Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že na tak zajímavý námět natočil P.W. tak průměrný film. Neříkám, že v rámci žánru je vyloženě špatný, říkám průměrný, plný nelogičností a zbytečných klišé. Na jednu stranu až hloupé přehrávání, na druhou toporné pohyby při rádoby akčním hraní - napříč hereckým spektrem... Rutinní >akčně-nevědecky-fiktivní< komerce - bohužel v tom horším smyslu slova. Jen tak mimochodem, všimli jste si těch crt monitorů v roce 2084? To by měli v Rožnově radost... :-) . . . Nakonec tahle story doklopýtá spolu s Arním až do téměř sebeparodického finále a divák poulí oči a nevěří, co je všechno v takovém multižánrovém guláši možné. A tak nezbývá, než se zhluboka nadechnout a vyrazit vzhůru na Mars, raději ve snu a s tyčinkou Mars... :-P - - - P.S. A pozor! My prostověrní stále VÍME: Kuato žije! ;-) - - - P.P.S. Varování ministzvěrstva pro hullywůdůské záležitosti: Neužívat v televizním 4:3 ořezu s naprosto debilním českým dabingem! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty nejsi ty, ty jsi já." Tak jak to je? Je Quaid skutečně dělník Quaid nebo snad agent Hauser? Je jeho manželka skutečně jeho manželka? Byl někdy na Marsu? A není to jedno? Mě to totiž hodně baví a mít doma pravou či falešnou paní Quiadovou, tak bych se na bolení hlavy vymlouval jen výjimečně a manželskej sex bych zanedbával jen natolik, abych tím byl zajímavej. Jinak ovšem, Quaide, stojím za tebou a kryju ti záda, protože tohle je virtuální realita. Kdyby to však náhodou byla skutečnost, tak ti držím palce z bezpečí domova. Drž se, chlape. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Výborny film, jenom ten Arnold mi tam vadí. Hrdinou by měl být nevýrazný úředníček, který je znastálé situace úplně v prdeli a ne akční svalovec, u kterého hned od první chvíle jasné, že skutečně nikdy jen tak nesededěl doma a nevedl normální život. Ale pořád je tam cítit Dick. Ta atmosféra hrůzné noční můry, to je velké plus. No, je to nejlepší film s Arnoldem Schwarzeggrem a to je docela ironie vzhledem k tomu, co jsem již výše napsala. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zrovna jsem dočítal sci-fi SNÍ ANDROIDI O ELEKTRONICKÝCH OVEČKÁCH? (BLADE RUNNER) a z ničeho nic jsem dostal chuť oprášit si nějáké Dickovy filmové adaptace. MINORITY REPORT jsem však viděl nedávno a PAYCHACK více méně taky. Sehnat BLADE RUNNERA je v dneštní době téměř nemožné (no možná ne nemožné, ale obtížné :) a jediným vhodným kandidátem se zdál Verhoevenův TOTAL RECALL. Musím říct, že jsem dobře udělal, protože jsem ho pár let neviděl a byl jsem tudíž velice spokojený. Vidět zase Arnolda střílejícího a hláškujícího („Žaluj mě vole!“ a „Máme tady rovzvod.“ vedou) je teď pro mě balzám na duši. Dále je tu pak Sharon jako dokonalá manželka (téměř dokonalá), kterou by si přál každý chlap. Po příběhové stránce se téměř nic vytknout nedá, protože sci-fi s takovýmhle surfováním mezi snem a skutečností snad jiná ani nevznikla. Hudba Jerryho Goldsmitha je užastně magická a výborně ladí s celkovou atmosférou snímku a na konci na sebe bere i jisté (možné) procento pointy. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Podle Boba McClanea (Ray Baker) a údaje na displeji obsahuje balíček dovolené na Marsu soukromou kabinu v raketoplánu na Mars, ubytování v apartmánu de luxe v hotelu Hilton na čtrnáct dní, tři jídla denně v pětihvězdičkové restauraci, romantické setkání a osobního průvodce po hoře Olympus, Pyramidové hoře, Velkých kanálech a Venusville. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama