Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (91)

plakát

Nezvratný osud (2000) 

Skvělý horror, ve kterém se snaží parta lidí zabránit nevyhnutelné smrti. Sice to není horror v pravém slova smyslu, že by se člověk bál a klepal strachy každou minutu, ale na druhou stranu je zde propracovaná jistá posloupnost smrtí a člověk si nemůže být jistý, kdo dřív nebo později umře. Bohužel mě ale zklamalo, že další pokračování už ztrácí hodně na kvalitě, protože vše, co bylo hlavní a trochu zajímavé, zaznělo v prvním filmu a ty další už nemají zkrátka co nabídnout kromě nových způsobů smrtí, mnohdy ovšem nesmyslných a kýčovitých.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Jedna hlava sem, druhá hlava tam... Takto má vypadat pořádný atraktivní krvák, ve kterém krev teče proudem. Po shlédnutí všech tří řad musím říct, že jsem velice spokojený a nadšený. Z počátku mě ale vadila změna hlavního hrdiny (která byla nevyhnutelná, při psaní komentáře jsem se dozvěděl tu smutnou zprávu, R.I.P Andy), ale po několika dílech jsem si uvědomil, že Liam McIntyre mě sedí do role Spartaca víc, než Andy Whitfield (tím ale nechci říct, že by byl A. Whitfield špatný herec, ale zkrátka mě do role Spartaca seděl víc L.McIntre). Hodně mě zaujalo zkombinování zpomalených soubojů s parádní hudbou, která tomu nesmírně přidávala na efektu. Ze všech sérií se mi nejvíc líbila asi ta první, kde si musel Spartacus svými výhrami získat své jméno a postavení, ale ostatní 2 řady byly taktéž dost dobré. Jediná výtka, kterou mám bylo ztvárnění Caesara, které nebylo úplně dokonalé, i přesto že byl mladý, tak byl mnohem chytřejší, než je interpretován ve třetí řadě.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Zpočátku nenápadný thriller s trochou romantiky, který se ale v průběhu vyvíjí na mysteriózní psychologické drama. Mia Farrow je pro mě neznámá herečka, která ovšem předvedla obdivuhodný výkon. Škoda jenom, že ten konec nebyl moc povedený, určitě by to filmu hodně přidalo, kdyby byl víc propracovanější a záhadnější. Ale jinak velice kvalitní film, Roman Polanski má můj obdiv.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Šest různých příběhů, které se navzájem prolínají a pomalu, ale jistě se vám dostávají pod kůži. Je to opravdu, jako byste se dívali na několik filmů zároveň, které jsou hned z několika žánrů - komedie, sci-fi, akční anebo romantický. Scénář - precizně propracovaný. Atmosféra - vskutku vynikající. Hudba - opravdu úžasná a hezká, dobrá k poslechu i po skončení filmu. Skvělé herecké obsazení, Tom Hanks opět nezklamal a zahrál hned několik rolí, jak se od něj očekává. Dále ještě z herců bych chtěl ocenit výkon herečky Halle Berry. Film mě zaujal hlavně tím, jak podal jednotlivé příběhy a osudy lidí a svou propojeností jednotlivých příběhů z hlediska času a místa.

plakát

Susedia (2006) (seriál) 

Musím uznat, že tento seriál má něco do sebe. Přestože nejsem žádný příznivec slovenského humoru, tak se občas podívám, když to hrají v televizi. Na druhou stranu mě tento seriál zase až moc neláká natolik, abych se podíval na všechny díly. Dialogy jsou občas takové kostrbaté, možná dokonce i pod úrovní. Herci sice dobří, ale jejich výkony mi chvílemi přijdou kýčovité.

plakát

Sim Salabim (2008) 

Perfektní. Patří mezi mé nejoblíbenější. Krátký a přesto tak zábavný.

plakát

Zrození Evropy (2012) (seriál) 

Pěkný dokument, který dokáže zaujmout každého. Mě osobně se hodně líbí, je zde pěkně popsán vývoj Evropy už na samém počátku. Doporučuji všem, kteří se o to zajímají. Ovšem i ti, kterým vývoj Evropy nic neříká by si zde mohli přijít na své, protože dokument je opravdu zajímavý.

plakát

Skandální impresionisté (2010) (TV film) 

Pěkný dokument. I přesto, že se o umění moc nezajímám, tak mě dokázal zaujmout.

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Brad Pitt opět ukazuje, co v něm je a Jason Statham jak by smet. Oba herci ale nejenom oni předváděli obdivuhodný výkon. Scénář je perfektní, propracovaný a zápletky ještě lepší. Hudba je dobrá, dobře zasazená do celkové atmosféry v jednotlivých pasážích filmu. Snažil jsem se najít i nějaký nedostatek, ale žádný jsem nenašel. Když to shrnu, tak z mého pohledu vynikající film, který mě příjemně překvapil a pobavil.