Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krátkometrážní

Biografie (4)

Lucifer Valentine (režisér / scenárista / kameraman)

13.02.2015

Ľudia, ktorí siahajú na dno filmovej žumpy, zvrátených hororov, tak pre tých je Lucifer Valentine známym pojmom. Netají sa svojím fetišom – emetofiliou a sám sa radí k satanistom. Ale to najhlavnejšie je, že je to kontroverzná osobnosť a vďaka svojím filmom je prenasledovaný náboženskými fanatikmi, takže množstvo informácii z… (více)

Gaspar Noé (režisér / scenárista / střihač)

19.08.2013

Progresívny, ťažko stráviteľný, ale pritom jedna z najoriginálnejších osobností dobovej filmografie. Syn známeho umelca Luisa Felipeho Noé absolvoval filmovú školu v Švajčiarsku. Noé sa preslávil hlavne svojou surovosť a prelínaním pornografie s umením. Svoju kariéru odštartoval už v roku 1985, kedy natočil experimentálny… (více)

Srdjan Spasojevič (režisér / scenárista / herec)

28.07.2013

Síce natočil iba pár filmov, aj tak je to jeden z najradikálnejších a najprogresívnejších tvorcov novej srbskej extrémnej vlny. Narodil sa v roku 1976 v bývalej Juhoslávii. O jeho profesionálnom živote sa toho zatiaľ veľa nevie. Jeho debut z roku 2010 je jeden z najkontroverznejších počinov vôbec. Diváci sa rozdelili do dvoch… (více)

John Waters (herec / scenárista / režisér)

21.07.2013

Scenárista, režisér, stand-up komik, žurnalista, ale hlavne herec malých rolí. To je John Waters. Netají sa svojou orientáciou a láskou k hororovým filmom. So svojou filmovou kariérou začal v roku 1964. Konkrétne to bol krátky film Hag in a Black Leather Jacket. Nasledovali ďalšie počiny ako Roman Candles (1966) a Eat Your… (více)

Reklama