Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (870)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Že byl tenhle film ve své době super extra moderní a peckoidní je mi teď platné asi tolik, jako to, že já měl v roce 90 krásný, zbrusu nový kočárek, který mi údajně záviděla celá ulice. Už dlouhou dobu leží zaprášený na půdě a jen těžko by se na Aukru vydražil za víc než za dvacku. Možná, že kdyby se do něj vložilo DVD Totálního recallu, včetně druhého dílu (tedy prequel Mars útočí...) stoupla by cena třeba i k padesáti korunám. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale v Total Recallu se podařilo skvěle skloubit skvělou Dickovu předlohu s typickými Verhoevenovými filmovými "úchylkami" - velikou brutalitou, zdůrazňovanou sexualitou a dávku (na)prostého šílentsví :-) Příběh má spád, nečekané zvraty i vtip, akční scény jsou hutné, mnohé takřka nezapomenutelné. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Počet mrtvých jako ve filmu Total Recall. Už tahle reklama dokáže s přehledem představit celý tento krvavý hit, známého sadisty Paula Verhoevena. Samozřejmě že Total Recall kromě akce nabízí mnohem více. Jednoznačné plus vidím, že se jedná o adaptaci sci-fi povídky. Arnold sem tam hodí svou kultovní hlášku a Sharon Stone o dva roky později ukáže chlapům jak se na ně musí. 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Arnolda Schwarzeneggera a taky jeden z nej sci-fi. Tenhle film disponuje na svojí dobu hodně slušnejma efektama a spoustou výtečných nápadů, který občas nejsou sice úplne dotáhnutý, ale naštěstí to jsou jenom výjmky. Děj má slušnou zápletku a je na tenhle druh filmů s Arniem dobře propracovanej i když ne vždycky, ale to jsem ani od takovýhleho filmu neočekával. Z herců je samozřejmě nejvýraznější Arnold, kterej jako ve většině svých filmů mlátí a zabíjí a přitom vždycky utrousí nějakou tu hlášku. Určitě to neni na 5*, ale jelikož je to jeden z mých oblibených filmů, tak je tam musim šoupnout ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Původní sestřih filmu získal od organizace MPAA rating X za nadměrné násilí. Některé násilné scény byly poté zkráceny a v některých scénách byly použity jiné úhly kamery, aby film získal přístupnost R. Jedna ze scén, kterou museli tvůrci "osekat", byla ta u eskalátoru, kde se Quaid (Arnold Schwarzenegger) kryje lidským tělem před kulkami. (ClintEastwood)
  • Jméno na prvním průkazu, který vzal Quaid (Arnold Schwarzenegger) z kufříku do ruky, je Steve Lionetti, což byl asistent produkce filmu. (Chatterer)
  • Štáb tvořilo více než 500 lidí. Kvůli natáčení bylo vybudováno 45 kulis, které zabíraly plochu osmi filmových ateliérů po dobu šesti měsíců. (asdfasdf)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama