Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Poslední recenze (58)

plakát

Creed III (2023) 

Vymazat Rockyho znamená vymazat veškerou minulost a všechny zážitky, které diváci prožili. V Rockyho filmech vždy existovala rovnováha mezi silou a slabostí a tady chybí ta správná vyváženost. Jednoduše mi to nepřijde jako z filmu Rocky/Creed. Je to zbytečtě přehnaně temnější, naštvanější, mizernější a mnohem, mnohem méně zábavné. Ale nejhorší ze všeho je, že se o žádnou z postav prostě nestaráte, protože vás prostě vůbec nezajímá. Pokud jde o souboj a způsob jakým je natočen, je s velmi těžkým CGI a působí více vzdáleně od reality než ostatní filmy. A poslední věc - další díl Creed bude o dceři. Za 2 roky to bude o 16 let později a ona bude první hluchá černá ženská mistryně světa......smutné.

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Fabelmanovi jsou nejosobnějším a nejdojemnějším filmem Stevena Spielberga. Je to jeho Portrét umělce jako mladého muže. Zatímco témata dospívání a stávání se kreativní osobou jsou v těchto velmi osobních filmech velkých režisérů podobná, Fabelmanovi je nepochybně filmem, který dokázal vymyslet, napsat, procítit a procítit pouze Spielberg, umělec na vrcholu svého talentu a vize. Je to oddanost hlavnímu nástroji filmaře, jeho kameře, síle a kouzlu, jimiž baví, těší, otevírá nové dimenze, zastavuje okamžiky, vyzdvihuje nečekanou podstatu věcí, ale dokáže i lámat srdce a životy. Manipulací se záběry a úhly kamery dosahuje Spielberg v nejlepších scénách svého polobiografického filmu Rashomonův efekt a otevírá divákovi svou duši způsobem, který ještě nikdy předtím neudělal. Jeho tvůrce silou svého talentu zachytil důležité, šťastné i bolestné okamžiky hledání smyslu a umístil je na plátno jako působivý rodinný portrét. Takovou upřímnost a podivnost ocení divák, který je připraven je přijmout. Ale stejná upřímnost může způsobit zmatek, nepochopení a dokonce i odmítnutí. Spielberg o tom musel vědět, ale stejně musel film natočit. Podle mého názoru jsou Fabelmanovi upřímný, krásný a nezapomenutelný film.

plakát

Kostka (1997) 

Kostka je mysteriózní vědecko-fantastický horor natočený se skromným rozpočtem tři sta padesát tisíc dolarů. Klaustrofobický film se točí kolem šesti zcela odlišných cizinců, kteří se probudí v gigantické krychli, aniž by věděli, jak a proč se tam dostali. Vzhledem k tomu, že nemají přístup k potravě ani vodě ani žádný způsob, jak komunikovat s vnějším světem, potřebují najít cestu skrz četné komory gigantické krychle, aby našli cestu ven. Různé komory jsou však prošpikovány smrtícími pastmi a mezi šesti cizinci brzy vzniká napětí, stres a strach. Existuje mnoho prvků, které z tohoto nízkorozpočtového filmu udělaly milovaný kultovní film. Za prvé, tajemné prostředí a jeho původ jsou opravdu zajímavé. Není jasné, kdo a za jakým účelem gigantickou krychli vytvořil, což diváky vyzývá, aby hledali vodítka a docházeli k vlastním závěrům. Za druhé, příběh je plný zvratů a zůstává nepředvídatelné, kdo a jak přežije, až do úplně poslední scény, která také ponechává prostor pro interpretaci. Za třetí, pasti v krychli jsou smrtící, rozmanité a nepředvídatelné, ale největší nebezpečí představují jednotlivci sami. To vede ke čtvrtému a nejsilnějšímu prvku, kterým je šest postav představených ve filmu. Vztahy mezi různými postavami je fascinující sledovat jak se budou vyvíjet až do samého konce.

Poslední hodnocení (1 810)

Napoleon (2023)

07.12.2023

Oppenheimer (2023)

31.07.2023

Děti Nagana (2023)

03.07.2023

Arnold - 3. díl: Američan (2023) (epizoda) (E03)

09.06.2023

Arnold - 2. část: Herec (2023) (epizoda) (E02)

09.06.2023

Arnold - 1. část: Sportovec (2023) (epizoda) (E01)

09.06.2023

Arnold (2023) (seriál)

09.06.2023

Velryba (2022)

13.03.2023

Creed III (2023)

10.03.2023

Reklama