That Jazz (1979) 

Tento film budou mít v oblibě spíše ti dříve narození diváci nasměrovaní na starší filmy, mně se snímek docela líbil, i když moje gusto tento žánr vůbec není (proto taky moje nižší hodnocení). Líbila se mi nejvíc hlavní mužská postava (R. Scheider) - to byl opravdu uhrančivý týpek:-)) a některé taneční kreace souboru (oproti tady v obsahu avizovanému "nejlepšímu konci" mě osobně teda zaujala ta část, která běžela někde v první polovině filmu....na tu dobu odvážná a dost smyslná choreografie:-)). Jinak je zajímavý ten kontarst a vývin muzikálu za 40 let:-)). LFŠ 2018.

plakát

Anděl smrti (2020) (seriál) 

Přidávám na konci aktuální hodnocení! Takže 1. hodnocení (prosinec 2023) : po shlédnutí zatím 1. sérii a už je mi jasné, proč může být radostně realizováno pokračování seriálu  (kurňa ten Maciej se ale vylíže ze všeho - takový slizký uhrančivý záporák a takové má kluk štěstí:-). Všechny díly této série mě hodně bavily a nemohla jsem se od obrazovky odtrhnout, no a kdyby nebylo posledního dílu, dala bych tomu krásných 100%. Bohužel mně až ten úplný konec připadal maličko......no pohádkově strojený a jakoby polská čtveřice režisérů nedokázala vymyslet, jak to zaonačit, aby se mohli vrhnout do dalšího natáčení ve stylu bájného Fénixe, co vstal z popela, i když chápu, že jestli se chtěli držet knižní předlohy....? Nicméně role všech hlavních postav byly zahrány hodně sympaticky a uvěřitelně (Péťa i Anežka:-).  1. série 80%. 2. hodnocení (březen 2024): tož takový sešup dolů jsem asi nečekala, v logičnosti a konceptu pokračování jsem se stěží dodívala, přišly mi naprosto blboučké ty holky, které se třeba ani nedivily tomu, když se jim úchyl zjevil nepozván u nich doma, ještě ho jakoby obdivovaly, policistka se taky chovala hodně neuvěřitelně hloupě a vůbec všechny postavy mě tam už nějak tak sraly:-))). 3. sérii samozřejmě nechám plavat, co na tomto prostém ději chce režie ještě natahovat, nechápu:-)).  2. série za mě odpad.

plakát

Anděl smrti - Série 2 (2021) (série) odpad!

Přidávám na konci aktuální hodnocení! Takže 1. hodnocení (prosinec 2023) : po shlédnutí zatím 1. série s koncem, kde je mi jasné, proč může být radostně realizováno pokračování seriálu  (kurňa ten Maciej se ale vylíže ze všeho - takový slizký uhrančivý záporák a takové má kluk štěstí:-)). Všechny díly této série mě hodně bavily a nemohla jsem se od obrazovky odtrhnout, no a kdyby nebylo posledního dílu, dala bych tomu krásných 100%. Bohužel mně až ten úplný konec připadal maličko......no pohádkově strojený a jakoby polská čtveřice režisérů nedokázala vymyslet, jak to zaonačit, aby se mohli vrhnout do dalšího natáčení ve stylu bájného Fénixe, co vstal z popela, i když chápu, že jestli se chtěli držet knižní předlohy....? Nicméně role všech hlavních postav byly zahrány hodně sympaticky a uvěřitelně (Péťa i Anežka:-).  1. série 80%. 2. hodnocení (březen 2024): tož takový sešup dolů jsem asi nečekala, v logičnosti a konceptu pokračování jsem se stěží dodívala, přišly mi naprosto blboučké ty holky, které se třeba ani nedivily tomu, když se jim úchyl zjevil nepozván u nich doma, ještě ho jakoby obdivovaly, policistka se taky chovala hodně neuvěřitelně hloupě a vůbec všechny postavy mě tam už nějak tak sraly:-))). 3. sérii samozřejmě nechám plavat, co na tomto prostém ději chce režie ještě natahovat, nechápu:-)).  2. série za mě odpad.

plakát

Asi to ukončím (2020) 

Divné, vůbec jsem nepochopila, o čem to jako mělo být. 1 hvězdu dávám sobě:-)) - že jsem se vydržela dokoukat, protože do poslední chvíle jsem myslela, že přijde nějaké......vysvětlení všeho?, já naivka:-))))

plakát

Atlas mraků (2012) 

Pro mě trochu neuchopitelný film, možná kdyby tam bylo méně sci-fi a více jasnějších propojení+méně střídání časových pásem... Takto jsem to během sledování jen tak tak stačila zpracovávat :-)). Film prostě není můj šálek kávy, nicméně mě bavily vizuální změny postav v jedné osobě ve všech 6 příbězích filmu (Hanks byl stylově výborný) - proto hodnotím 50 - 60%.

plakát

Austrálie (2008) 

Tak trochu mix love story Popelky a Pravé blondýny:-))...nic proti N.Kidman - tu mám moc ráda:-)), nicméně účel oddechu tento film splnil. Naštěstí jsem sledovala jen v tv, u plátna v kině bych asi lehce trpěla:-)).

plakát

Automata (2014) 

Už vím, proč nemám sci-fi filmy ráda. Tento na mě působil obzvlášť maximálně depresivně...radiace na zemi, oceán nikde, samý prach, špína, šedo, umělo, truchlivo, nebarevno.....no nic pro mě :-)). Navíc mi ten děj připadal mírně "jednoduchý" a Banderas až ošklivý (asi stárnu:-)). V porovnání s tímto snímkem je ale jakýkoliv krvelačný horor optimistická růžová mňamka :-))

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tak abych tady netvrdila, že do kina chodím jen na ty dobré (kladně mnou hodnocené filmy:-)), tož tohle je příklad opaku. Za mě úplné fiasko a doslova trápení, kdy jsem víc jak 3 hodiny v kině trpěla. Asi k tomu víc dodávat nebudu, aby mě tu fanoušci Avaťaráci neukamenovali:-)