Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Když jsem viděl poprvé Vetřelce, dlouho jsem z toho nemohl spát. Byl jsem malý a pořád si pamatuju, jak jsem schovával hlavu pod peřinou. Je to opravdu přelomové dílo s tou nejhustší a nejdrsnější atmosférou, jakou jsem kdy zažil. Důkaz toho, že strach z něčeho neviděného a jen tušeného je mnohem silnější, než když stvůru vidíte přímo a ještě k tomu celý film. Kultovní a dokonalé.

Let číslo 93

Let číslo 93 (2006)

Na tohle je 5 hvězd málo. To, co Paul Greengrass dokázal natočit a hlavně jakým způsobem, je neskutečné. Každý ví, co se ten osudný den stalo, ale pořád jsem měl pocit, že vše vidím poprvé. A přestože jsem věděl, jak let č. 93 skončí, stejně jsem držel palce cestujícím v letadle a doufal, že to nakonec dopadne dobře. Ale ten pocit, který jsem měl na konci filmu, ten se ani popsat nedá...uf

Total Recall

Total Recall (1990)

Jednoznačně jedna z nejlepších sci-fi všech dob! Film má tempo od začátku dokonce, nenechá vás vydechnout (ani nadechnout). Arnold opravdu perlí, a to nejen hláškami, ale hlavně akcí. Tolik krve a rozstříleného lidského masa se jen tak nevidí. Díky Paule za tenhle skvost...

Apollo 13

Apollo 13 (1995)

Apollo 13 je jeden z nejlepších, ne-li nejlepší (a můj nejoblíbenější) film o dobývání vesmíru. Brilantně natočené drama, skvělé herecké výkony, především Toma Hanksa a Eda Harrise, úchvatné triky a v neposlední řadě dokonalý soundtrack, a to nejen ten orchestrální Jamese Hornera. I can see for miles and miles ;-)

Škola rocku

Škola rocku (2003)

Tak tahle komedie má pro mě všechno. Rock, humor a Jacka Blacka, kterej má rock v krvi! Tak by se mělo vyučovat na všech školách.

Pátý element

Pátý element (1997)

Pátý element je moje srdeční záležitost. Tenhle snímek je opravdová vizuální lahůdka, tak nějak si představuju budoucnost. Vše dokonale umocňuje perfektní hudební doprovod Erica Serry, protože do té doby jsem si takový soundtrack nedokázal ani představit. Rychlé tempo filmu s dokonalým střihem, výteční herci, především zloduch v podání Garyho Oldmana je opravdová třešnička. Nezaostává ani Bruce Willis, Ian Holm a nádherně roztomilá Milla Jovovich. Kolikrát jsem ji Korbenovi záviděl. Jednoznačně 5 hvězd!

Raubíř Ralf

Raubíř Ralf (2012)

Bravo! Tak tohle je jízda. Konečne naprosto originální animák a ne nějaká nastavovaná kaše. U Ralfa jsem slintal radostí každou vteřinu, hry, které jsem hrál snad pořád, no tohle mě opravdu dostalo! Zatím nejlepší animák, co jsem viděl! Se vším všudy.

Byl jednou jeden král...

Byl jednou jeden král... (1954)

Pro mě jednoznačně nejlepší pohádka všech dob. Naprostý umělecký skvost, který můžu vidět každý rok a pokaždé to bude zážitek a ještě k tomu s úžasnými komediálními i absurdními prvky a situacemi. Werich a Burian, to je radost pohledět! Nic lepšího už nikdy nebude. Minimálně 7, slovy sedm, hvězd!

Rivalové

Rivalové (2013)

Jízda v nejvyšších otáčkách! Čekal jsem tedy ledacos, přeci jen Ron tohle řemeslo má v malíku, ale opět se mu podařilo mi otevřít ústa dokořán a jen zírat! Naprosto brilantně natočené dílo o dvou nesmiřitelných rivalech, na které se budu koukat s obrovskou chutí, oproti nedělním závodům Formule 1 na Nově. A výkon Daniela Brühla v roli Laudy, ten je famózní. A ještě jednou k Ronovi... dnes jsi si vysloužil místo mezi mými oblíbenými režiséry! Edit 29/1/2014: Tohle se musí bezpodmínečně vidět v originále!