foto

John Waters

  • nar. 22.4.1946 (74 let)
    Baltimore, Maryland, USA

Biografie

John Waters (1946, Baltimore, USA), scenárista a režisér proslulých nízkorozpočtových a notně pokleslých filmů Pink Flamingos (Růžoví plameňáci, 1972) a Female Trouble (Ženské potíže, 1975), známý jako „sultán slizu" a „papež braku" je nezávislý filmař se základnou v Baltimoru a se zálibou v kýči a pohoršování určitého typu publika. Cit pro groteskno a rouhačskou povahu si zachovaly i jeho pozdější snímky, natočené s vyššími rozpočty. Z filmografie: Mondo Trasho (1969), Multiple Maniacs (Několikanásobní maniaci, 1970), Desperate Living (Zoufalý život, 1977), Polyester (1981), Hairspray (1988), Cry Baby (Uplakánek, 1990), Šest vražd stačí, maminko! (Serial Mom, 1994), Pecker (1998). Waters se věnuje i fotografii a psaní a v současné době pracuje na televizním seriálu John Waters uvádí bijáky, které vás zkazí.

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
2014 Suburban Gothic
2012 Amputace
2007 Each Time I Kill
Hairspray
Junior Defenders
2006 Jackass 2
2004 Chuckyho sémě
2003 Abby Singer
2002 Blood Feast 2: All U Can Eat
2001 Memories of Oz (TV film)
2000 Šílený Cecil
1999 Chameleon II (TV film)
Sladký ničema
1998 Pecker
Vítejte v Hollywoodu
1994 Rodinné album (TV film)
Šest vražd stačí, maminko!
1989 Homer a Eddie
1988 L.A. Screening Workshop
Lak na vlasy
1986 Něco divokého
1972 Růžoví plameňáci
1969 Mondo Trasho
1968 Eat Your Makeup
1966 Roman Candles
1964 Hag in a Black Leather Jacket
Mugworth: The Real Christmas Tale

TV seriály

2018 Liverspots and Astronots (TV seriál)
Myšák Mickey (TV seriál)
The Fancy Gentleman (S04E15)
Černá listina (TV seriál)
Sutton Ross (č. 17) (S05E22)
2017 Zlá krev (TV seriál)
Hororové stařeny (S01E06)
2014 HitRECord on TV (TV seriál)
2013 Mr. Pickles (TV seriál)
Coma (S01E09)
Myšák Mickey (TV seriál)
Psí kusy (S01E11)
2010 Ostré jako břitva (TV seriál)
Dog Eat Dog (S03E09)
Crossroads (S03E08)
Full Force Gale (S03E07)
Námořní hlídka (TV seriál)
Dutch Courage (S04E09)
2007 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Chlápek v náklaďáku (S02E14)
2006 Dokud nás smrt nerozdělí (TV seriál)
2004 Mrtví jako já (TV seriál)
Halloween (S02E15)
1998 Frasier (TV seriál)
Manželský poradce (S05E13)
1997 Simpsonovi (TV seriál)
Homerova fobie (S08E15)

Dokumentární

2020 The Mystery of the Pink Flamingo
Time Warp: The Greatest Cult Films of All-Time- Vol. 3 Comedy and Camp
2019 Tyran, zbabělec, oběť: Příběh Roye Cohna
2018 Sickies Making Films
2017 Mansfield 66/67
Queercore: How to Punk a Revolution
2016 No Stopping the Stover - a.z.
2015 At the Video Store
Seed Money: The Chuck Holmes Story
Tab Hunter Confidential
The 1000 Eyes of Dr Maddin
2013 I Am Divine
Last Impresario, The
The Sarnos: A Life in Dirty Movies
2012 Mansome
Of Dolls and Murder - vyp.
Paul Bowles: The Cage Door is Always Open
The Rep
Time Zero: The Last Year of Polaroid Film
2011 The Advocate for Fagdom
These Amazing Shadows
2010 Beautiful Darling
Blank City
Herschell Gordon Lewis: The Godfather of Gore
2009 It Came from Kuchar
2008 Dead On: The Life and Cinema of George A. Romero
Guest of Cindy Sherman
Speechless (TV film)
Starz Inside: In the Gutter (TV film)
Wild World of Ted V. Mikels, The
2007 Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
Obscene
Schau mir in die Augen, Kleiner
Spine Tingler! The William Castle Story
2006 50 Films to See Before You Die (TV film)
Fabulous! The Story of Queer Cinema
Jack Smith and the Destruction of Atlantis
This Film Is Not Yet Rated
This Filthy World
2005 All the Dirt on 'A Dirty Shame'
Půlnoční filmy
That Man: Peter Berlin
V Hlubokém hrdle
2004 Class of '80 Debbie Harry (TV film)
Myslet XXX (TV film)
Plagues and Pleasures on the Salton Sea
2003 A History of Sex
Hollywood High (TV film)
Larry Clark, Great American Rebel
Totally Gay! (TV film)
2002 Cockettes, The
Independent View (TV seriál)
Pia Zadora: The E! True Hollywood Story (TV film)
2001 Indie Sex: Taboos (TV film)
2000 Film-Fest DVD: Issue 5 - Cannes 2000 & SXSW
In Bad Taste (TV film)
Pie in the Sky: The Brigid Berlin Story
1999 20th Century: Yesterday's Tomorrows, The (TV film)
Divine: The E! True Hollywood Story (TV film)
Forever Hollywood (TV film)
1998 Divine Trash
Home Movie on John Waters
Little Castles
1997 Anthem
Behind the Music (TV seriál)
1994 Letzter Tanz (TV film) - a.z.
1987 Biography (TV seriál)
1985 Divine Waters
1975 Love Letter to Edie

Hudební videoklipy

2011 The Lonely Island feat. Nicki Minaj & John Waters - The Creep (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Kameramanská filmografie

Střihačská filmografie

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
Real Time with Bill Maher (TV pořad)
1996 The Daily Show (TV pořad)
1977 Emerald City (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(30)