Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (8)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film mého života, který mě přivedl ke kinematografii a definitivně změnil můj pohled na svět. Víc asi netřeba dodávat.

Tenkrát v Americe

Tenkrát v Americe (1984)

Až se mi z té dokonalosti chce brečet. Leone tímhle překonal všechny své dosavadní snímky a zajistil si nesmrtelnost, i když Tenkrát v Americe postrádá např. mnohdy tolik potřebný drive Scorseseho nebo De Palmových gangsterek. Ta nepopsatelná krása a láska k filmu čišící z každého záběru však přebije úplně všechno. Po Shawshanku jsem si myslel, že už nic podobně nádherného neuvidím, díky Bohu, mýlil jsem se. Gangsterský epos mého života.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Luhrmann to vybalancoval opravdu dokonale. Moulin Rouge je v každém záběru naprosto dokonalý film (a pro mě snad nejlepší), který je snad z jiné planety, poněvadž tolika barvami snad ještě nic nezářilo. Nicole je nebesky krásná, Ewan hraje jako nikdy a mě už je doteď jasné, že tenhle kousek bude žít ve filmových dějinách na věky. Come what may.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

RFaD je něco, co se jen těžko popisuje slovy. Aronofsky s Mansellem jsou jako jedna extrémně silná droga, neboť díky brilantnímu propojení obrazu a zvuku dokáží divákovi vymýt mozek stejně dobře jako pořádný šňup toho nejlepšího zboží. A asi nemusím zdůrazňovat, že závěrečná montáž patří k vrcholům kinematografie. Fenomenální.

Fontána

Fontána (2006)

Ultimátní filmová hypnóza plná rafinovanosti. Aneb Aronofsky a Mansell opět na vrcholu.

Spalující touha

Spalující touha (1999)

Film z snad z jiné planety, kterým Kubrick překonal všechno, co do té doby natočil. Snad v životě jsem neměl touhu, dívat se na nějaký snímek klidně ještě pár hodin. Cruise přesný jako nikdy, Nicole svůdná jako vždycky a řemeslná genialita k tomu. Jeden z kousků mé TOP. P.S. Šostakovičův motiv je ještě větší masakr než pecky ve Vesmírné odyseji.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Formálně i obsahově bezchybné, emocionálně naprosto strhující.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Ultimátní (nejen vánoční) klasika, během jejíhož sledování se vždy těším na "tu další" scénu. Vytahování kapesníčků na konci je povinnost.